Buď ráda, že máš práci

Anonymní
8.8.12 10:48

Buď ráda, že máš práci

Pár měsíců neznám rodinný život, koníčky, zábavu. Dělám fyzicky i psychicky náročnou práci, v podstatě dvanáctky a odpolední, domů chodím večer nebo v noci, mám měsíčně cca 230 hodin, odměnou je plat 9 000Kč čistýho, totální vyčerpání, tělo stávkuje od menstruace, migrény po střevní potíže, bolesti zad, přijdeme o přídavky na děti a slevu na manželku. Uvažuju o výpovědi, ale reakce okolí je: musíš to vydržet, buď ráda, že máš práci. Co dneska musí člověk všechno tolerovat a obětovat, aby měl práci? Kurňa, chci pracovat, ale ne otročit. Chci za dobře odvedenou práci rozumný peníze, pracovat se přece musí vyplatit. Chci mít čas na rodinu, děti, domácnost, koníčky a odpočinek. Mám pocit, že mi něco uniká, už dva měsíce jsem neměla volný víkend. Jsem naštvaná a zároveň bezmocná, protože tuhle práci jsem sehnala po hoooodně dlouhé době nezaměstnanosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
8.8.12 10:50

Ty jooo tak to je docela nářez…a co máš uvedené v pracovní smlouvě (mzdový výměr, kolik hodin týdně, placené přesčasy atd)? Jediná možnost asi je setrvat a při ní si hledat práci jinou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.8.12 10:54

Záleží, co máš ve smlouvě…jestli požadavky zaměstnavatele neodpovídají tomu, co je ve smlouvě, šla bych na úřad práce se poradit, jak se bránit, je jasné, že nechceš o práci přijít, ale úplně zametat se sebou nemůžeš nechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
8.8.12 10:55

Ahoj, tak za tyhle prachy bych takových hodin nedělala. Měla jsem to v práci podobně, dělala jsem soboty, neděle domů chodila klidně i ve 23.00, byla jsem hotová, přesčasů jsem měla tolik, že mi zaměstnavatel dával peníze na ruku, páč už to nemohl přiznat, ale nosila jsem domů tak 23000,– čistýho. Ale nešlo to vydržet ani za ty peníze, navíc to fakt odnese tvůj soukromý život. Hledala bych si jinou práci, nezůstávala bych tam, zničíš sebe i svůj rodinný život. Přeji hodně štěstí při hledání :kytka:

• Citovat
  • Upravit
ave
837
8.8.12 10:56

To mi chceš říct, že děláš za nějakých 39 Kč na hodinu? To snad ani nejde. Vždyť to není min. mzda. Rozhodně bych aktivně hledala něco jiného. Ze zkušenosti můžu říct, že jsem vždy lépe našla práci jako zaměstnaná (ale nespokojená) než nezaměstnaná. Příjde mi, že potenciální zaměstnavatel má větší zájem. Ovšem tohle už hraničí s otročinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
8.8.12 10:56

A to tam za takových podmínek ještě chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
8.8.12 10:58

Zašla bych se poradit na ÚP a rozhodně bych si hledala novou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.12 11:00

Mám na výběr? Tuhle otročinu nebo veřejnou službu zdarma od Úřadu práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.12 11:02

V podstatě ani není kdy si hledat jinou práci. Pokud si budu stěžovat na ÚP, tak se to tady rychle rozkřikne a už mě potom nikdo nezaměstná.

• Citovat
  • Upravit
35438
8.8.12 11:05

Najít si jinou práci, jiné řešení nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
8.8.12 11:11
@Anonymní píše:
V podstatě ani není kdy si hledat jinou práci. Pokud si budu stěžovat na ÚP, tak se to tady rychle rozkřikne a už mě potom nikdo nezaměstná.

A co hodit podnět k šetření na ÚP anonymně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.8.12 11:16

@Junkyska Ve smlouvě bude jistě všechno OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
8.8.12 11:20

@Makinaa007 Ale co například přesčasy atd. a peníze? Přeci tolik hodin za takové prachy neodpovídají ani minimu ne?! :think: Nebo teda netuším jak to má napsané na výplatnici, ale tak bububu by třeba nezaškodilo udělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.8.12 11:23

Jestli se ti nechce chodit na ÚP, tak zavolej do Novy :nevim: Nejsme v Číně, existuje u nás Zákoník práce a zaměstnavatelé i zaměstnanci mají povinnost se jím řídit. Když budeš držet hubu a krok, ničeho tím nedosáhneš, jenom si ničíš život.

Zkus se taky registrovat u personálních agentur, spousta zaměstnavatelů hledá zaměstnance přes ně, takže tam bývá šance. Nevím, jestli máš děti, pokud je u vás pracovní situace tak složitá, zvažovala bych možnost přestěhovat se jinam, kde by se mi dařilo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.8.12 11:24

@Junkyska Ty přesčasy tam je načerno. Ale nikde to nedokáže :nevim: v tom si myslím, že bude ten zakopanej pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat