Buď ráda, že máš práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To je ale hodně hodin, za tak málo peněz.
Hledala bych si asi jinou práci, jinak se z toho jednou pěkně složíš! Radši být chvíli bez práce a hledat si novou, než skončit v invalidním důchodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tohle je masakr. Hledej jinou práci, za těchto podmínek bych nemakala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nevydržela, co z toho života máš, a hlavně tolik hodin a az a 9. tisíc? To je šílená otročina, stejně to nemůžeš dlouho vydržet, protože se zhroutíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak radila Loraine. I kdyby jsi tam měla peněz víc, časem by jsi řešilo to stejné co teď, protože se to na něčem odrazí (rodina, zdraví…). Je fakt těžké radit něco jiného, než že zkoušet hledat něco jiného. Ale chápu, že s blbou prac. dobou je těžší docházet na pohovory, většinou se musíš přizpůsobit ty jako zájemce než oni - mě takto plno pohovorů uteklo, neměla jsem zrovna volno, v práci jsem říct nemohla na co volno chci, max jednou jsem si dala propustku k lékaři, ale to jsem pak musela k tomu doktorovi opravdu zajít pro razítko, takže ta lítačka byla děsná.
Pokud nemůžeš dát výpověď, ani se poradit kvůli smlouvě s právníkem, jestli je vše košér, tak fakt jen hledat, hledat, hledat. Ale to znáš, když jsi říkala, že jsi toto sehnala po dlouhé době. Chápu tě, já teda mohla risknout dát výpověď a teď práci hledám. Ale za ten psychický klid mi to stálo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi trapně při představě, že se zase půjdu zaregistrovat na ÚP. Co mám říct za důvod, že z práce odcházím, když si na jednu stranu nechci na zaměstnavatele stěžovat a tím si zavřít dveře u ostatních zaměstnavatelů? Navíc ta pitomá veřejná služba, je to z bláta do louže
A vůbec - reakce lidí okolo mě, když z práce odejdu je jasná z nadpisu diskuze.
- Citovat
- Upravit
Na lidi se vykašli, pokud byste tu situaci zvládli jako rodina, že budeš nějakou dobu nezamětnaná, tak ti okolí může vlézt na hrb. Mě se na ÚP vůbec neptali proč jsem dala výpověď, jen mě upozornili, že tím, že jsem odešla sama, tak budu dostávat po celých 5 měsíců pouze 45% z průměrného čistého měsíčního výdělku.
Za tu dobu (jsem tam 4 měsíce) jsem na ÚP byla pouze 2×, oni ti opravdu práci neseženou (teď už zaměstnavatelé nemají povinnost hlásit jim volná místa), udělala jsem si sama na své náklady rekvalifikační kurs, ale ani ode mě nechtěli dokládat zda opravdu práci hledám, Ale já hledám, vždy si sebou beru vytisknuté emaily, kam jsem si posílala životopis.
Co se veřejné služby týká, tak prý tam posílají hlavně ty, kteří jsou zaregistrování více jak rok, a spíše jsou to lidé se základním vzděláním. Navíc zametání atd. nejsou jediné veřejné práce, pokud je vzdělání, můžou tě poslat na výpomoc do knihoven, do sociální oblasti. Ale všude to samozřejmě může fungovat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je mi trapně při představě, že se zase půjdu zaregistrovat na ÚP. Co mám říct za důvod, že z práce odcházím, když si na jednu stranu nechci na zaměstnavatele stěžovat a tím si zavřít dveře u ostatních zaměstnavatelů? Navíc ta pitomá veřejná služba, je to z bláta do loužeA vůbec - reakce lidí okolo mě, když z práce odejdu je jasná z nadpisu diskuze.
proč by sis tím měla zavřít dveře u jiných zaměstnavatelů, myslíš, že mají všichni nějaký společný vyšší komunikační kanál? Nebuď paranoidní.
Jinak v první řadě - co máš ve smlouvě, jak tam máš ošetřené přesčasy? Šla bych to s šéfem zkrátka probrat. Pokud by nenaslouchal a byl protivnej, tak holt stížnost, kontrola a výpověď. Necháváš si s prominutím s. át na hlavu a někteří nadřízení to umí velice dobře využít, když se zaměstanec neumí ozvat, protože se bojí.
A jinak znovu na ǓP, znovu hledání, já za podobný peníze dělala, jenže hezky 160h, to co děláš ty je 1,5úvazek, jinými slovy makáš za půlku jinýho člověka, pokud je tam ještě minimálně jeden takovej pitomec jako ty, tak společně uděláte dva lidi práci za tři, no který šéf by to nebral ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně ze zákoníku práce máš stanovenou pracovní dobu a přesčasy musí být nařízené, proplacené a hlavně jsou limitované počtem hodin měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:že ty děláš v sociálních službách
Pár měsíců neznám rodinný život, koníčky, zábavu. Dělám fyzicky i psychicky náročnou práci, v podstatě dvanáctky a odpolední, domů chodím večer nebo v noci, mám měsíčně cca 230 hodin, odměnou je plat 9 000Kč čistýho, totální vyčerpání, tělo stávkuje od menstruace, migrény po střevní potíže, bolesti zad, přijdeme o přídavky na děti a slevu na manželku. Uvažuju o výpovědi, ale reakce okolí je: musíš to vydržet, buď ráda, že máš práci. Co dneska musí člověk všechno tolerovat a obětovat, aby měl práci? Kurňa, chci pracovat, ale ne otročit. Chci za dobře odvedenou práci rozumný peníze, pracovat se přece musí vyplatit. Chci mít čas na rodinu, děti, domácnost, koníčky a odpočinek. Mám pocit, že mi něco uniká, už dva měsíce jsem neměla volný víkend. Jsem naštvaná a zároveň bezmocná, protože tuhle práci jsem sehnala po hoooodně dlouhé době nezaměstnanosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pár měsíců neznám rodinný život, koníčky, zábavu. Dělám fyzicky i psychicky náročnou práci, v podstatě dvanáctky a odpolední, domů chodím večer nebo v noci, mám měsíčně cca 230 hodin, odměnou je plat 9 000Kč čistýho, totální vyčerpání, tělo stávkuje od menstruace, migrény po střevní potíže, bolesti zad, přijdeme o přídavky na děti a slevu na manželku. Uvažuju o výpovědi, ale reakce okolí je: musíš to vydržet, buď ráda, že máš práci. Co dneska musí člověk všechno tolerovat a obětovat, aby měl práci? Kurňa, chci pracovat, ale ne otročit. Chci za dobře odvedenou práci rozumný peníze, pracovat se přece musí vyplatit. Chci mít čas na rodinu, děti, domácnost, koníčky a odpočinek. Mám pocit, že mi něco uniká, už dva měsíce jsem neměla volný víkend. Jsem naštvaná a zároveň bezmocná, protože tuhle práci jsem sehnala po hoooodně dlouhé době nezaměstnanosti.
A neděláš náhodou ve zdravotnictví?
Ty finanční i časové údaje mi hodně připomínají moje minulé povolání před dětmi - ošetřovatelka (místo výkonu LDN).
Ale to jsem takhle dělala před 7-mi lety, bezdětná a silná - vydržela jsem to 5 let, pak nemocenská (těhotenství na LDNce bez náhrady jiné práce by byla vražda). Pak jsem odpočívala doma s prckama 7 let. Dnes to nedělám, mám jinou práci - klidnější a líp placenou.
Nedělej ze sebe otroka za almužnu, odejdi. Běž klidně na nemocenskou - stejně jsi asi „hotová“ a pak bych se zkusila ohlídnout jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravdou sice je že člověk by měl být rád, že je vůbec zaměstnaný. Ale v tvém případě se nejedná o zaměstnání, nýbrž nevolnictví. Za takovou směšnou sumu takových hodin??? Zapamatuj si jedno - žádná práce ti nestojí za zničené zdraví. To máš jen jedno a v lékárně si ho nekoupíš. Navíc jak už tu někdo říkal je tím poznamenaný i tvůj soukromý život - rodina jde pak do háje. Jinak co to máš za zvláštní okolí místo aby ti řekli jestli ti ta dřina stojí za těch pár šušnů, tak ti ještě řeknou buď ráda že máš práci??? Tohle není práce ale otroctví a to je rozdíl. Vyprdni se na to. Na ÚP kdyžtak řekni, že ze zdravot. důvodů nemůžeš takové povolání vykonávat a basta. Vyprdni se na okolí oni si zdraví neničí. Ty si za svůj život odpovědná. Já znám pár holek ze svého okolí, co práci dali úpně vše (za něco čemu by se teoreticky mohl říkat plat), na rodinu kašlali, a pak zjistili že jim život utekl mezi prsty, s rodinou skoro nebyli a zdraví mají v pr… Žádná práce ani ta opravdu vysoce placená ti nestojí za zničené zrdaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to práce v tom směru. Nechápu, že v tomhle oboru je práce tak minimálně ohodnocená a pracovní podmínky jsou tak děsný. Mělo by to být spíš naopak, ne?!
- Citovat
- Upravit
Jsem ve stejné situaci jako zakladatelka - mám úplně první práci, dostala jsem ji hned po státnicích, ale opravdu nestojí za to. Přesčasové hodiny, 10 čistého, obrovská zátěž psychická a zodpovědnost a navíc idioti nadřízení (dělám na radnici v okresním městě), kteří jsou ješitní, paranoidní a myslí si, že ta jejich radnice je pupek světa a navíc si navzájem odporují v požadavcích. Nejvíc mě nasírá, když starosta na mě hodí napsat svůj projev, protože sám to nezvládá, pak na mě hodí ukldit zasedací místnost, dělat zápis z porad (nejsem asistentka) a do toho mám spoustu své práce, co musím udělat a co musím napsat a doložit výstupy každý týden a co kvůli tomu nestíhám. Jsem jak mezi mlýnskými kameny a říct nemůžu ani BÉ kvůli tomu, že je u nás obrovská nezaměstnanost a vlastně můžu být ráda, že hned pracuju, že.
Navíc ani když jsem chtěla jít na nemocenskou, tak se tvářili odutě a hodili mi práci nadoma, co mám udělat - stejně by to na mě čekalo, až bych se vrátila - záskok nemají.
Jsem jenom jako záskok za mateřskou dovolenou a ta vystresovaná žena, co místo ní nastupuju, si „nikdy nedovolila být nemocná ani vzít dovolenou déle než na tři dny“. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud je pravda to, co rikas, tak tady nekdo porusuje zakonik prace… Za takove sichty ti ze zakona vyplyva mnohem vyssi mzda.. Dlabej na ne, jestli aspon trochu vychazite s prachama…
- Citovat
- Upravit