Výpověď v Kooperativě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
7.9.23 03:35

Výpověď v Kooperativě

Ahoj, chci se zeptat někoho kdo pracuje v Kooperativě na podnikatelskou vizi. Prý když se jim upíšete, že pro ně budete pracovat na IČO, jakože zaměstnanecký poměr už nechtějí. Tak pokud tam nebudete pracovat aspoň dva roky tak vám naúčtují prémie které vám dali a budete vracet třeba i 100 až 150 tisíc + pokud skončíte v prvním roce tak ještě pokuta 50 tisíc. Takže buď skončíte dřív ale zaplatíte pokutu nebo později ale naskáčou vám větší prémie, které budete vracet. Jakože tohle vám na pohovoru neřeknou ale naslibují, že dostanete kmen atd ale to se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20825
7.9.23 04:08

Tak si to přečti než to podepíšeš. Jednoduchá odpověď.

Ale jinak ano, zisky ze smluv vracíš klidně x let potom, pokud klient smlouvu zruší. Záleží o jakou jde.

A to nebude pokuta, ale zaplatíš jim školení atd. co do tebe investovali. To není zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.9.23 04:54

@Cenarius O tom mluvím… Ve smlouvě se píše o pokutě 50 000 Kč, když skončíš do jednoho roku + vracíš prémie to znamená prostě svojí výplatu, protože to je jediná tvoje výplata v době adaptace. Provize ze smlouvy a školení jsou jasný o těch se teď nebavme. Ale ty prostě vrátíš svoje výplaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
7.9.23 07:41
@Jarda5554 píše:
@Cenarius O tom mluvím… Ve smlouvě se píše o pokutě 50 000 Kč, když skončíš do jednoho roku + vracíš prémie to znamená prostě svojí výplatu, protože to je jediná tvoje výplata v době adaptace. Provize ze smlouvy a školení jsou jasný o těch se teď nebavme. Ale ty prostě vrátíš svoje výplaty.

Pracuješ na IČO, žádné výplaty nedostáváš, žádné nevracíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20825
7.9.23 07:45
@Jarda5554 píše:

Nemáš výplatu, když jsi IČO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.9.23 08:19

@Zumpa Já to myslím tak, že žiješ z těch prémií ale vlastně máš pravdu, když si IČO tak se to jako výplata nebere, tím pádem to po tobě nemůžou chtít přece zpátky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
7.9.23 08:24
@Jarda5554 píše:
@Zumpa Já to myslím tak, že žiješ z těch prémií ale vlastně máš pravdu, když si IČO tak se to jako výplata nebere, tím pádem to po tobě nemůžou chtít přece zpátky :think:

Tak na základě smlouvy jim fakturujes za svoje služby. Pokud nesplnis podmínky tak můžou chtít slevu klidně i 100%
Nepochybuji, že by velká společnost jako je Kooperativa měla v tomto někde díru a případný soudní spor by si vyhrál.
Oni to mají ošéfovaný moc dobře. Pro ně samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
7.9.23 08:41

Já jsem tedy nepracovala přímo v Kooperative (teda vlastne ano jen týden), ale na IČO jsem pracovala ve Wustenrtotu 7 měsíců a dostávala jsem peníze za uzatvřené pojistky - provize + tomu tam říkali náběhová odměna. A i ve smlouve jsem měla, že pokud zanikne spolupráce do půlroku vracím 100% vyplacených náběhových odměn, pokud od 7. do 12. měsíce 75 % NO a tak vždy po půlroku, až od 2.roku bych nemusela vrátit nic. Jedine, pokud by klient zrušil smlouvu do 2 let, tak tu i tu provizo. A ještě tam byla výkonností odměna. Jinak, já se s nima i soudila, ale to by bylo na román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20825
7.9.23 17:01
@Jarda5554 píše:
@Zumpa Já to myslím tak, že žiješ z těch prémií ale vlastně máš pravdu, když si IČO tak se to jako výplata nebere, tím pádem to po tobě nemůžou chtít přece zpátky :think:

Ale můžou :mrgreen: Ty nedodržíš podmínky smlouvy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat