Výpověď na MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
25.6.13 21:45

Ta společnost se samozřejmě jmenuje jinak…nechci uvádět..Jinak v likvidaci není jen si opravdu předělává jméno…ale pozor..bude jiné ICO i DIC už jsem se dívala na rejstřík majitel je ale stejný!!!Všem dává podepisovat nové smlouvy na nové jméno, a těm co jsou na MD posílá výpovědi, které máme podepsat..takže jak píšete NIC NEPODEPISOVAT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.6.13 21:47

@todule Nemůže mít jiné IČ, pokud společnost nezlikvidoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.6.13 21:49

Nic nepodepisuj, výpověď je jednostranný úkon, k tomu není podpis druhé strany potřeba, pokud společnost byla zrušena, je výpověď beztak platná doručením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.6.13 21:53

Tak jsem se špatně vyjádřila moc se omlouvám, založil si novou firmu z TINTERA s. r.o. na TINTERA group s. r.o. prostě, má těď 2 firmy a mě volali s tím, že je údajně někdo kupuje, ale pravda to není, jakoby ze staré firmy si převádí zaměstnance na novou firmu - prostě by si mě měl taky pouze,,přešoupnout"do nové firmy či nééé???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.6.13 21:55

Proč by tě měl přesouvat do druhé společnosti, pokud tato první bude i nadále fungovat, jsi její zaměstnanec a nemůže ti dát výpověď, pokud bude zrušena, výpověď ti dát může i v průběhu rodičovské dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 21:56

@mag - nesmysl co říkáš.
zakladatelka píše, že nebyla zrušena, ale pouze se přejmenovala. Bez ohledu na to, že firma nemůže být zrušena dokud má zaměstnance - z toho by plynulo, že zaměstnavatel firmu chce možná zrušit a zbavit se zaměstnanců dohodou a založit pak novou. Pak teprve by mohl mít jiné IČO. Pokud se jen přejmenuje tak je nesmysl, aby měl nové IČO.

Každopádně nic nepodepisuj, výpověď můžeš dostat pouze dohodou a byla bys hloupá, kdybys ji podepsala.. a hotovo..:-) Koukni na ten paragraf 53;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.6.13 21:58

Taky si stále myslím že je to blbost, že to zkouší…nic nepodepíši a dám časem vědět jak jsem dopadla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.6.13 21:59
@Lejaa píše: § 53

(1) Zakazuje se dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je

1. v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou,
stačí se podívat do zákoníku práce ;)

takže pokud jsem zaměstanavateli nahlásila 1/2 roku dopředu, že se před 3 tím rokem věku dítěte hodlám vrátit, nemohou mi dát výpověd´,když organizace nadále funguje a za tu dobu tam přibrali další 2 zaměstnance? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 22:03

@berry4
Moc tvému dotazu asi nerozumím. Ale postupně. Nový zaměstnanci nemají v tuto chvíli na tvou výpověď žádný vliv.
Dokud budeš doma s prckem, vyhodit tě nesmí. Pokud bys podepsala dohodu o ukončení pracovního poměru - tvoje blbost. Můžeš odmítnout.
Ve chvíli, kdy nastoupíš opět do práce, tak tě zaměstnavatel může přivítat normální výpovědí, např. pro nadbytečnost a tam by ti pak plynula 2 měsíce výpovědní lhůta a musel by ti dát i odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.6.13 22:05

@Lejaa a je možné dát zaměstnanci výpověd´pro nadbytečnost( smlouva na neurčito),i když zaměstnavatel nabral během rd další zaměstnance? O to mi asi jde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
@todule píše:
Taky si stále myslím že je to blbost, že to zkouší…nic nepodepíši a dám časem vědět jak jsem dopadla :,(
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959

@berry4
může.. ale až se do práce vrátíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.6.13 22:06

@Lejaa a sakra… A obrana není, že :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 22:07

@berry4
Nene.. je na zaměstnavateli, koho se rozhodne pro nadbytečnost vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.6.13 22:07
@Lejaa píše:
@mag - nesmysl co říkáš.
zakladatelka píše, že nebyla zrušena, ale pouze se přejmenovala. Bez ohledu na to, že firma nemůže být zrušena dokud má zaměstnance - z toho by plynulo, že zaměstnavatel firmu chce možná zrušit a zbavit se zaměstnanců dohodou a založit pak novou. Pak teprve by mohl mít jiné IČO. Pokud se jen přejmenuje tak je nesmysl, aby měl nové IČO.Každopádně nic nepodepisuj, výpověď můžeš dostat pouze dohodou a byla bys hloupá, kdybys ji podepsala.. a hotovo..:-) Koukni na ten paragraf 53;)

Zakladatelka píše, že existují dvě společnosti vedle sebe, proto ty dvě IČ. Tudíž je reálná možnost, že první společnost bude zrušena. Nevím, jakou blbost jsem napsala, prosím cituj mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat