Reklama

Vyplatí se zabíjačka?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
terka1995
Povídálka 29 příspěvků 16.03.18 12:42
Vyplatí se zabíjačka?

Hezký den, s manželem máme takovou při. Já si myslím, že se v dnešní době zabíjačka nevyplatí, on myslí, že ano. Máme možnost koupit prase, 40 kč za kilo. Tlačenku skoro nejíme, jitrnice minimálně, sádlo se mi naopak hodí.. co myslíte vy, vyplatí se to?

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

Reakce:
 
nozu
Extra třída :D 11455 příspěvků 16.03.18 12:46

Podle mě se to nevyplatí. když si k tomu napočítáš ještě svůj čas atd…

 
Uživatel je onlineEvulina
Neúnavná pisatelka 15044 příspěvků 16.03.18 12:48
@terka1995 píše:
Hezký den, s manželem máme takovou při. Já si myslím, že se v dnešní době zabíjačka nevyplatí, on myslí, že ano. Máme možnost koupit prase, 40 kč za kilo. Tlačenku skoro nejíme, jitrnice minimálně, sádlo se mi naopak hodí.. co myslíte vy, vyplatí se to?

Tak nám se to rozhodně vyplácí, neb kupujeme ještě selátka a vykrmujeme je zbytkama z důchoďáku, takže krom času, trochy nafty a pár korun za malá selátka to nic nestojí, takže finančně se nám to určitě vyplatí. Ale je fakt, že my z prasete jíme vše, i ty zabijačkové výrobky.

 
debra.morgan
Závislačka 3240 příspěvků 16.03.18 12:49

Vyplatí se to v tom, že budeš vědet co v tech tlacenkach atp. je…pokud to pojmes jako spolecenskou udalost mas o zabavu na vikend postarano, my se na prase obcas slozime, nekolik rodin, kazdy dostane kousek od vseho, delame to hromadne, prace ubiha a je sranda.

 
jankajj
Závislačka 2788 příspěvků 16.03.18 12:52

V dnešní době se zabíjačka ani tak nedělá kvůli tomu aby se vyplatilo. Ale abys měla domácí produkty kvalitní, aneb vím co jím.
Co se trochu vyplatí i v dnešní době, dle mě, je koupit vepřovou půlku a naporcovat si maso na mražák. Ale je to pro lidi, kteří spotřebují z prasete vše, no.

 
Uživatel je onlineEvulina
Neúnavná pisatelka 15044 příspěvků 16.03.18 12:53
@debra.morgan píše:
Vyplatí se to v tom, že budeš vědet co v tech tlacenkach atp. je…pokud to pojmes jako spolecenskou udalost mas o zabavu na vikend postarano, my se na prase obcas slozime, nekolik rodin, kazdy dostane kousek od vseho, delame to hromadne, prace ubiha a je sranda.

No tak já tyhle akce teda nemiluju, protože akorát makám celé dny jako šroub, celá umatlaná a do toho ještě sladit režim s dětma. Pro mě je to stres. Ale jak píšeš, rozhodně je to maso a výrobky pak kvalitnější, ve velkochovech asi těžko prasátka žerou to co lidi, jako u nás :mrgreen: plus tedy nám se to vyplatí i po té finanční stránce.

 
terka1995
Povídálka 29 příspěvků 16.03.18 12:54

Já ze zabíjačky spotřebuju jen maso a sádlo. Polévku nejim, kroupy s krví (jak se tomu sakra říká??) taky ne, tlačenku jitrnice taky ne. Opravdu nemám potřebu. Manžel to má rád všechno, ale kolik toho sní sám, že.. zbytek těchto zabijackovych dobrot se rozdá. Má to cenu, když to máte dělat z pohledu peníze / maso?

 
Irinka0210
Závislačka 4576 příspěvků 16.03.18 12:54

Brali jsme takhle prase myslím třikrát a víc už bych do toho nešla

 
ngauruhoe
Zasloužilá kecalka 926 příspěvků 16.03.18 12:55

Vyplati, kdyz nebudes pocitat vlastni praci a nespotrebujes kosti, kuze,… Tak jsi na 60 kc/kg.

 
debra.morgan
Závislačka 3240 příspěvků 16.03.18 12:57

@Evulina stres? to teda nevim :nevim: a jaka prace na vic dnu? za jeden den hotovo, druhej den max. zavarit prebytky :-D

 
radúna
Extra třída :D 11896 příspěvků 16.03.18 12:58
@terka1995 píše:
Hezký den, s manželem máme takovou při. Já si myslím, že se v dnešní době zabíjačka nevyplatí, on myslí, že ano. Máme možnost koupit prase, 40 kč za kilo. Tlačenku skoro nejíme, jitrnice minimálně, sádlo se mi naopak hodí.. co myslíte vy, vyplatí se to?

Tak si prase rozbourejte jen na maso.
Vyplatí se to.

 
Uživatel je onlineEvulina
Neúnavná pisatelka 15044 příspěvků 16.03.18 13:04
@debra.morgan píše:
@Evulina stres? to teda nevim :nevim: a jaka prace na vic dnu? za jeden den hotovo, druhej den max. zavarit prebytky :-D

No, všechny zabijačkové speciality, vyškvařit hromadu sádla, maso se nechává uležet do druhého dne a pak teprve pytlíčkuje do mrazáku, pak se dělá i sulc, maso se zavařuje do sklenic, dělají se i salámy a klobásy..První dva dny jsou teda nejhorší..no, nemám to ráda a jsem ráda, když už to je za mnou, ale jsem pak šťastná, že máme co jíst a dá se říct „za hubičku“ a kvalitní..

 
acimedaca
Nadpozemská drbna 25660 příspěvků 16.03.18 13:19
@radúna píše:
Tak si prase rozbourejte jen na maso.
Vyplatí se to.

přesně - pokud nejíte zabijačkové výrobky, tak si prostě jen uložte maso

 
Borůvka1990
Kelišová 5431 příspěvků 16.03.18 13:25

Nám se to vyplatí, máme vlastní. Myslím že se to vyplatí i koupit vykrmené, výrobky netřeba, ale zdělat některé druhy masa jsou potřeba. Budeš mít vlastní sádlo, naložíš a vyudíš, my třeba udíme 40-70kg, podle velikosti čuníka. Můžete nadělat a vyudit klobásy, špek… Maso chutná dobře, pokud je prase dobře krmené. Budeš mít plný mrazák, my když zabijeme 150kg prase, máme ho skoro na rok :lol:

 
Procházející
Zasloužilá kecalka 847 příspěvků 16.03.18 13:46
@Evulina píše:
Tak nám se to rozhodně vyplácí, neb kupujeme ještě selátka a vykrmujeme je zbytkama z důchoďáku, takže krom času, trochy nafty a pár korun za malá selátka to nic nestojí, takže finančně se nám to určitě vyplatí. Ale je fakt, že my z prasete jíme vše, i ty zabijačkové výrobky.

To není trocha času, musíš si spočítat, že do toho důchodáku jezdíte, čuníka pravidelně krmíte. Někdo ho musí krmit, i když jedete na dovolenou nebo jste nemocní. Musíte mít chlívek (taky investice) a pravidelně kydat hnůj a vyvážet ho. Pak máte tu zabijačku, zase si to musíte odpracovat nebo zaplatit řezníka. A pak musíte mít zase skladovací prostory mraznička (platí se elektřina), udírna, špajska atd. Pár korun a trochu času to opravdu není…

Stránka:  1 2 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Váháte, zda a kdy nechat děti očkovat? Udělejte si vlastní názor

Neublížím svému miminku očkováním brzy po narození? Otázku, kdy začít s... číst dále >

Co zařídit po porodu: Přehled do konce šestinedělí

Už se miminko klube na svět? Příjemnou novinku je potřeba nahlásit nejen... číst dále >

Články z Expres.cz

Kde se vzala kráska od Mareše a Boučka? Začala kariéru u Westa!

Karle Svobodové alias Angeé se povedlo něco, co by nejspíš neprošlo ani Leoši... číst dále >

Tajemství fotky bez cucku odhaleno: Kam se Kristelová vymódila jako Šebestová?

Světlo světa spatřila tajná nahrávka, na níž je slyšet hlas Kateřiny... číst dále >

Články z Ona Dnes

Přehlídka prádla podle Rihanny? Nálepky na bradavky i těhotné modelky

Pětinásobná držitelka Grammy, zpěvačka, herečka a módní návrhářka Rihanna se... číst dále >

Poznali se v psychiatrické léčebně, teď čekají osmého potomka

Monika a František, protagonisté dokureality Malé lásky, mají hodně... číst dále >


Reklama