Poradna sap - jak si opravit fakturu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
poradna sap
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, kdo účtuje faktury v Sapu. Chci si opravit vrácenou fakturu ve workflow a nevím jak ![]()
děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, co mám zkušenosti já, tak je třeba špatnou fakturu zrušit a vystavit novou. Aspoň takhle to praktikuje naše mateřská společnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je to z aktuálního období a máš na to práva, tak bych ten doklad vymazala a se stejným číslem vytvořila znovu. Jinak opravný doklad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem myslela, že jde opravit, když mi ji zamítla a mám ji jako neschválenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@7.straka píše:
Jestli je to z aktuálního období a máš na to práva, tak bych ten doklad vymazala a se stejným číslem vytvořila znovu. Jinak opravný doklad.
@podzim zrušit jsem myslela ODD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak opravit? Respektive, co opravit? Faktury v Sapu vystavuji, ale opravit toho moc nejde. Většinou vystavit dobrobis, a pak novou fakturu. Max lze doplnit text…
- Citovat
- Upravit
No nahrala jsem to v FB60,ale dala jsem si tam spatny datum vystaveni, poslala jsem to na schvaleni a byla zamitnuta, akorat, ze mi jde opravit jen tax date a VS.No asi to budu muset stornovat a udelat znova, kvuli blbymu datumu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Datum vystavení měnit nelze, jedině dobropis (případně storno) a znovu a lépe ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím všechny.
Potřebovala bych poradit s účtem 383. Jde o to, že nám teď končí fiskál, do 15.4. máme otevřené účetnictví do tohoto předchozího fiskálu… Jenže vedení se rozhodlo, že vyplácení hotovosti (někdy i kumulovaně třeba 15 -20 dokladů), které jsme vždy v těchto případech hnali přes 335, a pak vyúčtovali na aktuální náklady, tak letos při uzávěrce to nejde. Každý výdaj z pokladny po 31.3. musíme hnát přes 383 s tím, že ho přes SA vyúčtujeme do relevantního období a na správný náklad.
Jen bych se potřebovala ujistit/zjistit, jak to je.
Takže mi někdo přinese 10.4.2021 v součtu 20 dokladů z 3/21 v hodnotě 12 000,00 Kč s dph a já účtutuji 383/211 (výdaj z pokladny),. Poté provedu SA rozúčtování 501, 518… (+ dph)/383.
Mám si dát pozor ještě na něco?
Moc díky.
- Citovat
- Upravit