Mam maly plat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
407
26.11.22 11:26

Jo, málo. ozvala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14596
26.11.22 11:44
@Danilan píše:
Tak jako co si budeme povídat… ani účetní neúčtuje úplně :mrgreen:… vše predkontovane… ve finále jen kontrola sedí nesedí :mrgreen:… ty příkazy jsou větší zodpovědnost, kor když jde o velké platby bez kontroly jen odbouchnout a nazdar…

Tak to je ale fakt blbost :lol: špatný účetní muže firmě zadelat na peknej pruser i několik let zpětně a třeba jim pak ve finále ani nikdo neda audit :lol: navíc opravdu velké platby podléhají samozřejmě vícenásobnému schválení, musí je například odbouchnout všichni jednatele v určeném čase, takže určitě jedna v podstatě asistentka nemůže jen tak a sama odeslat z firmy miliony úplně cizímu člověku :lol: jestli odesílá platby financaku, tak tam je ten účet jasne dany, totéž jestli spravuje kasu. To fakt zase taková zodpovědnost není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.22 11:55
@Trojlístek píše:
Pořád stihas, sice tak tak, ale stihas. A taky se můžeš zeptat, co se stane, kdyby jste to posunuli na 7.15h., vše je o komunikaci, ale končila bys 15.45h., což je pořád velmi slušné. No a nebo rovnou se ptát na 7,5 h.. Pokud se nedomluvíte, ok, nemůžeš to vzít. Každopádně pro mě by 60 000 byla velká motivace, pokud bych věděla, že mám na krku rozvod.

Je tam fixní doba, kdy musím být na pracovišti 9-14. Ostatní je dle domluvy. Občas je možná práce z domova. 7,5 h by mi asi taky možná umožnili, ale teda nesnížili množství práce. Ale možnost tam asi je. Zvazuju, zda do toho jít. Teď jsem ve školství, takže veškeré prázdniny volné.

• Citovat
  • Upravit
8506
26.11.22 12:17
@Danilan píše:
Tak jako co si budeme povídat… ani účetní neúčtuje úplně :mrgreen:… vše predkontovane… ve finále jen kontrola sedí nesedí :mrgreen:… ty příkazy jsou větší zodpovědnost, kor když jde o velké platby bez kontroly jen odbouchnout a nazdar…

To o té práci moc nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
26.11.22 12:20

@Semtex jak v které firmě. Já posílám několikamiliónové platby a nikdo mi to neschvaluje. Ani jeden z jednatelů už ani neznají přístupové údaje k účtu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
26.11.22 14:21
@Anonymní píše:
Je tam fixní doba, kdy musím být na pracovišti 9-14. Ostatní je dle domluvy. Občas je možná práce z domova. 7,5 h by mi asi taky možná umožnili, ale teda nesnížili množství práce. Ale možnost tam asi je. Zvazuju, zda do toho jít. Teď jsem ve školství, takže veškeré prázdniny volné.

Tak musíš vědět, jak pořešíte prázdniny. To je složité všude, to řeší většina rodičů. Školky mají provoz i o prázdninách, když se zavře vaše, většinou vykryvaji okolní školky, plus ještě příměstské tábory (ty je ideální řešit hned, jak je nabídka, je to rychle pryč). Řešení existuje úplně v pohodě.
Chápu, že se ze školství odchází těžko, ale nevím, jaké finance máš teď. To už si sama musíš srovnat a rozpočítat. A taky v soukromém sektoru to nikdy nebude jako v tom školství. Ale pro a proti musís zvážit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.22 14:53

Pracuji též ve školství. Úvazek mám na 5 hod/ denně, fyzicky jsem v kanceláři 2 dny zbytek z domu. Mám na starosti celé účetnictví včetně mezd. Čistého mám cca 24 tis. Sice to není moc, ale pracovní doba a v případně prázdnin 100% HO mi to vynahradí. Jako přivýdělek mám další menší skolky a školy, který mi dá 18 tis. Práce prakticky v místě bydliště. Děti mám 8 a 5. Zatím mi ostatní benefity vynahradí to, že děti nemusí být od 6 v institucích, mohou chodit po obědě a stíháme kroužky. Prosím o anonym, citlivé údaje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.22 15:48
@Anonymní píše:
Pracuji též ve školství. Úvazek mám na 5 hod/ denně, fyzicky jsem v kanceláři 2 dny zbytek z domu. Mám na starosti celé účetnictví včetně mezd. Čistého mám cca 24 tis. Sice to není moc, ale pracovní doba a v případně prázdnin 100% HO mi to vynahradí. Jako přivýdělek mám další menší skolky a školy, který mi dá 18 tis. Práce prakticky v místě bydliště. Děti mám 8 a 5. Zatím mi ostatní benefity vynahradí to, že děti nemusí být od 6 v institucích, mohou chodit po obědě a stíháme kroužky. Prosím o anonym, citlivé údaje.

Ty ale děláš účto škol, viď? Já učím. Práce je to fajn, i když občas náročná. Ale zase skvělý benefit jsou prázdniny. Jenže na prahu mít tabulový plat hrubého 34000,– jako samozivitelka je málo. Plus ještě když zvazim, že mě čeká rozvod a do toho krotit děti ve škole… :nevim: nevím, jak se rozhodnout. Když teď neodejdu ze školy, tak už tam pravděpodobně zůstanu až do důchodu. Když odejdu do soukromého, tak návrat do školy možná bude snazší než naopak. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10972
26.11.22 15:55
@Anonymní píše:
Ty ale děláš účto škol, viď? Já učím. Práce je to fajn, i když občas náročná. Ale zase skvělý benefit jsou prázdniny. Jenže na prahu mít tabulový plat hrubého 34000,– jako samozivitelka je málo. Plus ještě když zvazim, že mě čeká rozvod a do toho krotit děti ve škole… :nevim: nevím, jak se rozhodnout. Když teď neodejdu ze školy, tak už tam pravděpodobně zůstanu až do důchodu. Když odejdu do soukromého, tak návrat do školy možná bude snazší než naopak. :nevim:

To dítě má otce, domluvíte si péči o dítě a alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.22 15:59
@Trojlístek píše:
To dítě má otce, domluvíte si péči o dítě a alimenty.

Jo to vím, ale obávám se, že otec dítěte bude požadovat střídavou péči. A vzhledem k tomu, že není nijak vadný (alkohol, drogy násilí), tak si myslím, že je velká pravděpodobnost, že by ji dostal. No a tím bych přišla o alimenty, ale o dítě bych se musela starat stejně, protože dost pochybuju, že by ve stridavce najednou začal řešit lékaře, školku, kroužky a další věci, které teď jdou mimo něj. On by si žil v bytě 4kk zatímco já s dítětem bych byla ve studentském bytě 25m2.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.22 16:03
@smile_xxx píše:
Jako rozvedená s dětmi bych v Praze za 34 brutto nevyužila. Kde máš kroužky, tábory, výlety se školou, dovolenou, nějaké spoření? A v případě rozvodu máš svůj byt a nebo budeš muset do podnájmu? A kde je vybavení domácnosti a rezerva v případě nemoci/ztráty práce? Atd.

To je přesně ono. Byt mám svůj malý 25m2. Než nám začne škola, tak tam být můžeme, nejsou tam velké poplatky. Jenže jak začne škola, chtělo by to alespoň malý pokojík navíc. Kdybych zůstala ve škole, asi bych si musela najít nějaký přivýdělek. Čas by na něj asi byl, ale zase bych někam musela dát dítě. V té nové práci jsou právě i další benefity jako penzijní spoření, Cafeterie atd. Ve škole mám jistotu jen té tabulky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.22 16:08
@smile_xxx píše:
Možná se pletu, a když má střídavku a dítě onemocní, tak se stará ten rodič, u kterého má být dítě, ne?

To nevím. Možná ano. Ale předávat si nemocné dítě, protože je sudý/lichý týden? Celkově se dohadovat u koho onemocnělo atd. :roll: myslela jsem lékaře takové ty běžné jako rehabilitace, alergologie, logopedie atd. Tohle vše jde mimo manžela. Neřeší prázdniny ve školce, skolkove akce, placení obědů, školného atd. Nekupuje boty, oblečení. Vlastně jen koupí jeden dárek na vánoce a tím veškeré starání končí. Dokonce i kolo jsem vybírala a kupovala já.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat