Výpověď po RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.1.12 10:31

Výpověď po RD

Ahoj,
Holky potřebovala bych pár rad asi…
V únoru mi končí RD, už jsem se byla ptát v práci jak to vypadá s návratem, jelikož jsem zůstala s malou sama a mám hlídání jen na ranní směnu. A zatím je malá bez školky, snad jí už letos vemou. Ale k věci, v práci mě odmítly vzít zpět jen na ranní směnu-přesto, že to v minulosti šlo. Nabídly mi, že mi ukončí prac.poměr a napíšou mi to jako brigádu, jenže tam brigáda spočívá vtom, že se čeká na tel.kdy zavolají, že někdo vypadl a abych přišla. Jenže to může být celý měsíc nebo taky jen 2× do měsíce takže nic moc. Vypisuji dotazníky,ale zatím nikde nechtějí matku samoživitelku na jednu směnu je to bída :?
A co teď zapsat se na UP, jenže co vím tak po RD se vyplácí jen nějakých 3.500,–kč plus teda něco málo ztý brigády.Doplní mi to aspon do životního minima na soc.?? Nebo mám smůlu,už jsem si byla žádat o příspěvek na bydlení,ale jetě nevím rozhodnutí. Alimenty taky ještě nemáme vyřešené,vůbec nevím jak tu dobu než seženu něco na pevnou prac,dobu přežijeme :( A jak je to stím příspěvkem v hmotná nouzi,měla bych nárok??
Děkuju za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
654
9.1.12 10:42

Ja se v tom moc nevyznam, doporucila bych pro jistotu zajit na pracak, nebo podobny urad, kde ti mou domenku potvrdi, ale pokud se nepletu, tak zamestnavatel je POVINEN umoznit matce pecujici o dite mladsi 15ti zmenit/upravit pracovni dobu (tj. napr. jen ranni smeny), nebrani-li mu v tom zavazne provozni duvody (dle Zakoniku prace, hlava 7, § 156 Úprava pracovní doby ). Takze pokud zamestnavatel ti tuto upravu neumozni, tak mas dle meho minimalne narok na ukonceni pracovniho pomeru z duvodu prekazky na strane zamestnavatele a tim padem hlavne narok na odstupne. Asi to neni to, co bys chtela, ale urcite je to lepsi nez pouhe ukonceni PP dohodou.
Byt tebou tak se opravdu zajdu poradit na nejaky urad, na co mas/nemas narok, aby te pak zamestnavatel netlacil do neceho pro tebe nevyhodneho (napr. ukonceni bez naroku na odstupne). Pokud totiz jednou podepises „nevyhodne“ ukonceni PP, tak uz se to neda vzit zpet (podle pravidla neznalost neomlouva).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
9.1.12 10:55

Jeste posilam dva odkazy na stranky, kde by ses snad mohla neco docist a dohledat, na jake prispevky mas narok
socialni poradce
socialni reforma 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.12 10:57

Nj to oni si ty závažné provozní podmínky nějaký najdou, vím jak to tam funguje a takhle to udělaly každýmu a odstupný zásadně nevyplácí. To radši toho dotyčnýho vemou zpět a udělají mu tam peklo, že odejde radši sám. Ještě jsem neslyšela,že by někoho vyplatily :cert:
Ale jinak vím, že by matce umožnit ranní směnu měli, ale neudělají to prý proto, že ostatní by dělaly peklo což je pravda. Tak jsem chtěla vědět co mě čeká na tom UP než něco najdu, snad to bude brzo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.12 11:08

Navíc oni se tou brigádou krejí, že tím vlastně nabídly jiné místo a nikdo na ně nemůže. :cert: Jen nikdo neví, ta brigáda jen nevýhodná, že se čeká na tom tel. a může to být zavolání taky jen 2× do měsíce což je pro mě dost o ničem :cert:

• Citovat
  • Upravit
654
9.1.12 11:52
Anonymní píše:
Navíc oni se tou brigádou krejí, že tím vlastně nabídly jiné místo a nikdo na ně nemůže. :cert: Jen nikdo neví, ta brigáda jen nevýhodná, že se čeká na tom tel. a může to být zavolání taky jen 2× do měsíce což je pro mě dost o ničem :cert:

Ale brigada neni hlavni pracovni pomer, takze to maji smulu, to je uplne neco jineho. Ja bych se branila, nemas podle me co ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
9.1.12 12:39
Lena007 píše:
Ja se v tom moc nevyznam, doporucila bych pro jistotu zajit na pracak, nebo podobny urad, kde ti mou domenku potvrdi, ale pokud se nepletu, tak zamestnavatel je POVINEN umoznit matce pecujici o dite mladsi 15ti zmenit/upravit pracovni dobu (tj. napr. jen ranni smeny), nebrani-li mu v tom zavazne provozni duvody (dle Zakoniku prace, hlava 7, § 156 Úprava pracovní doby ). Takze pokud zamestnavatel ti tuto upravu neumozni, tak mas dle meho minimalne narok na ukonceni pracovniho pomeru z duvodu prekazky na strane zamestnavatele a tim padem hlavne narok na odstupne. Asi to neni to, co bys chtela, ale urcite je to lepsi nez pouhe ukonceni PP dohodou.
Byt tebou tak se opravdu zajdu poradit na nejaky urad, na co mas/nemas narok, aby te pak zamestnavatel netlacil do neceho pro tebe nevyhodneho (napr. ukonceni bez naroku na odstupne). Pokud totiz jednou podepises „nevyhodne“ ukonceni PP, tak uz se to neda vzit zpet (podle pravidla neznalost neomlouva).

No, oni jsou sice povinni upravit pracovní dobu, pokud tomu nebrání vážné provozní důvody, ale pokud prohlásí, že brání, tak to udělat nemusí a neznamená to, že by člověk měl nárok na výpověď ze strany zaměstnavatele a na odstupné…
Může se tak maximálně bránit u soudu, že si zaměstnavatel ty provozní důvody vymyslel, ale jinak nic. Pokud nemůže chodit, tak jako to má ve smlouvě a zaměstnavatel trvá na provozních důvodech, tak musí dát výpověď sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.12 13:16

j.a.n.i.1 takže tu výpověd musím dát já???Když nemůžu dělat tak jak mám ve smluvě,já mysela,že oni mě :think: A odstupný vím,že můžu zapomenout :?

• Citovat
  • Upravit
101504
9.1.12 13:20

Tak pokud nepočítáš s odstupným, tak klidně můžeš dát výpověď ty, nebo můžete udělat dohodu… nicméně s ohledem na podporu by bylo lepší třeba na týden nastoupit a tu dohodu udělat až pak. To by se ti pak počítalo z platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.12 16:18
j.a.n.i1 píše:
Tak pokud nepočítáš s odstupným, tak klidně můžeš dát výpověď ty, nebo můžete udělat dohodu… nicméně s ohledem na podporu by bylo lepší třeba na týden nastoupit a tu dohodu udělat až pak. To by se ti pak počítalo z platu.

To je právě problém,nemůžu tam nastoupit ani den jak by chtěly oni nemám kdo by mi po odpolednách hlídal malou :? Můžu od nich přijmout jen tu brigádu jinak mi to neumožní :? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101504
9.1.12 16:22

Tak to nevím…
Jo a pokud budeš mít ale brigádu, tak nedostaneš podporu od UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.12 16:44
j.a.n.i1 píše:
Tak to nevím…
Jo a pokud budeš mít ale brigádu, tak nedostaneš podporu od UP.

Jak to?? Já myslela,že při podpopoře se mohlo vždy něco přivydělat brigádně, a slyšela jsem, že ted je to dokonce neomezený 8o :think: Jako s 3500,absolutně nemůžu vyjít :?

• Citovat
  • Upravit
101504
9.1.12 19:19

Nene, naopak dříve se dalo k podpoře přivydělat až 4000,– ale teď už se nemůže nic.

Jinak bys měla mít nárok na příspěvek na bydlení, pokud tam máš trvalé bydliště, na přídavek na dítě, to obojí můžeš vyřídit až 3 měsíce zpětně. A pak budeš muset vyřídit alimenty, jinak na dávky hmotné nouze nemáš nárok, ale nevím, zda by ti nějaký vyšla, ty neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.12 19:54
j.a.n.i1 píše:
Nene, naopak dříve se dalo k podpoře přivydělat až 4000,– ale teď už se nemůže nic.Jinak bys měla mít nárok na příspěvek na bydlení, pokud tam máš trvalé bydliště, na přídavek na dítě, to obojí můžeš vyřídit až 3 měsíce zpětně. A pak budeš muset vyřídit alimenty, jinak na dávky hmotné nouze nemáš nárok, ale nevím, zda by ti nějaký vyšla, ty neumím.

Tak to koukám,já právě slyšela,že ted je to neomezený,no ted tuplem nevím co ted..
Alimenty vyřizuji čekám na termín od soudu, příspěvek na bydlení jsem si vyřizovala,ale nevím jestli mi ho schválej měla jsem kvůli tomu pořád nějaký lítání a pořád se jim něco nezdálo,přitom ady bydlím trvale s malou sama :roll: nj..tak nevím jak to vykoumat..

• Citovat
  • Upravit
792
26.7.13 08:09

Prosím o radu, mám podobný problém jako zakladatelka. Je tedy opravdu lepsí jit třeba na 14dni do práce, pak by výplata z UP byly vyssi, nez kdybych nenastoupila do práce vůbec? Jak se to vypocitava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat