Výpověď v práci a co dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.3.23 09:53

Výpověď v práci a co dál?

Dobrý den, zajímá mne prosím, co se dělá, když dám výpověď z práce? ( vím, že to u nás jde z dne na den. Ale co pak dal? Musím se nahlásit na úřadě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4121
27.3.23 09:57

Buď se dohodneme dohodou nebo běží dvouměsíční výpovědní doba. Pokud si chceš hledat práci, tak nahlásit na pracák. Když ne tak si sama platit zdravotní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
27.3.23 09:58
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímá mne prosím, co se dělá, když dám výpověď z práce? ( vím, že to u nás jde z dne na den. Ale co pak dal? Musím se nahlásit na úřadě?

Nemusíš. Ale budeš si sama platit zdravotní. A na urade bys možná taky dostala podporu, jestli splňuje podmínky.

Jo a taky určitá doba na urade se ti započítává do odpracovaných let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.3.23 09:59

Buď si najdeš novou práci, nebo se nahlásis na úřad práce, nebo si budeš pojištění platit jako smoplatce a nemusíš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
27.3.23 10:05

@JancaS84 na úrad se prosím hlási jak nebo co je k tomu potřeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.3.23 10:09
@Mag1996 píše:
@JancaS84 na úrad se prosím hlási jak nebo co je k tomu potřeba?

V práci ti dají papíry a s těmi si tam pak zajdeš. Nebo lze i datovou schránkou apod. Vše najdeš na stránkám mpsv.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.3.23 10:28

No, tak ideálně si ještě před výpovědí najdeš novou práci. Když ti u vás umožní odchod ze dne na den, tak můžeš jít z jedné práce do druhé a žádný úřad práce nepotřebuješ.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
27.3.23 10:59
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímá mne prosím, co se dělá, když dám výpověď z práce? ( vím, že to u nás jde z dne na den. Ale co pak dal? Musím se nahlásit na úřadě?

Až budeš mít novou práci, tak dej výpověď v této stávající. Kde to pracuješ, že můžeš jentak druhý den již nepřijít? Nejsi ve zkušebce? Jinak na ÚP přijdeš s OP, vyplníš papíry a půjdeš za přidělenou paní/pánem. Tam už se dozvíš, co vše budou chtít donést. I během registrace na ÚP je vhodné aktivně hledat zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
10876
27.3.23 11:41
@Anonymní píše:

No, tím pádem bych to nenazývala jako výpověď, nýbrž dohoda. Výpověď se vyznačuje hlavně tím, že tam běží dvouměsíční výpovědní lhůta.
Na ÚP se hlasit nemusíš, ale má to svá pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
27.3.23 11:54
@shadowbabe píše:
Až budeš mít novou práci, tak dej výpověď v této stávající. Kde to pracuješ, že můžeš jentak druhý den již nepřijít? Nejsi ve zkušebce? Jinak na ÚP přijdeš s OP, vyplníš papíry a půjdeš za přidělenou paní/pánem. Tam už se dozvíš, co vše budou chtít donést. I během registrace na ÚP je vhodné aktivně hledat zaměstnání.

Hele reálne když as novou praci, tak tím že už nepřijde ti většinou nic nehrozí. Leda by původnímu zaměstnavateli vznikla škoda a to na většině míst bude dost blbě prokazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
27.3.23 14:05
@Polední bouře píše:
Hele reálne když as novou praci, tak tím že už nepřijde ti většinou nic nehrozí. Leda by původnímu zaměstnavateli vznikla škoda a to na většině míst bude dost blbě prokazovat.

No ale hlavně to je prostě sprostý vůči zaměstnavateli a kolegům. Ale jo, lidi na nějaký slušný manýry se.rou 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
5629
27.3.23 14:23
@shadowbabe píše:
No ale hlavně to je prostě sprostý vůči zaměstnavateli a kolegům. Ale jo, lidi na nějaký slušný manýry se.rou 🤷🏻‍♀️

Záleží. Ja se snažím odejít v dobrým. V reálu mi na konec výpovědi počkali, když jsem práci měnila.
Ale kdyby mi měl utyct vysněný job, tak bych tu výpovědní dobu asi taky nedodrzela. Nicméně myslím, že firmy s tím počítají, že dotyčný nebude moci nastoupit hned. Teoreticky by nový zaméstnavatel mohl i testovat charakter zaměstnance, že neuteče od nedodelane práce.
Ale znám jednu vo takto utekla a vyplatilo se. Za jako, zaměstnanec může dlouhodobě onemocněl třeba. V tom případě si firma taky poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40964
27.3.23 14:26
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímá mne prosím, co se dělá, když dámvýpověďz práce? ( vím, že tou nás jde z dne na den. Ale co pak dal? Musím se nahlásit na úřadě?

myslíš jako u vás v práci to jde ze dne na den? :think: to není úplně běžný…ale ok, šla bych pak hned s potřebnými papíry na ÚP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
30.3.23 22:20

Záleží na tobě. Když jsem byla po škole s neměla penez ani praxe na rozdávání, přišlo mi lepší být na pracáku kvůli zdravotku (a tenkrát jsem si myslela, že by mi fakt pomohli najít práci :mrgreen: :roll: :zed: )
Naposled jsem raději byla měsíc na brigádě, zdravotko jsem si platila sama (taky proto, že brigády byly stylem ber IČO nebo počítej s DPP do 10 tisíc, protože my za tebe odvody platit nebudem…).
Sociální si doplatim posléze. Už mi to za tu byrokracii nestalo hlásit se na měsíc na ûp, dokládat milion papírů kvůli penězům, které si vydělám jednou pohodovou brigádou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.24 15:17

Výpověď v práci

.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie