Výpověď -úřad práce - IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
7.6.25 08:38

@kavenka A ta genetika je potřeba u všech párů než se jde do ivf? To jsem si četla, že to hrozně dlouho trvá… Máme za sebou pouze hormon. profil, 2× spermiogram.
Jinak děkuji, přítel mi pořád říká jak jsem negativní a že tomu nevěřím atd, ale je to těžký pak vidět, že to zase nevyšlo, tak se na to spíš připravím, ale stejně doufám… on je pořád hrozně pozitivní a každým pokusem říká, že už se to povede..no..ještě, že si to tady nepřečte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.6.25 08:41

@Platanka Máte holky pravdu, udělám to tak. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.6.25 11:36
@karacko píše: Více

Některé kliniky ji dělají až po několika neůspěšných ivf, je lepší si najít kliniku, která ji dělá předem. A taky si zjistit, zda automaticky dělají pgd:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
7.6.25 11:48

Pokud máte celkem jasně definovaný problém, navíc na obou stranách, tak povětšinou genetiku předem nedělají, krom toho, že je to časově a finančně náročné vyšetření, tak tam málokdy něco zjistí. Čímž to vyšetření rozhodně nechci zlehčovat, jen zdůvodňuji jejich pohled na věc. Ale ani tak není genetika všespásná, v tom základu, není-li z anamnézy podezření na něco konkrétního, udělají stejně jen ten základ, úplně všecko se stejně vyšetřit nedá. Mně dělali genetiku natřikrát, pokaždé časem vzniklo podezření, v čem by mohl být problém, tak to dovyšetřili. A stejně nikde nic. I když povšechný závěr byl - bude to někde dané geneticky, ale stejně tohle vyšetřit neumíme. A i kdybychom uměli, neumíme to vyřešit. Slovy dr. na genetice - buďte rádi, pokud nic nenajdeme (jakože v naprosté většině případů je to OK), protože když už najdeme, je to průšvih a umíme ho jen obejít buď u některých poruch hledáním jednoho správného embrya (pokud je jich dost) nebo darovanými vajíčky. Jasně, díky i za to, ale prostě když tam mají někoho s mizerným spermiogramem a problémama s ovulací, tak holt Occamova břitva, nejdřív zkusíme vyřešit ty problémy nejpravděpodobnější a zjevné, protože to v naprosté většině případů pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.6.25 12:16

Moc díky za info a jak dlouho to trvalo, prý i několik měsíců? A jaké vyšetření nás ještě čekají? Jasně, zeptám se a vykomunikuji vše v caru, ale pro zajímavost jak dopředu to začít řešit…navíc jsem teď nemocná a tak mám čas si k tomu sednout a zjistit si více info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
7.6.25 13:41

To strašně záleží. Pokud je stav jasně na ivf, můžete začít během prázdnin. Pokud budou chtít něco do vyšetřit nebo budou chtít zkusit ještě něco jiného, může se to protáhnout… Určitě si vase vyšetření budou chtít zopakovat a prokonzultuji s vámi, co dál. Je to opravdu individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
7.6.25 14:46

@karacko mám za sebou 7 let snažení o dítě, tak bych doporučila tu snahu o dítě nedávat na první místo, ale snažit se žít normálně. Najdi si novou práci a v té původní skonči. Já při IVF vůbec nebyla na neschopence, naopak jsem normálně sportovala, chodila jsem do práce.
My teda genetiku partnerů měli a asi bych si to pro klid duše nechala udělat, tohle vyšetření plně hradí pojišťovna, my čekali na výsledky cca 8 týdnů. Pokud půjdete do IVF tak rozhodně doporučuji PGT embryí. Někdo má embrya kvalitní, ale většinou je kvalitní 1-2. Ušetříš si tím transfery nekvalitních embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
7.6.25 14:56

@Magda124 pokud je těch embryí dost. Mně doporučili pgd nad tři embrya, což jsem nikdy neměla, takže nějak nebylo co selektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.6.25 15:05
@ugluk píše: Více

Já to nechala udělat i u dvou. Ale já už si před tím vyžrala Downa, tak jsem měla panickou hrůzu, aby se to neopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
7.6.25 15:51
@Janli píše: Více

Tak to chápu. U nás byl problém jinde, v podstatě příroda si to vyselektovali sama, třeba z 10 vajíček 1-2 použitelná embrya, tak jsem to nechávala zavádět vždycky všecko a dej se vůle boží. Samozřejmě si člověk i tak může vylosovat černýho Petra a mít pak extra smůlu ještě později, ale u mě byl vždycky zázrak vůbec něco transferovat, dost často prostě nevyšlo vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
7.6.25 21:49

Nejlepší bys měla dát výpověď, najít si novou práci a IVF řešit po zkušebce. Taky jsem měnila práci a řešíme IVF, tak ti rozumím.
Pokud to v práci máš tak jak říkáš, tak to s IVF není úplně kompatibilní. Zejména během stimulace pak chodíš na kontroly dost a nikdy nevíš dopředu kdy, záleží na tom jak reaguješ na stimulaci.
Pokud tě nějak extra netlačí věk, tak bych fakt s IVF počkala až budeš mít po zkušebce v jiné práci. Ono je to jen pár měsíců zdržení, to není tak hrozný. Pokud tvoje centrum dělá před IVF genetiku a tak, tak na to všechno budete mít dost času. Genetika trvá cca 8 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
7.6.25 22:10

@ugluk no já bych pgt dělala i při jednom. Pokud to embryo neprojde pgt, tak proč dělat transfer. A pak ještě ta horší varianta, že dítě bude mít nějakou nemoc a já budu muset jít na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
8.6.25 10:28
@Magda124 píše: Více

Já to viděla tak, že když už jsem se dohrabala k jednomu prosperujícímu embryu, chtěla jsem ho co nejdřív k sobě a ne ho ještě zatěžovat procesem odběru buňky, mrazení, rozmrazování, ladění cyklu ke KET. Já u sebe IVF brala jako proces, který obejde to, co příroda nezvládá, ale pak už to nechám na ni, se všemi riziky, co to nese. Chápu i opačný pohled, mít pod kontrolou všecko, ale vidím v tom zas jiná rizika, i to, že vyšetřit na všecko se stejně nedá. Pgd považuji za úžasnou věc a je super, že tu ta možnost je, jen bych nezatracovala car, co ho nedoporučuje hned při prvním ivf páru, který má zásadní problém jinde, no. Naštěstí jsem z toho kolotoče už dost let venku a vlastně ani nevím současné podmínky na hrazení pojišťovnou, já tehdy musela dostat požehnání genetika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.