Mam maly plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den,chci se zeptat, jestli mám opravdu tak malý plat, jak me s tim postuchuje manžel.
Pracuji jako ucetni, juniorne, 1 rok ve firmě po RD. Pracovní dobu mám 7hodin (140 mesicne), od 7 do půl 3, půl na půl homeoffice/v kanclu. Mám maturitu, mluvim anglicky a nemecky. Pred RD jsem pracovala v jiné firmě, kde jsem nenavazala prac. poměr (pouze HPP a celou dobu v kanclu - práce jednodušší, administrativa, ale ta prac.doba)
No mám 24000 hrubého + stravenky a práce až až oproti minule. Praha.Kolegyň se nechci ptát, vím, že jedna ucetni s vysokou školou (tu nemam) a mnoha let praxenastupovala za 40+, ale vzhledem k mým malym zkušenostem, vzdelanim a možnosti homeoffice mi to přišlo OK.
Nikdy jsem dříve plat neřešila, ale ty dnešní ceny mě o tom už skutečně nutí přemýšlet..
Děkuji za názory
V roce 2015 jsem si na pozici junior účetní řekla 28 tis. Kč hrubého (za 8 h úvazek, plus k tomu byly stravenky). Dali mi to bez řečí, vůbec ani náznakem nediskutovali o výši mzdy. No brzo jsem se mlátila do hlavy, jak jsem to podcenila… Naštěstí to pak brzy rostlo, už po zkušebce jsem dostala svoje firmy (předpokládám, že i u tebe kde o externí účto?). Bylo to teda po VŠ, s praxí asi 4 roky (ale brigádně, 1-2 dny v týdnu).
Takže závěrem - je to fakt hodně málo, i těch 30 by asi bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Měla jsem teď nabídku do korporátu v Praze do oddělení výkaznictví (ne controlling a ne přímo účetnictví) za 60btto. Požadavek VŠ. Sama mám 10 let praxe. Jenže malé děti. A tohle je na 8,5h. Vzít to či ne?
A proč ne? A proč jo?
Co to je malé děti? A kdy budou velké dost?
Tak asi ví, že když máš malé děti, co hrozí.
To co jsi poskytla za informace je málo.
Ty musíš vědět, za jakých podmínek můžeš/nemůžeš pracovat, když onemocní.
Bohužel mohou mít i nevyřčená očekávání ve smyslu, že z toho co platí lze zaplatit chůvu.
Jaksi komunikuj.
Taky mi chybí informace, zda jsi schopna v rámci té pracovní doby řešit umístění a vyzvednutí dětí. Logistiku všeobecně.
Nikdo nevíme, jak daleko bys musela třeba jezdit.
Máme skolkove dítě a na druhém stupni dítě, já bych ráda plný, ale proto potrebuji nabídku práce od 7 hodin do 15.30 hodin., což jaksi zatím nereálné. Většinou všude chtějí 8 hodin a později do 17 až 18 hodin, což je utopie ještě hodně dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že používáš aktivně AJ, řekla bych si o zvýšení platu. Zkus to, za to nic nedáš. Manžel si taky takhle několikrát řekl a vždy mu přidali. Kdyby si neřekl, sami od sebe by nic nepřidali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
A proč ne? A proč jo?
Co to je malé děti? A kdy budou velké dost?
Tak asi ví, že když máš malé děti, co hrozí.
To co jsi poskytla za informace je málo.
Ty musíš vědět, za jakých podmínek můžeš/nemůžeš pracovat, když onemocní.
Bohužel mohou mít i nevyřčená očekávání ve smyslu, že z toho co platí lze zaplatit chůvu.
Jaksi komunikuj.
Taky mi chybí informace, zda jsi schopna v rámci té pracovní doby řešit umístění a vyzvednutí dětí. Logistiku všeobecně.
Nikdo nevíme, jak daleko bys musela třeba jezdit.
Máme skolkove dítě a na druhém stupni dítě, já bych ráda plný, ale proto potrebuji nabídku práce od 7 hodin do 15.30 hodin., což jaksi zatím nereálné. Většinou všude chtějí 8 hodin a později do 17 až 18 hodin, což je utopie ještě hodně dlouho.
Dítěti jsou 4 roky. Je prý možná práce z domova. Dojíždění cca 20min. Pracovala bych od 7 do 15:30. Ráno by dítě dával do školky manžel. Odpoledne bych vyzvedávala já.
- Citovat
- Upravit
No, po popisu práce, která je spíš jednodušší a výhod home office, mi to přijde vzhledem ke zkrácenému úvazku nepřijde i na Prahu tak extra málo.
To, co tě trošku povyšuje, je ta angličtina.
Pokud jsi tam už třeba rok, zkusila bych si říct o 4 tisíce přidání, pokud se firmě daří dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dítěti jsou 4 roky. Je prý možná práce z domova. Dojíždění cca 20min. Pracovala bych od 7 do 15:30. Ráno by dítě dával do školky manžel. Odpoledne bych vyzvedávala já.
Tak kde je problém? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
Tak kde je problém?
Ten, že se schyluje k rozvodu. A sama nevím, jak bych to zvládala.
- Citovat
- Upravit
@Mariane.B píše:
No, po popisu práce, která je spíš jednodušší a výhod home office, mi to přijde vzhledem ke zkrácenému úvazku nepřijde i na Prahu tak extra málo.
To, co tě trošku povyšuje, je ta angličtina.
Pokud jsi tam už třeba rok, zkusila bych si říct o 4 tisíce přidání, pokud se firmě daří dobře.
Jednodušší? Hele já tyhle basic ekonomické pozice nechci nějak zlehcovat…ale není tajemstvím že tyhle pozice počítají, soustředí se na platby, udělají tu hlavní práci a ti nahoře pak už jen kontroluji… pracovala jsem jako daňový asistent..a kdo myslíš že dělal ty složité hodinové výpočty, propocitaval kde co a senior jen kontroloval, max poradil ale main job byla na nás… a ve výsledku na koho padne vína když je chyba?…tím chci jen říct, že to co uvádí zakladatelka tak je hezká náplň, pestrá a také zodpovědná… jde o peníze firmy, jen není řidici pracovník no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ten, že se schyluje k rozvodu. A sama nevím, jak bych to zvládala.
Normálně, většina školek začíná na 6 hodin. Vstávám v 5.30 h., abych rozvezla obě děti a v práci byla na 7 h..
Bohužel to trochou odnáší starší dcera, které začíná vyučování v 8 h.. Takže to vyřešila po svém, čte si a opakuje učení. Nic není ideální. Zato její čtenářský deník je excelentní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
Normálně, většina školek začíná na 6 hodin. Vstávám v 5.30 h., abych rozvezla obě děti a v práci byla na 7 h..
Bohužel to trochou odnáší starší dcera, které začíná vyučování v 8 h.. Takže to vyřešila po svém, čte si a opakuje učení. Nic není ideální. Zato její čtenářský deník je excelentní
Naše školka začíná v 6:30.
- Citovat
- Upravit
Mám cca 50-60 tis. měsíčně čistého zaplat panbůh za to a to neumím jazyky a nejsem z Prahy…takže za mě ano máš malý plat a na Prahu se tomu fakt divím kor s dvouma jazykama… ![]()
- Citovat
- Upravit
Hledala bych lepší práci tohle je fakt za hubičku já vydělám 3 krát tolik…bez jazyků
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Naše školka začíná v 6:30.
Pořád stihas, sice tak tak, ale stihas. A taky se můžeš zeptat, co se stane, kdyby jste to posunuli na 7.15h., vše je o komunikaci, ale končila bys 15.45h., což je pořád velmi slušné. No a nebo rovnou se ptát na 7,5 h.. Pokud se nedomluvíte, ok, nemůžeš to vzít. Každopádně pro mě by 60 000 byla velká motivace, pokud bych věděla, že mám na krku rozvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně zas připadá, že ta angličtina už je potřeba snad všude, automaticky se předpokládá znalost. Zakladatelko, asi bych si řekla o zvýšení platu po tom roce, ten bývá takový zkušební, pokud se osvědčíš a zapracuješ, budeš mít trumfy v ruce. Teď bys na plný úvazek měla 27k, řekla bych si aspoň o 30k na plný úvazek, v tvém případě trochu snížený kvůli kratšímu úvazku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem teď nabídku do korporátu v Praze do oddělení výkaznictví (ne controlling a ne přímo účetnictví) za 60btto. Požadavek VŠ. Sama mám 10 let praxe. Jenže malé děti. A tohle je na 8,5h. Vzít to či ne?