Výpověď v práci pro nadbytečnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpověď v práci pro nadbytečnost
Ahoj, chci se zeptat. Dneska mi z ničeho míč v práci řekli, ze me chtějí propustit pro nadbytečnost s tím, ze mi zaplatí do konce roku. Když jsem se zmínila o dvou měsíční výpovědní lhůtě, bylo mi řečeno, ze nic takového není.
Mate někdo zkušenosti s tímhle? Přeci, když me chtějí propustit pro nadbytecnost zaměstnanců, musí mi dat dvouměsíční výpovědní lhůtu+ jeden měsíční plat (nebyla jsem tam ani rok).
Budu rada za vaše odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A smlouvu máš jakou, na dobu neurčitou? Není to práce pod nějakou pracovní agenturou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@val27 mám zkušenost, já tedy dostala odstupné po 5 letech ve firmě, určitě platí 2 měsíční výpovědní lhůta!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mas klasickou pracovni smlouvu na dobu neurcitou, mas narok na dvoumesicni vypovedni lhutu, podle delky zamestnani na odstupne a zamestnavatel musi nadbytecnost prokazat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano mám smlouvu na dobu neurčitou. Volala jsem pozdeji s tím, ze jsem si o tom zjistila více a ze mám nárok na tuto dvouměsíční výpovědní lhůtu a náhradu, s paní se nedá domluvit, nechtějí mi ji dat a “nutí” me podepsat dohodu místo výpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@val27 Klidně na dohodu přistup, ale ať ti zaplatí ty dva platy navíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@val27 píše:
Ano mám smlouvu na dobu neurčitou. Volala jsem pozdeji s tím, ze jsem si o tom zjistila více a ze mám nárok na tuto dvouměsíční výpovědní lhůtu a náhradu, s paní se nedá domluvit, nechtějí mi ji dat a “nutí” me podepsat dohodu místo výpovědi.
no, vedi, ze nadbytecnost dat nemuzou. Jsi tim silnejsim hracem. Pri dohode o ukonceni pracovniho pomeru je fer 5 platu- dva za vypovedni lhutu, 3 za odstupne. Nic jineho podepsat nemusis. Drzim palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy já tam nejsem prave ani rok, takže bych měla mít na jeden odškodný plat.
Ale oni přišli dneska s dohodou, ze mi proplatí do konce měsíce tudíž 5 dni a pak konec, pak teda přišli s tím, ze do konce roku.. ale nic víc mi nenabidli, zapirali, ze vůbec nějaká dvouměsíční lhůta je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SaveLove to oni mi neproplati, když mi chtěli proplatit 5 dni do konce měsíce a pak maximálně do konce roku.. no směšný jednani
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@val27 píše:
@matkabagristy já tam nejsem prave ani rok, takže bych měla mít na jeden odškodný plat.
Ale oni přišli dneska s dohodou, ze mi proplatí do konce měsíce tudíž 5 dni a pak konec, pak teda přišli s tím, ze do konce roku.. ale nic víc mi nenabidli, zapirali, ze vůbec nějaká dvouměsíční lhůta je..
pak je fer pozadovat 3 platy a dovolenou
Příspěvek upraven 25.11.22 v 21:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
no, vedi, ze nadbytecnost dat nemuzou. Jsi tim silnejsim hracem. Pri dohode o ukonceni pracovniho pomeru je fer 5 platu- dva za vypovedni lhutu, 3 za odstupne. Nic jineho podepsat nemusis. Drzim palce
Ano, takto to žádejte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@val27 píše:
Nepodepisujte. U dohody ale opravdu být žádná výpovědní lhůta nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je pravda, ze když vám daji výpověď pro nadbytečnost, ze pak nemůžu rok nikoho přijmout?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit