Výpověď hned nebo potom?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
27.1.15 20:06

výpověď hned nebo potom?

Dobrý večer. Protože dcera bude mít za chvíli 3 a do školky se nedostala(až od září), zažádala jsem si na tuto dobu u zaměstnavatele o neplacené volno. Zatím nevím, jestli mi to schválí, proto se vás chci pro případ, že to nevyjde, zeptat: Je lepší dát výpověď hned nebo na pár dní/týdnů do práce nastoupit? Myslím z hlediska výše podpory. Z čeho by se mi počítala v prvním případě a z čeho v druhém? Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101534
27.1.15 20:12

@Silvie8 No, z hlediska podpory je rozhodně lepší nastoupit, protože pak se počítá podpora z platu, takhle bys měla jen cca 3600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
27.1.15 20:19

@j.a.n.i1 Díky za odpověď, já jsem si pravě myslela, že když dám výpověď hned s koncem 3-letého rodičáku, že by se mi to počítalo z platu před mateřskou. Takže ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
27.1.15 20:53

@Silvie8 Ne, to rozhodně ne a hlavně to tedy s koncem RD můžeš těžko dát výpověď, to bys měla ještě 2 měsíční výpovědní lhůtu, kdy bys tam měla chodit, tu buď musíš dostatečně před koncem RD, nebo se se zaměstnavatelem domluvit a ukončit to dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.2.15 14:36

odstupné a podpora

Můžu se ještě zeptat na 2 otázky - v případě výpovědi pro nadbytečnost s 3-měsíčním odstupným, z čeho by se mi po těch 3 měsících počítala podpora na prac. úřadě?? Odstupné by se, předpokládám, počítalo z platu před mateřskou, že? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat