Výpomoc starším lidem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Projdi si rekvalifikační kurzy od pracáku zda nabízejí něco ve stylu sociální pracovnice. Najdi si nejbližší organizace zaměřené na pomoc důchodcům a optej se na práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrg píše: Více
Kurz socialni pracovnice neexistuje. Na sociálního pracovníka nemusíš mít minimálně VOŠ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gumidci píše: Více
Proto jsem napsala něco ve stylu sociálního pracovníka. Dobře, dala jsem si tu práci a naťukala to i do vyhledávače a přesný název je: Kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Možnosti jsou vlastně dvě - buď to budeš někde dělat na dobré slovo, nejspíš na nějaké osobní doporučení, nebo legálně - založíš si živnost, budeš vystavovat doklady, odvádět daně a sociální a zdravotní pojištění…
Protože se dá předpokládat, že si tě objedná někdo majetnější k rodičům nebo k sobě do domácnosti, můžeš zkusit i formu dohody o provedení práce třeba s firmou oněch lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nejlepší by bylo se nechat zaměstnat u poskytovatele terénní služby u vás. Já taky nastoupila na zkrácený úvazek jako terénní pečovatel seniorů bez zkušeností a kurz na pracovníka v sociálních službách jsem si dělala až při práci, proplatil mi ho ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olalalalala děkuji. Mám školu pečovatelskou, takže si myslím, že bych asi ani nemusela..a vy děláte vše? Jako i hygienu..? Nebo jen, jako druhá ruka výpomoc úklidu, lékař, procházku atd..jestli mi rozumíte ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Pečovatelskou školu neznám, já vždycky slyšela jen o kurzu, který je v sociálních službách nutný. Takže to nevím.
A dělám vše, podle individuálního plánu klienta. Od výpomoci v domácnosti po hygienu. Někteří klienti jsou ležící, s těžkou demencí, je to různé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olalalalala děkuji. Když jsem měla praxi, musela jsem dělat i tu hygienu- ležící, jak píšete i s demencí, bylo to různé..a než jsem si zvykla na tu hygienu..trvalo to..a teď si nejsem jista, zda bych to zvládala znova.. proto bych dělala jen to..bez té hygieny..pak jsem byla ještě v pecovatelaku a tam jsem dělala, že jsem uklidila byt, přinesla nákup, vybalila jsem, atd..a potom jsme rozvážely obědy..
- Citovat
- Upravit
@Olalalalala píše: Více
Jsou školy, které mají obor pecovatelstvi nebo něco podobného, je několik typů studijních programů, které jsou uznané a pak již člověk nemusí dělat Vámi zmiňovany kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptal, jak to je, kdybych chtěla si vydělávat nebo přivydělat s pomocí starých lidí? Např. rano přijedu, připravím snídani, nákup, pomůžu k lékaři..atd. je mi jasný, že nemůžu dělat něco bez nějakého dokladů či potvrzení..paní mi zavolá, maminka tohle a tohle a já jedu..jak to je? Víte? Moc děkuji..narovinu, mám dvě malé děti a s prací je to bída, bydlím na vesnici..většina firem na směny a já na směny nemohuyskolka je od 6:30 a v práci musím být už před šestou, což je nereálné…