Výpověď na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
VÝPOVĚĎ NA MD
DOTAZ? VÝPOVĚĎ NA RODIČOVSKÉ:Dobrý den, prosím jsem zaměstnancem firmy nyní na MD pracovní smlouva na dobu neurčitou. Z firmy mi volali, že dostávám výpověď, že firmu kupuje někdo jiný. Ale není tomu tak, pouze majitel mění název firmy z TINTERA s. r.o na TINTERA grup s. r.o. majitel stále stejný, pobočka zůstává a bohužel obvolává pouze ty, jež jsou na MD, že posílá výpověď. Jinak pracovníkům dává podepisovat nové smlouvy na TINTERA grup. s.r. o. žádné výpovědi. Podepisovali by jste výpověď? A jak by tomu bylo, kdyby opravdu firmu kupoval jiný majitel, přebírá i zaměstnance se všemi závazky, které plynou??? *-) Děkuji děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, hlavně NEPODEPISUJ… Zaměstnavatel ti podle zákoníku práce dát výpověď ani nesmí.. Jsi v ochranné lhůtě a vyhodit tě může tehdy, až by jsi nastoupila do práce po skončení mateřské zpět…
Dokonce zaměstnavatel ani nesmí firmu zrušit dokud má zaměstnance na mateřské nebo nemocenské. Tzn. pokud mění jen název firmy, možná se to nějakým papírováním řešit bude, ale v žádném případě tě nesmí vyhodit.
Rozhodně bych žádnou výpověď dohodou nepodepsala, byla bys na tom škodná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem z oboru, ale nic jim rozhodně nepodepisuj! Dle mně jsi chráněná úplně stejně u nového zaměstnavatele proti výpovědi jako u původního. Výpověď dostaneš asi hned jak se vrátíš po RD, ale s výpovědní lhůtou a odstupným, pokud splňuješ odpracované roky nabo pokud jim neskočíš na podepsání dohody. Nedej se, třeba to jen zkouší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lekarnicka28 píše:
Nejsem z oboru, ale nic jim rozhodně nepodepisuj! Dle mně jsi chráněná úplně stejně u nového zaměstnavatele proti výpovědi jako u původního. Výpověď dostaneš asi hned jak se vrátíš po RD, ale s výpovědní lhůtou a odstupným, pokud splňuješ odpracované roky nabo pokud jim neskočíš na podepsání dohody. Nedej se, třeba to jen zkouší.
Přesně a 100 % to zkouší.. Po skončení mateřské budeš mít 2 měsíce výpovědní lhůtu a čas najít si novou práci a taky to odstupné.. To budeš mít v každém případě, bez ohledu na to, jak dlouho jsi tam pracovala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedine co poradim, pokud skutecne dojde z tve strany k rozgodnuti, ze vypoved podepises.Tak si ohlidej, aby to byla skutecne vypoved s odstupnym.Ne treba jen dohoda o ukonceni pracovniho pomeru.Take jsem dostala vypoved na rodicovske, ale buvaly zamestnavatel po mne vyzadoval dohodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sara1000
Samozřejmě, že vyžadoval výpověď dohodou, protože podle zákoníku práce NESMÍ dát řádnou výpověď ženě na MD
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tuhle fintu zkoušela jedna zaměstnavatelka na kamarádku když přecházela na s. r.o., když se dověděla, že je opět těhotná a bude chtít mateřskou navázat.
Nic nepodepisuj - v jejím případě to došlo tak daleko, že se spojila s odborníkem na pracovní právo a ten poslal paní zaměstnavatelce dopis s tím, že pokud tu smlouvu nepřevede a bude trvat na svém, že se potkají u soudu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa píše:
@sara1000
Samozřejmě, že vyžadoval výpověď dohodou, protože podle zákoníku práce NESMÍ dát řádnou výpověď ženě na MD
U me tedy byl asi rozdil v tom, ze zamestnavatel zbankrotoval. Tudiz vyhlidky zadne, jen to chtel mit jednoduche a nechtel mi dat odstupne. Ktere mi stejne nedal
.Musela jaem ho dlouhe mesice prosit z uradu prace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi na rodicovske, nikoliv materske, vypoved dostat muzes. Dohodu podepis pouze v pripade, ze pro tebe bude vyhodnejsi, nez si nechat dat vypoved s vypovedni lhutou (ale proc by to delali, ze).
- Citovat
- Upravit
Nic bych teda rozhodně taky nepodepsala, jednak je to protizákonné a jednak, když bys pak otěhotněla podruhé, tak bys neměla ani nárok na mateřskou myslím, ale rovnou jen na rodičák. Teoreticky tě může vyhodit, když po mateřské čerpáš řádnou dovolenou, nárok na ni ti samozřejmě vzniká během té 28 týdenní mateřské, na tu máš taky ze zákona nárok, to si taky nenech vymluvit. Ovšem myslím, že stejně, kdyby tě chtěl vyhodit při tom čerpání řádné dovoelné, tak ti běží výpovědní lhůta a během té stejně už budeš na rodičáku, takže by se ta výpověď stejně mám pocit zastavila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jjss píše:
Pokud jsi na rodicovske, nikoliv materske, vypoved dostat muzes. Dohodu podepis pouze v pripade, ze pro tebe bude vyhodnejsi, nez si nechat dat vypoved s vypovedni lhutou (ale proc by to delali, ze).
to je myslím nesmysl, zaměstnavatel je ze zákona povinen držet ti 3 roky místo, když jsi na rodičáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
§ 53
(1) Zakazuje se dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
- v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou,
stačí se podívat do zákoníku práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunka.T píše:
Nic bych teda rozhodně taky nepodepsala, jednak je to protizákonné a jednak, když bys pak otěhotněla podruhé, tak bys neměla ani nárok na mateřskou myslím, ale rovnou jen na rodičák. Teoreticky tě může vyhodit, když po mateřské čerpáš řádnou dovolenou, nárok na ni ti samozřejmě vzniká během té 28 týdenní mateřské, na tu máš taky ze zákona nárok, to si taky nenech vymluvit. Ovšem myslím, že stejně, kdyby tě chtěl vyhodit při tom čerpání řádné dovoelné, tak ti běží výpovědní lhůta a během té stejně už budeš na rodičáku, takže by se ta výpověď stejně mám pocit zastavila
PŘESNÉÉÉ, konečně někdo kdo tomu rozumí:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ta společnost byla zrušena s likvidací, nebo došlo jenom ke změně firmy? Obchodní rejstřík jí vůbec nezná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit