Vyplatí se koupit Lego Primo?

580
15.1.12 15:13

Vyplatí se koupit Lego Primo?

Ahoj. Mám skoro šestiměsíčního chlapečka a uvažuji, že mu pomaličku začnu kupovat na mimibazaru něco z lega, mají tam toho heurékom a prostě nedá mi to spát, bych si s tím vyhrála i sama :mrgreen: - začala bych asi tím Legem Primo (Duplo je až od 1-1,5 let, tak to je ještě brzy). Chtěla bych se zeptat, jestli si děti s tím Lego Primo do toho roku vyhrají a zda je kompatibilní s Duplem. A dále by mě zajímalo, jestli byste si troufly koupit lego z druhé ruky a jak čistit. Stačí ty čistící tablety Milton, kterými se dají čistit i lahvičky? Nebo šoupnout lego do polštáře a do pračky? Ono je to totiž docela dost drahý špás a říkám si, mít raději více kostiček na hraní, než jen jednu, dvě sady, s tím si moc dlouho nevyhraje, když je to pak na několik let :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
15.1.12 16:00

Já bych šla klidně rovnou do dupla.Dcera dostala první ve 3/4 roce a v pohodě.Ty kostičky jsou docela velké a nejvíc jí zaujali panáčci,auta a zvířátka.Dostala k vánocům velkou sadu a zvířátka kupuju jednotlivě na mimibazaru.Doma je nahážu do hrnce, vyvařím ve vodě a v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
9867
15.1.12 16:38

Dcera si hrála s legem už od půl roku. Je dost velké, spolknout se nedalo :) Z prima máme jen několik kousků - nikdy nebyly moc oblíbené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.1.12 16:42

Ještě - lega Dupla máme plnou truhlu (fakt velkou truhlu, starý vojenský kufr), takže stráááášně moc kostek, panáčků, autíček, zvířátek, podložek, máme dílky na dům, hrad, věže… Dodnes si s ním děti hrají, bez přehánění mohu říct, že každý den.

Nechci raději vědět kolik peněz v legu máme, bude to opravu hodně - přesto tvrdím, že vzhledem k tomu, jak moc si s ním děti vyhrály a ještě stále vyhrají je to dobrý kup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
15.1.12 16:45

Osobně bych do toho nešla. Měli jsme Megabloks (velikost jako Primo a taky pasuje na Duplo) a přišly mi to vyhozené prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
15.1.12 18:10

Taky si myslím, že je lepší investovat už rovnou do Dupla. Nejdřív pár kostek na stavění komínů a pak dokupovat sady. Čistím to v myčce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
15.1.12 20:54

Lego z druhé ruky klidně koupím - doma vydrbu v horké vodě a hotovo.

Ale do Prima bych nešla, to je zbytečná investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
15.1.12 20:56

Presne jak pises, do povlaku a vyprat v pracce ;-) Vyzkouseno, nic se neznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
27.12.12 11:19

Ve dvou letech velké nadšení :-)

Ahoj, hledám lego primo pro mého 26-měsíčního kluka a narazila jsem na vaši diskuzi, tak přidám svou opačnou zkušenost. Nedávno jsem potkala v jednom bazárku sadu kostek lego primo a protože za to chtěli necelé dvě stovky, koupila jsem to s tím, že se to třeba bude hodit nějakému známému miminku. Doma na to syn přišel, vrhnul se na to a zezačátku s tím vydržel asi dva večery v kuse. I teď se k tomu vrací, ačkoliv po Ježíšku má spoustu dalších hraček na „práci“ tak nemohu zaručit, jestli to nebylo pomíjivé. V každém případě se mi ale líbilo, že dítěti stavba pod ručkama rychle přibývá a kostky nevyžadují takovou sílu jako Duplo (tím jsme taky v tom necelém roce začínali). Navíc je to dobré pro návštěvy mladších dětí, vyhrají si všechny věkové kategorie.

Co se týká hygieny, kostky jsem ponořila asi na hodinu do horké jarové vody a potom vypláchla. U miminka bych asi byla starostlivější a uvažovala třeba i o té pračce nebo tabletách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.6.13 20:01

kde koupit

Nevíte kde se dá koupit nové lego primo? malý ho miluje, některé kostky jsme dostaly a k 1. narozeninám bysme mu chtěli koupit další, a taky tetičky a babička a ty protože to má být dárek tak chtějí koupit nové nové, jen jsem na něj nikde nenarazila, internet mi stále vyhazuje bazarové nabídky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.6.13 20:59

@anickadomnik
ja se o nem nedavno divala a uz se nevyrabi. Prvni se to jmenovalo Duplo Primo, pak Lego Primo, pak Lego Baby a uz se to nedela vubec nebo se to nejak zakomponovalo do Dupla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
2.6.13 21:04

Toto lego pro nejmenší, už se vubec neyrábí. Bylo to pro Lego velice nákladné na výrobu a testování aby to bylo pro ty prcky nezávadné. Muselo se to testovat na pruměr dětských pusinek, aby to dítě nemohlo do pusinky strčit. Na dětskou moč atd. Toto malé lego se dá sehnat už jen na bazárcích a nebo ve výprodejích. Mělo to označení Baby a bylo 0-18měs. Jinak toto vím protože v Legu pracuji :-)

Jinak já mam doma 8m. dcerku a ta si stim hraje :-) Duplo vyndam, až bude větší, ted by jí bolelo kdyby na něj spadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
2.6.13 21:13

A tohle není podobný? :nevim:

http://lego.heureka.cz/…ro-batolata/

Mně se to teda nelíbí, já bych počkala. Malýmu je teď 21m, zrovna dostal 3 sady Lego Duplo (Baby Zoo a další), a je z toho nadšenej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.6.13 21:15

@anickadomnik
jo a jinak k prvnim narozeninam bych uz klidne koupila Duplo - nejakou dobre vybranou sadu. Nas maly ma 9 mes a hraje si se zviratkama ze Zoo a s nakladakem :nevim:
samozrejme stavet nestavi :D, klasicke staveci kostky mu zatim nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.6.13 22:11

@Berennika @Ali-Ali tak proto ho nemůžu nkde sehnat:o) máme od kamarádky která našla krabici v práci a chtěla ji vyhodit nevěděla že je to lego a malej je miluje, panáčky, zvířátka a letadlo nejvíc:o) je mu 7 a půl měsíce tak jsem myslela že dokoupím další, z toho dupla mám strach přijde mi že má oproti tomu primu docela ostré hrany, zkušenosti s ním zatím nemám starší děti měli až klasické lego cca od 4 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí