Výpověď a předání věcí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pockala bych na 2.1., rano bych zavolala do prace. Pokud tam sef nebude, nechala bych vzkaz, ze v pondeli se dostavim pro papiry v cca 11, budou mit cele dopoledne na to mu to pripravit, tim bych zarovenpredala telefon a spol. Zatim bych z toho nedelala vedu, takto kolem konce roku je to holt blbe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 díky za odpověď…já musím říct, že jak se s takovým jednáním člověk nepotká, tak nějak nevím jak reagovat…no tak ještě, že nemá novou práci a nemusí se tam hned omlouvat…je to teda dost neprofesionální přístup podle mého na to, že je to docela známá firma…no ale o to je to asi horší ![]()
- Citovat
- Upravit
Jestli je to větší firma, tak zápočťák a tyhle papíry dělá sekretářka, ekonomka nebo někdo podobný, ne šéf. A zápočťák se přinejhorším nemusí dát hned, když jsou takové situace, i na pracák se musí přijít do 3 dnů. Myslím, že v této době je to podobné ve všech firmách. Dokonce si nejsem jista, jestli se nemá správně vydat zápočťák až další pracovní den po skončení prac. poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zápočtový list vystavuje mzdová účetní, či ekonom - dle toho, kdo tam dělá mzdy.
Nevím, jaká je na to právní lhůta, ale u nás ve firmě je obvyklé, že zápočťák jim vystavuje pár dní po ukončení pracovního poměru. Pokud se již nemůže pro něho dostavit osobně (daleké bydliště, nástup do nové práce), posíláme ho doporučeně poštou na adresu domů. Nikdy jsme s tím neměli problém, že by jim v nové práci kvůli tomu dělali zle.
A předání služebních věcí typu telefon, notebook, služební auto…to si vždy naplánují tak, aby tam byl někdo, kdo to od nich převezme. Čili klidně dřív, než poslední den. U nás je to IT technik u toho telefonu, či notase. Šéf je od toho, aby úkoly rozdával, málokdy je to hlava firmy, kdo se těmito kroky zabývá. U nás se šéf pouze loučí a třese rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mel to probrat dopredu bud s nadrizenym, nebo nekym z personalniho, ja jsem vzdy dostala pokyny, co komu kde predat. A ve finale to muj primy nadrizeny kontroloval, zalezi od kazde firmy, jak to ma zorganizovane. Ale na to uz je ted pozde, at tam zitra zavola a zepta se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka @Miriska @beruska9 děkuji za postřehy…on měl jeho nadřízený dovolenou a nikomu nepředal pravomoce…já takový postup neznám, protože když já končila v práci,, tak k poslednímu v měsíci jsem už měla vše vyřízené i papírově…proto se divím…a na zápočtový a evidenční list se píše jaké datum, když ještě nebyl dosud vydán?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@vokishka @Miriska @beruska9 děkuji za postřehy…on měl jeho nadřízený dovolenou a nikomu nepředal pravomoce…já takový postup neznám, protože když já končila v práci,, tak k poslednímu v měsíci jsem už měla vše vyřízené i papírově…proto se divím…a na zápočtový a evidenční list se píše jaké datum, když ještě nebyl dosud vydán?
Na zápočťák napíšou normálně datum ukončení prac. poměru, tam se píše od - do.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký večer, chlap byl dnes poslední den v práci (výpověď ukončil s dvouměsíční výpovědní dobou), ale neměl komu předat služební telefon, klíče atd. Navíc mu zaměstnavatel neumožnil dojít k lékařce na výstupní prohlídku, protože dr. bude až po novém roce a za další, nikdo mu nepředal výstupní papíry (zápočtový list a další certifikáty nutné pro další práci). Dělá na směnný provoz, ale jeho šéf tam nebyl dnes celý den…nevíte jak se postupuje v tomto případě? Nemá novou práci, ale kdyby měl, tak jít tam bez papírů z bývalé práce to je síla. Mně osobně se to nikdy nestalo a s takovým jednáním jsem se ještě nesetkala, tak se ptám jak postupovat a jestli s tím má někdo zkušenost… (např. mě napadá, že bych si nechala pracovní poměr až do té doby než budu mít papíry, ale jestli je to vůbec právně možné, když mu dnes skončila výpovědní doba).Díky za postřehy a omlouvám se za anonymitu. Je to pro mne docela osobní.