Výpověď v době RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
57
5.10.12 20:50

Výpověď v době RD

Ahoj holky, ráda bych se na Vás obrátila s dotazem, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost a poradíte. Na jaře mi bude končit RD, ale ráda bych se vrátila do práce již nyní. Jenže se nechci vracet do původního zaměstnání, ale hledám si novou práci. Původní zaměstnavatel mi drží pracovní místo. Jde mi o to, zda pokud dám výpověď, musím dodržet 2měs. výpovědní dobu, přestože v práci nejsem. Nutno podotknout, že zaměstnavatel za mě nemohl nikoho přijmout jako zástup za MD, protože jsem pracovala u státní ozbrojené složky. Pouze mu tak zabírám tabulkové místo. Nejradši bych se se zaměstnavatelem dohodla na ukončení PP dohodou, což je výhodné pro obě strany. Jenže to asi není v těchto složkách běžná praxe… pokud si najdu novou práci, asi na mě nový zaměstnavatel také nebude chtít 2 měs. čekat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101500
5.10.12 20:54

Ano, pokud ty dáváš výpověď, tak i na RD musíš dodržet 2 měsíční výpovědní dobu. U normálního zaměstnance by to bylo fuk, protože ten může klidně zároveň pracovat někde jinde, ale tipuji, že to je u vás asi problém, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.10.12 20:57

Myslím, že by to problém být nemusel, pokud by to nevadilo novému zaměstnavateli. Je to pouze otázka papírování. Ale jinak máš pravdu, dost to ve státní sféře prožívají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
5.10.12 21:00

Já právě státní sféru neumím… a novému zaměstnavateli to může být jedno, ten to ani nemusí vědět ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.10.12 21:07

Nový zaměstnavatel po mě bude chtít zápočtový list atd. ale když to vezmu selským rozumem, do práce můžu normálně chodit a to by mělo ýt to hlavní, víc ho nemusí zajímat, jestli mi někde dobíhá výpovědní doba. Zkusím protlačit tu dohodu o ukončení PP, ale nevim nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
5.10.12 21:23

Já nikdy žádný započťák nedávala, nechtěli ho po mě… vlastně jsem v té době když jsem nastupovala ani nevěděla, kde ho mám, neb jsem tam měla pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.10.12 21:28

Zkusím do původní práce zavolat a nastínit jim situaci, ale pochybuji, že se budou chtít dohodnout, ale za zkoušku nic nedám. Nový zaměstnavatel buď počká a nebo to bude muset přežít, že mi běží výp. doba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
6.10.12 12:11

Tak ak ti konci RP na jare, tak staci dat vypoved u povodneho zamestnavatela 2 mesiace predtym ako ti skonci RP tj. dodrzis vypovednu lhutu, ale zaroven tam nemusis nastupit.
U noveho zamestnavatela mozes zacat pracovat aj hned. Mozes mat XY prac na hlavny pracovny pomer.
Zapoctovy list odovzdas u noveho zamestnavatela, ked ho dostanes.
Jedine ked mas viac prac, tak si musis pravdepodobne spravit sama danove priznanie to je jediny „problem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat