Výpověd v době čerpání dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
611
8.8.12 11:26

výpověd v době čerpání dovolené

Ahoj holky, chci čerpat dovolenou, pobírám rodičovský příspěvek, může mi dát zaměstnavatel výpověd v době čerpání dovolené, když pobírám rodičák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10142
8.8.12 11:45

Jak dlouho pobíráš RP a jak dlouho ještě budeš? Na dovolenou máš nárok, al epokud se nepletu, tak po skončení mateřské, kdy nastoupíš na dovolenou (pokud máš nárok), zároven pobíráš i rodičák. Nebo pak až na konci rodičáku, ale nechci plácat blbosti. Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou či ti ted nekončí případně doba určitá, vyhodit by tě nárok neměl. Ovšem to neplatí pro nadbytečnost, kdy může zaměstnavatel vyhodit i ženu na mateřské. V takovém případě ti pak náleží odstupné.
Já čerpala takto dovolenou po skončení mateřské. Ono to není, že jí čerpáš, ale dostaneš za ní vyplaceno. Já tak za jeden měsíc dostala vyplacenou dovolenou a zároveň rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
8.8.12 11:46

Ale nevím, jestli myslíš že chceš pobírat dovolenou v průběhu rodičáku. to myslím nejde, bud na začátku hne dpo skončení mateřské nebo na konci rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
8.8.12 11:57

Díky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
8.8.12 12:07

Ahoj,

řádná dovolená lze čerpat hned po skončení mateřské dovolené a zároveň pobírat rodičovský příspěvek. Bacha na to, v té době Ti mohou dát výpověď v práci, nejsi totiž na rodičovské dovolené, ale pouze čerpáš rodičovský příspěvek. Pro personalistu jsi vlastně v práci, jen máš dovolenou.Co pobíráš od sociálky je jim jedno. Vše platí, pokud máš smlouvu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.8.12 12:08
@Mami&Emmi píše:
Ale nevím, jestli myslíš že chceš pobírat dovolenou v průběhu rodičáku. to myslím nejde, bud na začátku hned po skončení mateřské nebo na konci rodičáku.
Čemu říkáš rodičák?

Zakladatelko, pokud chceš čerpat dovolenou, tak vlastně po mateřské nastoupíš na tu dobu do práce a teprve po řádné dovolené půjdeš na rodičovskou dovolenou. Tu normální dovolenou budeš mít normálně placenou, ale taky během ní budeš normálně „v pracovním procesu“, tudíž můžeš dostat výpověď. Kdybys ale potom nastoupila na rodičovskou dovolenou, výpovění lhůta se přeruší a doběhne až po skončení rodičovské dovolené - takže byses pak vlastně vrátila do práce jen na tu výpovědní dobu.
Výplaty rodičovského příspěvku se to nijak nedotkne, ten je nezávislý na tom, jestli jsi na rodičovské dovolené nebo pracuješ (a čerpáš řádnou dovolenou), jenom musíš splnit podmínky zajištění péče o dítě (nedat ho do školky na víc než je povoleno a tak) a žádat o něj můžeš hned po mateřské (tedy dostaneš souběžně mzdu za řádnou dovolenou i rodičovský příspěvek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
8.8.12 12:13

@Kassy tím myslím rodičovskou dovolenou, ne příspěvěk.

No a s tím vyhazovem v době čepání dovolené, to je pro mě novinka. tak taky díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.8.12 12:22
@esmeralda44 píše:
Ahoj holky, chci čerpat dovolenou, pobírám rodičovský příspěvek, může mi dát zaměstnavatel výpověd v době čerpání dovolené, když pobírám rodičák?

Jinak teď koukám, že píšeš, že už čerpáš rodičovský příspěvek. Jsi teda na rodičovské dovolené nebo pracuješ? Pokud už jsi na rodičovské dovolené, tak logicky nemůžeš čerpat řádnou dovolenou, protože nepracuješ. To bys musela nejdřív nastoupit zpátky do práce a v tom případě ti můžu dát výpověď a platí všechno, co jsem napsala výše.
Pokud vím, tak podle současné právní úpravy můžeš rodičovskou dovolenou čerpat kdykoliv až do 3 let věku dítěte a nemusí to být v celku. Můžeš klidně po roce nastoupit do práce, pak se ti třeba změní stuace a zjistíš, že potřebuješ být znovu doma, tak znovu požádáš o rodičovskou dovolenou. Takže teoreticky bys mohla nastoupit do práce jen na tu řádnou dovolenou, aby sis ji vybrala, a pak hned zase požádat o rodičovskou dovolenou, ale nějak nevidím rozmumný důvod tohle dělat. Jedině snad kdyby hrozio, že o tu dovolenou přijdeš, nevím, jak je to s pravidly čerpání a převodu dovolené přes přelom roku v tomhle případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat