Mam maly plat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.11.22 20:46

Mam maly plat?

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli mám opravdu tak malý plat, jak me s tim postuchuje manžel.
Pracuji jako ucetni, juniorne, 1 rok ve firmě po RD. Pracovní dobu mám 7hodin (140 mesicne), od 7 do půl 3, půl na půl homeoffice/v kanclu. Mám maturitu, mluvim anglicky a nemecky. Pred RD jsem pracovala v jiné firmě, kde jsem nenavazala prac. poměr (pouze HPP a celou dobu v kanclu - práce jednodušší, administrativa, ale ta prac.doba)
No mám 24000 hrubého + stravenky a práce až až oproti minule. Praha.

Kolegyň se nechci ptát, vím, že jedna ucetni s vysokou školou (tu nemam) a mnoha let praxenastupovala za 40+, ale vzhledem k mým malym zkušenostem, vzdelanim a možnosti homeoffice mi to přišlo OK.

Nikdy jsem dříve plat neřešila, ale ty dnešní ceny mě o tom už skutečně nutí přemýšlet..

Děkuji za názory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5613
25.11.22 20:50

Ano, máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
25.11.22 20:52

Řeka bych, že je to málo. Jako dělnice na Vysočině jsem měla čistého 30. Ale byla jsem v tý fabrice 16 let a směnný provoz, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
25.11.22 20:56

Za mě je to málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Dělám to stejné skoro na vsi daleko od Prahy, mám maturitu. Bez nutnosti jazyků a práce nemám nad hlavu, bez stravenek…za 30.000 hrubého. Na Prahu máš málo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

No, v ekonomické sféře se dvěma jazyky bych si asi představovala víc.
Ale já mám podobné peníze, na moji práci stačí maturita ( mám VŠ), jazyky netřeba. Benefit je hodně dovolené a dotované obědy. A pro mě i kratší úvazek ( takže mám míň než ty, mám jen 5h úvazek), ale mně to nikdo nepredhazuje. Manžel má nižší vzdělání, mnohem víc praxe, vydělává víc. Ale oceňuje, že mám víc času, nemusíme řešit prázdniny dětí, a dělám co mě baví a naplňuje. Nicméně víc peněz se hodí vždycky ( my máme tabulky, tam není moc co vymýšlet).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.22 21:03

@smile_xxx

Ano používám, mam s kolegyní mimo jiné dvě firmy, kde se uctuje/komunikuje pouze v AJ, němčinu nepoužívám.

• Citovat
  • Upravit
2218
25.11.22 21:03

Zaplatila byste si v lokalitě, kde žijete a pracujete za svůj plat nájem malého bytu a základní věci? Jestli ne, tak máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
25.11.22 21:06

Opravdu účetní? Ne fakturantka? Na účetní je to naprosto směšný plat, znám takové, co si stejnou částku vydělají za dva dny :lol:

Pokud jsi fakturantka, což bych si tak tipla, tak je to nižší průměr, dalo by se sehnat víc, ale jde o práci, která bude brzy plně automatizovaná, tudíž nelze očekávat mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.22 21:06

@Tofifea
Tak to asi absolutně ne a právě i tato myšlenka mi vadí- vlastně velká závislost manzelovych peněz- když mi přijde 22tis mesicne čistého cca i se stravenkami. Tak průměrný být 2kk tu stojí slušný okolo 17tis. Kde je zbytek.

Jenže mě trápí to, že nemám vysokou, maturita není bůhví jaké vzdělání a díky tomu vlastně ani nevím, jesi mám nárok říct si třeba o 30. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Janli
25.11.22 21:07

Pro účetní je to malej plat i v našem okresním městě daleko předaleko od Prahy. Tady berou účetní o deset tisíc víc. Změň firmu… ;)

• Citovat
  • Upravit
408
25.11.22 21:07

Jo más malo, jsem na tom podobně jako ty a mám dvojnásobek za kratší úvazek 6 hod denně.
Kolegyn se neptej, ale pokud děláš svou práci dobře, mas pochvaly, žádné chyby tak bych zasla se pobavit o zvýšení.
Zase peníze nejsou všechno. Mas možnost plně HO když je dítě nemocné? Máš možnost si práci udělat kdykoliv během dne kdyby cokoliv? To jsou také dost důležité věci, které penezi nenahradis…
Já se po RD trochu degradovala ale záměrně…chtěla jsem trochu větší pohodu a už ty prachy tolik nehonit, protože malé dítě… ale stejně mám více nez ty. Řekni si o více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.22 21:08

@Zluta_pastelka

Faktury, ID, banka, pokladna, platební příkazy pro více firem.
Ta pozice fakturantky byla spíše v minulé práci a určitě tu zodpovědnost je, když vystavují platbu DPH třeba za 2mil na ten a ten účet. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.22 21:10

@Danilan

A máš vysokou? A více let zkušeností? Výše jsem psala svou pracovní agendu..
Ana, právě ta pružná prac. doba a moznost homeoffice mi přijde jako skvělý benefit, ale přijde mi to jako stejný plat, kde bych sedla za kasu na pár hodin a neměla tolik práce a odpovědnosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat