Výpočet mzdy - prosím o radu

29350
3.4.19 14:11

@ecc-o-nom no prostě se pořád bere stejná hrubá, ať je kolik chce dní v měsíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
124
3.4.19 14:15

@Regina Hero já třeba na moji výplatnici mám každý měsíc trochu jinou částku k výplatě, právě podle toho, kolik bylo pracovních dnů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
3.4.19 14:16

Hrubá mzda je pořád těch 35 tis. Je jedno, kolik má měsíc dnů.

• Citovat
  • Upravit
5178
3.4.19 14:17

@ecc-o-nom Právě proto je to MĚSÍČNÍ mzda, že je to za měsíc, bez ohledu na počet dní toho konkrétního. Tj. hrubá bude stejná, pokud byl odpracován plný počet pracovních dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.4.19 14:21

Takže pokud v měsíci není čerpána žádná dovolená nebo nemocenská, čistá mzda je pořád stejná. Dobře, děkuji moc všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
3.4.19 14:27
@ecc-o-nom píše:
Takže pokud v měsíci není čerpána žádná dovolená nebo nemocenská, čistá mzda je pořád stejná. Dobře, děkuji moc všem :)

Pokud se v těch měsících nezmění nic, co ovlivňuje výši zálohy na dani, tak ano, je stejná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.19 17:17

Holky, prosím, poraďte. Prosím o zachování anonymu kvůli osobním informacím.

Teď zkrácený 6hod úvazek, 40hod týdně, hrubého 16200, čistého dostávám cca +-10700,–

Kolik přibližně budu mít při stejné výplatě 16200, ale při plném úvazku 8hod?

A kdyby se plat zvedal na o cca 4tis na 20200 hrubého, 8hod, kolik bych případně dostala?

• Citovat
  • Upravit
32190
16.7.19 17:22
@Anonymní píše:

Teď zkrácený 6hod úvazek, 40hod týdně, hrubého 16200, čistého dostávám cca +-10700,–

A kdyby se plat zvedal na o cca 4tis na 20200 hrubého, 8hod, kolik bych případně dostala?

na netu najdeš kalkulačky na výpočet čisté mzdy, hoď si to tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
16.7.19 17:57
@Anonymní píše:

Mam tip, ze jde o pedagogickou pozici? Najdi si na netu tabulku ped pracovniku podle tridy a stupne a podle toho co mas v platovem vymeru a zjistis plny uvazek a jeho plat. Pripadne kdyby si byla v jine platove tride a tam vidis taky zaklad. Pak to dej do kalkulacky na netu na vypocet cisty mzdy, podle deti treba a tak tk ma kazdy clovek jinak.
Jestli nejde o ped pracovnika, tak se omlouvam, a zkus trojclenkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
16.7.19 18:06

Co je na 40 hod. týdně za zkrácenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
13.9.22 16:54

Poradí někdo?
Jak se do výplaty počítá den, kdy jdu darovat krev?
Je to jako normální den, kdy jsem v práci a nemusí to být ve výplatě uvedeno nebo se to počítá jinak?
V předchozí práci jsem to měla počítáme vždy zvlášť.
Teď mi tvrdí, že je to jedno.
Děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
13.9.22 17:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
13.9.22 18:23

Co se peněz týče je to jedno, jestli je to nějak vypíchnuté nebo ne, jelikož je to placené stejně jako odpracovaná doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
13.9.22 18:34
@Jolynka píše:
Co se peněz týče je to jedno, jestli je to nějak vypíchnuté nebo ne, jelikož je to placené stejně jako odpracovaná doba

To právě není, je to placené průměrem, ten se počítá z reálného výdělku za předchozí čtvrtletí a může být i výrazně vyšší než základní mzda za odpracovanou dobu. V mojí bývalé firmě třeba naprostá většina dárců krve chodila darovat po čtvrtletí s ročním bonusem. Právě proto, že to bývá pro zaměstnavatele dražší, navíc to musí mzdovka zpracovat a zadat, tak ve spoustě firem zavírají oči a raději řeknou „žádné potvrzení mi nenos, já ti to zaplatím, jako bys byl v práci“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
13.9.22 19:43

Dekuji za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie