Výpověď na hodinu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1812
6.6.12 18:25

Výpověď na hodinu

Ahoj, potřebovala bych radu pro kamarádku, dostala lepší pracovní nabídku, ale do zaměstnání by měla nastoupit už 1.7, potřebovala by poradit, jak rozvázat pracovní poměr, aby už od toho 1.7 mohla nstoupit k novému zaměstnavateli, říkala, že slyšela, že to může nějak rozvázat z rodinných důvodu, ale neví, jak na to, děkuji moc za radu. Napadlo mě, rozvázat poměr dohodou, ale to ji zaměstnavatel nemusí pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35316
6.6.12 18:26

Pouze dohodou. Jinak jedine pro hrube poruseni pracovni kazne, coz bych teda neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
6.6.12 18:31

Může zkusit dohodu o rozvázání PP, tam se dá sjednat ukončení PP k datumu, jak se dohodnou obě strany - což b v tomto případě bylo k 30.6. Bylo by dobré, aby s tímto návrhem došla za zaměstnavatelem.
Nevím,co dělá, ale třeba by mohla se pokusit i najít za sebe náhradu…kdyby jí argumentovali tímhle…záleží, jak je firma velká a ochotná…

Další věc, kteréí se praktikuje, ale moc nevypadá to dobře : říct novému zaměstnavateli, že jí nechctějí pustit a že tam prostě 1.7. nepřijde. Původní zaměstnavatel jí bude psát Ačka a pak jí dá výpověď z porušování prac.kázně…to bude mít zapsaný v zápočťáku pro nového zaměstnavatele, tak aby s tím počítal.....

ale nejdřív bych zkusila dohodu…pak ty drastičtější metody… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
6.6.12 18:38

Ahoj,

tak jsou dvě možnosti

1. dohodou
  1. nepřijít do práce. Sice se ti to napíše do zápočťáku, ale novým zaměstnavatelem se to maže, takže když u něj skončíš, tak se nikam nenapíše, že jsi u někdy porušila.

Já jsem oznámila, že skončím tolikátého a tolikátého a že buď to bude dohodou nebo ať mi dají porušení kázně. Sami nakonec přišli s tím, že dohodou. Oni se zaměstnavatelé bojí, protože jen soud určí zda je to porušení či ne. A propós např. vražda kolegy na pracovišti není porušením kázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
6.6.12 20:46
@helenkka píše:
@Lenka512 Aha, tak jestli se to promítne do zápočťáku, tak to bych neriskla už vůbec. Kdo tě pak zaměstná, když seš toho schopná… :think:

to je právě ono.....pokud ten zaměstnavatel o ni tak moc stojí, tak jí to promine a nebude to řešit…a až tam bude končit, ak to nikde vidět nebude…
ale zase je to znamení pro toho nového zaměstnavatele, že tenhle samý podraz jendou v budoucnu může udělat jemu..... :nevim:
opravdu bych nejdřív zkoušela tu dohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
6.6.12 20:48
@slizzing píše:A propós např. vražda kolegy na pracovišti není porušením kázně.

není ?? 8o
ale je fakt, že tě pak propustí, protože budeš vy výkonu trestu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat