Vyplatili vám rodičák?

3
13.5.24 14:44

Vyplatili vám rodičák?

Zdravím, omlouvám se pokud už tento dotaz tu byl zodpovězen.

Chtěla sem se zeptat. Žádáme s manželem o vyplacení rodičáku na dceru. Když sem volala na úřady ohledně toho že manžel měnil práci a 3 měsíce byl nezaměstnaný. 10.4 nastoupil do práce a 5.5 se narodil syn. Ptala sem se tedy paní, zda to bude mít vliv na to vyplacení. Tvrdila že ne. Manžel byl poprvé evidovaný na UP a mel stálou práci. A údajně by ty 3 měsíce neměly hrát v tom roli musí se mu hlavně vypočítat denní vyměřovací zaklad. Dnes jsem šla teda vyřídit rodičák na malého a ta sama paní mi tvrdila ze musí manžel pracovat 272 dnu vkuse do narození syna jinak nám to nevyplatí. Tak se obracím na vás jestli nemáte podobnou zkušenost nebo jak to tedy je. Předem moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21402
13.5.24 15:31

Oprava. Uz ctu poradne, ze je tam dcera a syn.

Příspěvek upraven 13.05.24 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
13.5.24 15:32

Jeste dodatek. Jde to vyridit uplne v pohode elektronicky a na urad nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
13.5.24 15:39
@malákráličice píše: Více

Pozor. Tohle neplatí pro jednorázové doplaceni zbytku RP. Tam podmínky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
13.5.24 15:39
@malákráličice píše: Více

Ale ona resi vyplaceni zbytku rodicaku na dceru, pote co se ji narodil syn. A to automaticke neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
13.5.24 15:43
@Cenarius píše: Více

ale co jsem koukala, jde o to, aby byl vyměřovací základ. Což znamená, jestli to dobře chápu, že musí pracovat v okamžiku narození druhého dítě, ne. Což splnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
13.5.24 16:03

Pokud chlap pracoval, když se dítě narodilo tak máte na doplacení nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.5.24 16:09

@vokishka já si to taky myslela :D ale pani na úřadě mi řekla něco jinačího nez dva tydny zpátky do telefonu. Sem z toho zmatena. Asi mi nezbývá nic jinaciho nez čekat :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat