Výpočet podpory na ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpočet podpory na ÚP
Mám prosbičku. v květnu mám nastoupit zpátky do práce. nechtějí mě tam a tak mi chtějí nabídnout místo, které mi nevyhovuje. chci tam tedy nastoupit (27.5.) a hned ke konci měsíci dát 2 měsíční výpověď, kdy vím, že se nebudou chtít dohodnout, takže půjdu na ty 2 měsíce asi na neschopenku. z čeho se mi pak prosím bude vypočítávat podpora v nezaměstnanosti? Z předpokládaného čistého měsíčního výdělku nebo z té nemocenské?
díky Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Od letoška když dá zaměstnanec výpověď nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti ![]()
- Citovat
- Upravit
andela píše:
Od letoška když dá zaměstnanec výpověď nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti
A není to tak, že když zaměstnanec odejde na dohodu nebo dá výpověď, tak podporu sice dostane, ale nižší (tuším jen 40% platu)? Jistá si ale nejsem…snad tu poradí někdo, kdo je „znalý věci“ ![]()
- Citovat
- Upravit
Nárok na podporu má,ale jen 45% z průměrného měs.výdělku.Né na celou výši podpory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ah, tak to pardon … páč se mě to netýká tak jsem poslouchala na půl ucha všechny znměny a byla jsem líná si to te´d ověřit na netu.
![]()
- Citovat
- Upravit
Palina.zl píše:andela píše:A není to tak, že když zaměstnanec odejde na dohodu nebo dá výpověď, tak podporu sice dostane, ale nižší (tuším jen 40% platu)? Jistá si ale nejsem…snad tu poradí někdo, kdo je „znalý věci“
Od letoška když dá zaměstnanec výpověď nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti
Pokud má ale dítě mladší 4 let, podporu dostane celou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
prosím mám dotaz. Pracovala jsem na dobu určitou, během níž jsem otěhotněla a během těhu mi skončila smlouva (01/2011 byl konec smlouvy). V tomto zaměstnání jsem byla od 01/2009, přičemž od 11/2010 jsem byla na rizikovém. Porodit jsem stihla v ochranné lhůtě (květen 2011).
Zajímalo by mne, zda, pokud se po ukončení RP nahlásím na ÚP, mi bude vypočítávána podpora z bývalého zaměstnání či nikoli.
A pak mám také další dotaz - pronajímám byt, přičemž měsíční příjem z tohoto pronájmu je 3500,– Kč. Budu mít vůbec na podporu na ÚP nárok anebo se příjmy z pronájmu do posuzování podpory nezapočítávají?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina Umím odpovědět jen na tu první část - z platu v práci se ti to počítat nebude, dostaneš pouze tu nízkou, cca 3600,– zezačátku, pak nco pod 3tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předpokladam ze byt pronajimas jako fyzicka osoba - nepodnikatel (tzn. nemas na to IČO), potom by se k prijmum z pronajmu nemelo prihlizet… stejne neni to ani polovina minimalni mzdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Evulina Umím odpovědět jen na tu první část - z platu v práci se ti to počítat nebude, dostaneš pouze tu nízkou, cca 3600,– zezačátku, pak nco pod 3tis.
Myslela jsem si to. Tchýně mi právě tvrdí, že se mi to bude počítat z bývalé mzdy, ale nezdálo se mi to od začátku, takže s tím ani nepočítám a vidím, že jsem měla pravdu. Děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ancze píše:
Předpokladam ze byt pronajimas jako fyzicka osoba - nepodnikatel (tzn. nemas na to IČO), potom by se k prijmum z pronajmu nemelo prihlizet… stejne neni to ani polovina minimalni mzdy
Ano, jako fyzická osoba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit