Výpověd ve zkušební době

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6842
5.11.15 19:57

@Plano
díky, to je dobrá informace, mám čerstvě tříletá dvojčata (tak třeba by se důvod násobil :mrgreen: )
ale děti nejsou ten důvod, spíš náplň práce, čekala jsem od toho něco jiného :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
6.11.15 09:35

No tak dvojčátka už asi chodí do státní MŠ, že? :think: Já se vracela do práce asi ve 2 letech malé, ale změnilo se vedení v bývalé práci a přestěhovali jsme se na druhý konec města a malá měla soukromou MŠ, takže jsem si nic nevymýšlela, byla jsem s ní ten měsíc doma a intenzivně hledala práci a pak začala chodit do jiné soukromé a já do nové práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
6.11.15 09:44

Majka 4: https://portal.pohoda.cz/…ysi-podpory/

To vážně? Já jsem tedy nedala výpověď dohodou, ale dodržela jsem 2-měsíční výpovědní lhůtu a na papír s výpovědí jsem napsala, že dávám výpověď z důvodu péče o dceru do 4 let věku. Zjišťovala jsem si to na ÚP, jestli jim to takto bude stačit nebo mám ještě něco dokládat a dokazovat. Nikdo se mě jako už na nic neptal a nezjišťoval. Nikdo neví, jaké má kdo pro to důvody, já i za tu soukromou MŠ platila nekřesťanské peníze a kdybych řekla, že školka se rozhodl ještě zdražit a už by se mi v podstatě ani „nevypltailo“ do té práce chodit a nemám pro dceru hlídání, tak co na to může kdo říct..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 10:15

Odejít z nové práce?

Ahoj holky,
chtěla bych se s vámi poradit o své momentální situaci.
Nebo spíš vím, že s rozhodnutím mi nikdo nepomůže a musím se rozhodnout sama, takže tak trochu doufám, že kdyz se z toho vypisu, pomůže mi to.
Blíží se mi konec zkušebky a rozhoduju se, zda s tím neseknu. Mám ještě jednu nabídku, nástup za měsíc, což by mi akorát vyšlo ke konci zkušebky.
Pracuju v kanceláři, na nízké pozici, ale máme tu hodně vysoký plat a úžasné benefity. Reálně se plat na me pozici pohybuje cca o 10 tis. níže, než mi nabídli tady. Jsou tu benefity všeho druhu, máme plně placenou dopravu, příspěvek na fitko, 1× týdne kurz angličtiny s rodilým mluvčím plus když budeme chtít (moc lidí to ale nevyužívá, já ano), tak nám firma přispívá na 2.jazyk, také hodina týdne. Každý den čerstvé ovoce na pracovišti, relativně uzpusobitelna prac. doba (musím být 8h v kanceláři, ale je jedno jestli to bude od 7h nebo od 9h ráno).
Když jsem nastupovala před těma 2 měsíci, bylo mi slíbeno co všechno budu mít na starosti (jsem organizační typ), byli nadšení z mé praxe z minulé firmy, že už vlastně vím do čeho jdu a mám s tím zkusenosti.
Skutek utek, poznala jsem že holky tady dělají jenom samé papírování, organizační věci žádné a mzda je vysoká z toho důvodu, že sem dlouho nemohli nikoho sehnat. Kolektiv celkem v pohodě, ale holky jsou skoro celou pracovní dobu potichu, skoro se nebaví, řekla bych že jsou z práce taky otrávené. U manageru je vidět pomalu ten pohrdajici pohled, jako že oni jsou někdo a celkově s námi moc nekomunikuji, ukoluji pouze přes maily i když sedí ve vedlejší kanceláři.
S přítelem jsme si řekli, že se cca za půl roku začneme snažit o mimčo. Což se ale taky nemusí podařit hned.
Zvazuju, jestli přijmout tu druhou nabídku, kde jsou jenom takové ty základní benefity (ty dají ke mzdě pár tisíc navíc, co bych si jinak hradil ze svého) jako stravenky a plat je o 6 tis. nizsi, ale práce vypadá už od pohledu různorodeji a zajimaveji, nebo to zkusit vydržet, když plánujeme to mimčo. Ale už teď po 2 měsících vím, že mě to tu prostě nebaví :-(
Jak byste se zachovali? Vím že se rádi těžko a že každý se musí rozhodnout sám, ale i tak mě zajímá vás názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.18 10:20

Pardon, ta poznámka, že benefity dají pár tisíc navíc, bylo samozřejmě k současné pozici, ne k té, kterou zvažuji. Omylem se mi to tam primotalo :)

• Citovat
  • Upravit
12834
7.6.18 10:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Nebo spíš vím, že s rozhodnutím mi nikdo nepomůže a musím se rozhodnout sama, takže tak trochu doufám, že kdyz se z toho vypisu, pomůže mi to.
Blíží se mi konec zkušebky a rozhoduju se, zda s tím neseknu. Mám ještě jednu nabídku, nástup za měsíc, což by mi akorát vyšlo ke konci zkušebky.
Pracuju v kanceláři, na nízké pozici, ale máme tu hodně vysoký plat a úžasné benefity. Reálně se plat na me pozici pohybuje cca o 10 tis. níže, než mi nabídli tady. Jsou tu benefity všeho druhu, máme plně placenou dopravu, příspěvek na fitko, 1× týdne kurz angličtiny s rodilým mluvčím plus když budeme chtít (moc lidí to ale nevyužívá, já ano), tak nám firma přispívá na 2.jazyk, také hodina týdne. Každý den čerstvé ovoce na pracovišti, relativně uzpusobitelna prac. doba (musím být 8h v kanceláři, ale je jedno jestli to bude od 7h nebo od 9h ráno).
Když jsem nastupovala před těma 2 měsíci, bylo mi slíbeno co všechno budu mít na starosti (jsem organizační typ), byli nadšení z mé praxe z minulé firmy, že už vlastně vím do čeho jdu a mám s tím zkusenosti.
Skutek utek, poznala jsem že holky tady dělají jenom samé papírování, organizační věci žádné a mzda je vysoká z toho důvodu, že sem dlouho nemohli nikoho sehnat. Kolektiv celkem v pohodě, ale holky jsou skoro celou pracovní dobu potichu, skoro se nebaví, řekla bych že jsou z práce taky otrávené. U manageru je vidět pomalu ten pohrdajici pohled, jako že oni jsou někdo a celkově s námi moc nekomunikuji, ukoluji pouze přes maily i když sedí ve vedlejší kanceláři.
S přítelem jsme si řekli, že se cca za půl roku začneme snažit o mimčo. Což se ale taky nemusí podařit hned.
Zvazuju, jestli přijmout tu druhou nabídku, kde jsou jenom takové ty základní benefity (ty dají ke mzdě pár tisíc navíc, co bych si jinak hradil ze svého) jako stravenky a plat je o 6 tis. nizsi, ale práce vypadá už od pohledu různorodeji a zajimaveji, nebo to zkusit vydržet, když plánujeme to mimčo. Ale už teď po 2 měsících vím, že mě to tu prostě nebaví :-(
Jak byste se zachovali? Vím že se rádi těžko a že každý se musí rozhodnout sám, ale i tak mě zajímá vás názor.

A smlouvu mas na jak dlouho? Kdyby ti ji pak prodlouzili na neurcito, tak pak by ses mela kam vratit a krasne bys skloubila vodeni a vyzvedavani ditete ze skolky. To je podle me velky plus :palec:

Jaka je prac.doba v te druhe praci? Ja bych myslela vic dopredu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.6.18 10:31

Běž tam, kde tě to bude bavit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.6.18 10:32

No, kalkulovat s otehotnenim je osidne, nemusi se to povest hned a pak bys mohla byt otravena, zes kvuli tomu zustala trcet v praci, ktera te prudi a dostat se do zacarovaneho kruhu - nervni, ze nemuzes otehotnet - nemuzes otehotnet, protoze jsi nervni.
Zalezi od vasi celkove financni pozice, perspektivy v obou firmach apod. A taky je tady riziko, ze ta druha prace bude podobna - velke sliby, ale skutek utek…nicmene, ted je udajne prace dost, tak bych se asi nenutila zustat nekde, kde je to vyslovene vopruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
7.6.18 10:35

Pokud tam nejsi spokojena uz ted a mas moznost plynule prejit jinam, tak to zkus. Existuje sice riziko, ze v nove praci to bude horsi nez v teto, ale kdyz to nezkusis, tak to nezjistis.
Penize jsou dulezite (zkratka se bez nich neda zit), ale dusevni pohoda je dulezitejsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
7.6.18 10:38

Já nevím, mě přijde, že v té současné práci je tolik pozitiv a výhod, že by se mi pryč nechtělo… Myslím si, že na planetě je drtivá většina lidí, které jejich práce nebaví… A pokud Ti po zkušebce dají na neurčito, tak to už bych tuplem pryč nešla.. mám práci, kde je řada + i -, oproti těm, co dělají ve stejném oboru mám spíš horší podmínky, kolektiv nic moc, ale! taky umím najít pozitiva… a vlastně jsem vděčná… tisíce lidí má mnohem horší práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
7.6.18 10:56

Zustala bych v praci, kde mam lepsi podminky, aspon rok a setrila na ty plany, co mate. Budes mit i vyssi materskou, po ktere klidne muzes nastoupit na zajimavejsi pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 10:58

Holky díky moc za názory.
Peníze navíc se hodí vždycky, co si budeme povídat, ale úplně nejhůř na tom taky nejsme. Do nedavna jsem brala menší plat, než mi teď nabízí na té druhé pozici, takže si prilepsim tak jako tak.
Benefitu je tu sice hromada, ale na to že jsem měla dělat podobnou práci jako v minulé firme, tak jsem skončila čisté jenom u papírování. A pochybuju, že se to změní, když kolegyně kolem mě dělají to samé.
Přemýšlím jestli to má cenu. Ano, do budoucna peníze navíc, super benefity, ale atmosféra v kanclu nulová, holku mlčí, prostě jak roboti naproti sobě sedí a jenom se hrabou v papírech. Management (naší nadřízení) sedí ve vedlejší místnosti, ani nepozdravi, asi aby jim huba neupadla. Já vždy zdravím, ale přijde mi, že nás prostě ignorují. Ani pomalu nevíme, že jsou v kanceláři nebo že odešli.
U té druhé nabídky je to menší firma, takže i práce na osobu je víc a je ruznorodejsi, což mě osobně úplně nevadí, měla jsem to v předchozích zaměstnanich stejně.
Nejvíce mě tu štve, že jsem více méně skončila jako klasická admin asistentka, když jsem měla mít na starosti menší projekty jako v minulé práci, to se jim vlastně líbilo na pohovoru nejvíc, že už jsem nějaké zkušenosti měla a vím do čeho jdu.
Současná pozice je nejdříve na půl roku, poté prodloužení, ta která zvažuji je nejdříve na rok, poté také prodloužení v případě spokojenosti.
Tak já nevím, zase zůstávat jenom kvuli benefitum… Já fakt v tuhle chvíli nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7.6.18 11:02

Já jsem taky zůstala v práci která mě moc nebaví protože mi dali hned po zkušebce smlouvu na neurčito, nastupovala jsem 09/2017 a na konci 09/2018 půjdu na mateřskou - termín porodu máme mezi 13.-19.12., o mimčo jsme se snažili 4 měsíce a mysleli jsme, že to potrvá déle, tak jsem teď ráda že to vyšlo tak jak to vyšlo :D jinak je to ale práce od půl 9. do půl 5., což mi potom přijde pozdě na vyzvedávání dětí ze školky, ale je to tu dost flexibilní, tak snad to půjde nějak vymyslet. Vůbec netuším jak jsou ve školkách - do kolika hodin atd. a navíc je tu s nima taková krize, že spíš počítám za 2 roky s druhým dítkem, jelikož do školek nechtějí nabírat - nejsou prý místa či co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.6.18 11:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jak byste se zachovali? Vím že se rádi těžko a že každý se musí rozhodnout sám, ale i tak mě zajímá vás názor.

Já asi budu dost trhat partu, ale já bych zůstala na současné pozici. Deset tisíc je dost peněz a na nižší plat bych opravdu nešla. Pokud teda nejsi v kategorii a la 60k, kde už se trochu ztratí. Nikdo ti navíc nemůže garantovat, že na té hůř placené pozici to nakonec nebude to samé. Máš v současné firmě možnost růstu a povýšení? Mají dost benefitu a zdají se jako větší firma. Co bych udělala, zůstala bych, a při práci si hledala stejně nebo lépe placenou pozici. Jinak malý tip: pokud tě nalákali na popis pozice, kde máš na starosti i otáčení sluneční soustavy, dej si to do CV. O to spíš se pak dostaneš na zodpovědnější pozici. Nikdo nemusí vedět, žes nakonec jen dávala razítka na dopisy. Já vydržela rok v opravdu šílené práci. Díky tomu jsem se pak dostala na vyloženě pozici snů, kam by mě bez té praxe nevzali. Ale držím palce, dobře vím, jak je práce, kde tě to nebaví, ubíjející.

• Citovat
  • Upravit
21091
7.6.18 11:11
@Anonymní píše:
Holky díky moc za názory.
Peníze navíc se hodí vždycky, co si budeme povídat, ale úplně nejhůř na tom taky nejsme. Do nedavna jsem brala menší plat, než mi teď nabízí na té druhé pozici, takže si prilepsim tak jako tak.
Benefitu je tu sice hromada, ale na to že jsem měla dělat podobnou práci jako v minulé firme, tak jsem skončila čisté jenom u papírování. A pochybuju, že se to změní, když kolegyně kolem mě dělají to samé.
Přemýšlím jestli to má cenu. Ano, do budoucna peníze navíc, super benefity, ale atmosféra v kanclu nulová, holku mlčí, prostě jak roboti naproti sobě sedí a jenom se hrabou v papírech. Management (naší nadřízení) sedí ve vedlejší místnosti, ani nepozdravi, asi aby jim huba neupadla. Já vždy zdravím, ale přijde mi, že nás prostě ignorují. Ani pomalu nevíme, že jsou v kanceláři nebo že odešli.
U té druhé nabídky je to menší firma, takže i práce na osobu je víc a je ruznorodejsi, což mě osobně úplně nevadí, měla jsem to v předchozích zaměstnanich stejně.
Nejvíce mě tu štve, že jsem více méně skončila jako klasická admin asistentka, když jsem měla mít na starosti menší projekty jako v minulé práci, to se jim vlastně líbilo na pohovoru nejvíc, že už jsem nějaké zkušenosti měla a vím do čeho jdu.
Současná pozice je nejdříve na půl roku, poté prodloužení, ta která zvažuji je nejdříve na rok, poté také prodloužení v případě spokojenosti.
Tak já nevím, zase zůstávat jenom kvuli benefitum… Já fakt v tuhle chvíli nevím :nevim:

No záleží, jestli opravdu ta druhá práce bude tak různorodá, jak píšeš. Do téhle jsi přece šla s tím samým taky ne?? Tak abys potom neseděla někde úplně stejně a netrhala si vlasy s tím, že děláš úplně to stejné jen za míň peněz.
Ale to těžko říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat