Výpověď a pracovní neschopnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpověď a pracovní neschopnost
Ahoj, jdu si pro Radu ![]()
Přítel podal výpověď, a výpovědní lhůta mu končí až 31.5. Bohužel ho chytla záda (má skoliozu páteře a práce kde pracuje je velmi fyzicky náročná). Ale potřebuje vědět, kdyby šel marodit zda mu prodlouží výpovědní lhůtu a nebo ten datum 31.05. Zůstane? Snad mě chápete, na googlu jsem nic nenašla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zůstane. Výpovědní doba se prodlužuje pokud ji dá zamestnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď ze strany zaměstnance se nemocenskou nepřerušuje - to platí jen ze strany zaměstnavatele - je to nástroj na ochranu zaměstnanců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 a to platí i když půjde o pracovní úraz? A výpověď mu začíná až 1.dubna?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamča2508 pokud podal výpověď v březnu, tak výpovědní lhůta běžné od 1. dubna a pracovní úraz to nemění. Stejně tak to neruší zaměstnavatelu povinnost pracovní úraz řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamča2508 píše:
@JancaS84 a to platí i když půjde o pracovní úraz? A výpověď mu začíná až 1.dubna??
No, to že má skoliozu páteře a dělá namáhavou práci fakt není pracovní úraz…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 on si ty záda oddělal až dneska v práci. Skoliozu má už od mala, ale dneska se mu tam něco stalo při práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou jojo, výpověď mu běží až od 1.dubna ale zda to také nemá žádný vliv?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamča2508 píše:
@j.a.n.i1 on si ty záda oddělal až dneska v práci. Skoliozu má už od mala, ale dneska se mu tam něco stalo při práci.
je na neschopence? nebo to má dnes nahlášeno jako pracovní úraz? V tom je velký rozdíl!
Pokud tvrdíš, že se jedná o pracovní úraz (pokud má skoloizu, tak to nebude pracovní úraz, ale budiž) a nahlásil to vedoucímu nebo má nějaké svědky? Je to zaevidováno? ono to, že se mu to stalo v práci (aniž by komukoli cokoli řekl) fakt nestačí… začne se řešit, zda dodržel BOZP atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pindruse01 ale tohle všechno vůbec neřeším ![]()
Ptám se pouze na to zda se mu nemůže prodloužit výpovědní lhůta😉 a pak jsem se ptala zda na to nemá vliv nějak ani pracovní úraz či to že by šel marodit ještě před tím než mu ta výpovědní lhůta začíná🤷🏻♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamča2508 Nic se mu neprodlužuje, pokud se se zaměstnavatelem na prodloužení nedohodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dal zaměstnanec, končí uplynutím výpovědní doby… neschopenka by na to neměla mít žádný vliv…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamča2508 píše:
Což nic nemění na tom, že pravděpodobnost, že by to někdo uznal jako pracovní úraz se limitně blíží nule.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla to samé a pro něj se nic nemění, pracovní poměr mu skončí tak jak má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit