Výpověď na MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
25.6.13 22:11

@Lejaa tak to jsem jasná. :think: I přesto, že ti další mají 100% smlouvu na určito? To už asi dnes roli nehraje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 22:13
@mag píše:
Nic nepodepisuj, výpověď je jednostranný úkon, k tomu není podpis druhé strany potřeba, pokud společnost byla zrušena, je výpověď beztak platná doručením.

tohle. Protože už to píšu asi po stý, že společnost nemůže být zrušeno dokud má zaměstnance… Proto to možná zaměstnavatel zkouší Dohodou o ukončení prac. poměru, což zakladatelka podepsat nemusí. A normální výpověď na rodičovské dostat nemůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 22:15

@berry4
hm, to myslím roli nehraje..:( záleží fakt jen na zaměstnavateli.. Může si vyhazovat jak chce, když u toho dodrží tu lhůtu a odstupný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
25.6.13 22:16
@Lejaa píše:
tohle. Protože už to píšu asi po stý, že společnost nemůže být zrušeno dokud má zaměstnance… Proto to možná zaměstnavatel zkouší Dohodou o ukončení prac. poměru, což zakladatelka podepsat nemusí. A normální výpověď na rodičovské dostat nemůže..

Může, pokud se ruší zaměstnavatel nebo jeho část. Což, dle mého názoru, likvidace společnosti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.6.13 22:21

Rozhodne bych nepodepsala a schvalne si ji nechala. Muzes na ne klidne poslat kontrolu z pracaku. Pokud mas smlouvu na dobu neurcitou niceho se neboj. Pokud firma neni v konkurzu nebo likvidaci musi ti misto drzet po dobu rd a pak te taky jen tak nemuze vyhodit, pro nadbitecnost ano ale az se vratis a na tve misto nesmi prijmout jinou ale to se obchazi jinym nazvem pracovni pozice. odstupne dostanes, bud 2 mesice vypovedni dobu plus odstupne dle odpracovanych let coz je novinka od 2011, nebo ti neda vypovedni dobu ale zas ti vyplati 2 mesice odstupneho navic, tady pozor podje poctu mesicu odstupneho tentyz cas zanika narok na podporu na up. Firma podle toho co pises chce zrejme sloucit vice firem ale take mit cisty rejstrik proto to nove sro. Stara firma dale pobezi ale bez zisku a ty jim zustavas na krku, pokud krachne tak odstupne vyplaci stat. Bez isolvence je tezke firmu yrusit mam tuseni ze by musela mit 5 let ucto s nulou. takze nepodepisuj a vysmej se mu ze na to nema pravo a klidne pohroz kontrolou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 22:22

@mag
už nevím, jak to napsat… Zaměstnavatel prostě nemůže zrušit firmu, dokud v ní má zaměstnance. Nejprve musí všechny zaměstnance vyházet a teprve potom si zažádat o výmaz v OR. Pokud má zaměstnavatel zaměstnankyně na MD, kterým dát normální výpověď nemůže (jedině že ony by mu ze své vlastní vůle podepsaly tu dohodu), tak nemůže firmu zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.6.13 22:22

@Lejaa takže posléze nastoupím, odpracuji 2 měsíce a dostanu další 2 odstupné. Chápu to správně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.6.13 22:24

@berry4 jj chapes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 22:26

@berry4 :-) jojo.. přesně nevím, kolik se dostává to odstupné, protože třeba my máme ve smlouvách, že kdyžtak dostaneme 3 měsíce, bez ohledu na ty roky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.6.13 22:29

@Lejaa tak to uz mate myslim odbory a kolektivni smlouvu, to se mate :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.6.13 22:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.6.13 22:35

Tak holky, připravit se na nejhorší. Ovšem s takovou nevím, kde a jak mě zaměstnají, když na mém místě je ted´někdo jiný, možná podniku bude stát za to platit 2 měsíce sílu navíc a ještě jí dát podle roků 3 měsíce odstupné :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
25.6.13 23:25
@Lejaa píše:
@mag
už nevím, jak to napsat… Zaměstnavatel prostě nemůže zrušit firmu, dokud v ní má zaměstnance. Nejprve musí všechny zaměstnance vyházet a teprve potom si zažádat o výmaz v OR. Pokud má zaměstnavatel zaměstnankyně na MD, kterým dát normální výpověď nemůže (jedině že ony by mu ze své vlastní vůle podepsaly tu dohodu), tak nemůže firmu zrušit.

no, ale MAG to píše dobře, ty to motáš :lol: i zaměstnankyně na mateřský/rodičovský MŮŽE dostat výpověď, pokud se ruší zaměstnavatel nebo jeho část. což v tomto případě tak vypadá, takže pokud se zaměstnavatel (nebo jeho část) opravdu ruší (o pouhé přejmenování tu evidentně nejde), tak zakladatelka tu výpověď dostat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
26.6.13 08:23
@sagina píše:
no, ale MAG to píše dobře, ty to motáš :lol: i zaměstnankyně na mateřský/rodičovský MŮŽE dostat výpověď, pokud se ruší zaměstnavatel nebo jeho část. což v tomto případě tak vypadá, takže pokud se zaměstnavatel (nebo jeho část) opravdu ruší (o pouhé přejmenování tu evidentně nejde), tak zakladatelka tu výpověď dostat může.

Spravne, ja jsem dostala klasika vypoved s odstupnym, protoze se zamestnavatel rusil.Mam to pozjistene od uradu, ze na to ma pravo. Protoze nejprve po me chtel dohodu, na kterou jsem nepristoupila. Tudiz pokud musel zrusit firmu, tak musel mi dat vypoved s odstupnym.
Takze ano na RD me vyhodit muze, ale mel by to udelat klasika vypivedi. Nesmis byt hloupa a podepsat mu dohodu, to bys mu to usnadnila.Ale stale se tu bavime o tom, ze firmu rusi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.6.13 12:29

Dobrý den, včera jsem tu psala dotaz na výpověď na MD. Ještě abych uvedla na pravou míru - zaměstnavatel si zařídil novou firmu s novým IČO má teď dvě firmy..TINTERA s. r.o. a novou na TINTERA group s. r.o. jsem řádným zaměstnancem na dobu neurčitou a nyní mi přišla výpověď dohodou paragraf 49.Všem na MD a RD posílá tyto výpovědi, jedné tvrdí že končí, druhé že to kupuje cizinec, třetí že část firmy převádí. Zaměstnanci co nejsou na MD RD žádné výpovědi nepodepisují, neví, že by firma měla končit pouze podepisují nové smlouvy na TINTERA group s. r.o a jedou dál..takže jak se zachovat..PŘEDPOKLÁDÁM DOHODU NEPODEPISOVAT a obratem poslat zpět s nesouhlasem dohody a dál…co mi může udělat hrozného???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat