Výpomoc v baru a kritika od nadřízené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@IcePlanet7 píše: Více
Tak asi na to máš oko no. Prostě talent od přírody. To nemyslím ironicky.
Ale takhle to fakt nemá každý. Navíc platí, že trénink dělá mistra. Na akcích kde se za pivo neplatilo asi nikdo moc neřešil jestli je pivo podmírák, nebo nadmírák. Stejně si každý došel pro tolik piv kolik chtěl. A když došlo tak došlo. Při takové pohodičce se to člověk prostě beze stresu naučí jen tím opakováním. Ale zakladatelce to jednak nikdo neukázal. Druhak ona přece pivo načepovat umí, ale jen netrefí hladinku. Protože nemá ten cvik a je už ze šéfové ve stresu.
No já tehdy taky byla. Protože přesně podmírák by byl už kontroly pru*er. A nadmíráky by řešil šéf. Byť to byl jinak fajn chlapík. Jako učit se to při akcích jako ty. Tak si pískám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 píše: Více
Běžná praxe tady je ta, že k pivu se nikdo úplně nový nepouští, nejdřív se v klidnějším čase vyzkouší, jak mu to jde, trochu si to natrénuje, točí pod dohledem a až je to ok, pak teprve točí sám. A nemluvím jen o jednom podniku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Neboj píše: Více
myslím, že ta vedoucí neočekává preciznost, ale očekává, že holka bude točit podmíráky, aby podnik víc vydělal, to samé to „moc máty“, moc ledu nechápu, protože čím víc dá ledu, tím méně dá nápoje, takže tím vydělává, takže někdy ji nutí šidit, jindy jí to vadí, že může dávat do piva desetikoruny - to nechápu, co znamená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle27 tak za jednu směnu se to asi naučit ani neumíš, ono jde spíš o to, jak ti to ta nadřízená řekla, kdyby ti to řekla hezky a citlivě, tak bys z toho asi ve stresu nebyla, ale už tu někdo zmínil, že gastro je dost „ostrá“ profese, tam se na obezličky nehraje,
tak prostě toč menší piva, dávej míň máty a míň ledu - kde je problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Jj, to je taky úhel pohledu a vůbec bych se nedivila, pár podniky jsem prošla a bohužel, spousta majitelů má podobné představy o fungování. Ne-li většina.
Tu preciznost jsem zmínila spíše v souvislosti se srovnáváním práce v podniku a točením pivka někde na přátelské akci.
PS: tu desetikorunu jsem taky nepochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Tu desetikorunu ja chapu tak, ze jak toci nadmiru, tak tam muze rovnou davat 10 Kc. Jakoze dar pro hosta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit