Chůva a všude v práci s děckem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
101534
12.1.15 11:53

Pokud máš možnost pracovat z domova, tak je to podle mých zkušeností reálné vlastně bez přerušení (pokud nebudeš mít nějaké extrémní dítko), jinak já do práce jezdila i s dítkem, ale já tam potřebovala jen tak jednou za 14 dní (zezačátku), pak jsem začala jezdit pravidelně jednou týdně, od nějakých 5 měsíců a to už zůstávaly doma s babičkou či tatínkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13903
12.1.15 11:55

Dá se. Pořiď odsávačku na mlíko a flexibilní chůvu. Já to zvládla i bez chůvy, jen s pomocí rodiny, ale schůzky s klienty si plánuju sama a maximum práce z domova. Občas lze vzít mimino s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
12.1.15 11:55

Vyprdni se na kecy o nezodpovědnosti :roll: mě se líbí jak to máš srovnaný a víš co chceš :palec: zkušenosti s chůvou nemám(jsem doma) ale určitě to půjde. Prostě najdeš si chůvičku a ta bude dělat co chceš, kojíš tak ti mimčo doveze. nakojíš a bude. Malá mimina stejně pořád spí, a je jim jedno jestli v kočárku nebo doma v postýlce. Přeju hodně štěstí a tfuj, tfuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.1.15 11:57

Osobne ne, znam z vypraveni byvale kolegyne, ktera zacala pracovat pomerne brzy na castecny uvazek z domova. Pamatuji si, ze rikala, ze zaklad byl pro vsechny zucastnene se naucit oddelit pracovni a nepracovni cas - tj i kdyz byla doma, zavrela se v urcitou dobu do pracovny a pracovala a dcera byla s chuvou, tj ona se musela naucit neprerusovat praci kvuli kazdemu hlasitejsimu zvuku a chuva s dcerkou fungovat tak, jako kdyby doma nebyla (samozrejme, v pripade nejake fakt velke krize by zasahla nebo by za ni chuva prisla). Tolik k praci doma a zbytek necham na zkusene :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.1.15 11:59

Já jsem chtěla napsat, že ti přeji hodně sil a štěstí.

Taky jsem pracovala jako novinářka a mezi námi, já teda měla dvě děti po sobě a dost dobře jsem si to nedovedla představit. Zpět v redakci mě nechtěli, pak jsem se placatila po různých brigádách, ale svůj životopis psát nechci, chtěla jsem napsat, že jsem prostě potřebovala mít pracovní dobu od do a kolikrát ani když jsem si sehnala práci z domova, tak s tím prckem za zády to prostě nešlo. Až budou samostatní, tak se třeba jednou do oboru vrátím, ale dneska je to vážně tak, že máma musí být nejdýl ve čtyři ve škole a školce. No musím. Nemusím. Ale bude to mít vážný dopad na rodinnou pohodu jako takovou. A co se týče příjmů, to je bez debat, můj plat v redakci nebyl zdaleka takový jako má manžel. A ten sice může jít ve tři domů, ale… bez prémií a příplatků.

Což mi připomíná, psala jsem si na podzim s jednou mamimou tady, nastoupila jako elévka, tak jsem se snažila radit s profesí. Ale nějak v poslední zprávě psala, že je to velmi obtížné… zkloubit tuhle profesi a rodinu. Tak jí musím napsat, jak se má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Tak mozny je vsechno, otazkou je, jak se pritomnost mimina, ktere muze brecet, odrazi na tvem pracovnim vykonu.
Chapu, ze tady jakmile clovek vystoupi z toho rozjeteho vlaku, tezko se do nej nadtupuje zpatky, ale abys pak z nej kvuli kojeni nebyla vyhozena :nevim:
Spis bych si poridila kvalitni oboustranou elektrickou odsavacku a dite nechala s chuvou doma. A i bych klidne kombinovala s UM, z toho se nestrili. A nebo budes mit dite plne na UM, ja deti kojila, prodelala s nimi vsechny rustovy spurty, kojeni desetkrat za noc, zanety prsu, ale nepracovala jsem, to bych nedala.
A neodsduzuju, radeji pracovat nez stat s nstazenou rukou, kolik ti stat vysoli a brecet, ze je to malo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242

Mám zkušenosti spíš ze strany chůvy, se svýma dětma jsem doma. Mléko se dá odstříkat a v době tvé nepřítomnosti krmit z flašky. Všechny moje děti to takto zvládly, když bylo potřeba. Sama po porodu uvidíš, jak se budeš cítit, jak bude náročné dítko a jak to půjde, spousta věcí se dá naplánovat jen teoreticky, ale praxe může být z mnoha důvodů jiná. Jinak bych doporučila spíš tu chůvu, nevím jak s braním dítěte do práce, v nezbytných případech ano, ale jako pravidlo by mi to vadilo. Sama by ses mnohem hůře soustředila a jestli pracuješ i s jinými lidmi, je potřeba brát ohled i na ně, většinu to ruší, vadí jim to. Přeju zdravé klidné děťátko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
12.1.15 12:03

Pracuju několik let jako chůva a můžu tě ubezpečit, že není vůbec nic mimořádného, že si rodina objedná chůvu ihned po návratu z porodnice a maminka začíná pozvolna pracovat. Ten model co popisuješ, kdy budeš pracovat doma a zároveň tam někde vedle v místnosti mít chůvu taky není nic vyjímečného. Co se týče toho kojení tak v případě nějakých schůzek jede chůva s miminkem s tebou a zdržují se někde poblíž, abys mohla bez problému nakojit. Pro většinu zavedených hlídacích agentur není problém ani zajistit chůvu na případnou služební cestu.
I když se to nezdá a obzvlášť zde na Emiminu, tak z praxe vidím, že těch žen, co začínají pracovat už s velmi malinkými dětmi je čím dál tím víc.
Jinak existují už i sdílené kanceláře s hlídáním dětí a to i miminek, což je varianta, která jde využít místo té práce z domova, vyjde to pak levněji než chůva, co chodí pečovat jen o tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.1.15 12:04
@Anonymní píše:
Ahoj holky, otěhotněla jsem neplánovaně, je mi 40,půjde o 1.mimčo. Je to vytoužené dítě. Mám volné povolání (reportérka), bez fixní pracovní doby. Nechci svoji práci až tak úplně ztratit, podařilo se mi dostat se nahoru (tj. dosáhnout na projekty, které chci) až teď. Pracovala jsem tvrdě od 16 let. Jak moc mohu docílit toho, že budu schopna chodit do práce i v době, kdy kojím? Kdo užívá, užíval chůvu a s jakými zkušenostmi? Partner je mimo ČR, s tím nyní nemohu počítat, mamka je starší, nechci ji vzhledem k věku příliš zatěžovat. Maximálně se budu snažit pracovat z domova. Dáte mi nějaké tipy, jak zvládnout děcko? :-)Viděla jsem v USA, že tam jde hodně matek co nejdřív do práce. Ne že bych to schvalovala, naše mamka s námi byla doma několik let, ale prostě jsem v situaci, kdy si to nemohu dovolit. Dodávám, že jsem „skorovychovala“ dvojčata sestřenky, vzala jsem si je do péče, když to bylo tehdy potřeba z rodinných důvodů, nejsem tedy bez zkušenosti s dětmi. Přesto uvítám zkušenosti žen, které šly rychle do práce, mají volné povolání, dále žen, které zkusily chůvu. Prosím, rejpalky, nepište, že budu nezodpovědná matka, když chci hned pracovat, je to má volba a mé rozhodnutí vyplývající z mé situace. Děkuji. Omlouvám se za anonym, nechci tu rozebírat tak osobní věci, když sem chodí i doat mých známých. Děkuji :* :* :* :srdce:

Neporadím, ale moc ti fandím :palec: Určitě najdeš nějaké řešení. Něco takového jsem si vždycky přála. Mít děti, ale zároven pracovat. S mým povoláním bohužel utopie. Takže hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
12.1.15 12:07
@Anonymní píše:
Ahoj holky, otěhotněla jsem neplánovaně, je mi 40,půjde o 1.mimčo. Je to vytoužené dítě. Mám volné povolání (reportérka), bez fixní pracovní doby. Nechci svoji práci až tak úplně ztratit, podařilo se mi dostat se nahoru (tj. dosáhnout na projekty, které chci) až teď. Pracovala jsem tvrdě od 16 let. Jak moc mohu docílit toho, že budu schopna chodit do práce i v době, kdy kojím? Kdo užívá, užíval chůvu a s jakými zkušenostmi? Partner je mimo ČR, s tím nyní nemohu počítat, mamka je starší, nechci ji vzhledem k věku příliš zatěžovat. Maximálně se budu snažit pracovat z domova. Dáte mi nějaké tipy, jak zvládnout děcko? :-)Viděla jsem v USA, že tam jde hodně matek co nejdřív do práce. Ne že bych to schvalovala, naše mamka s námi byla doma několik let, ale prostě jsem v situaci, kdy si to nemohu dovolit. Dodávám, že jsem „skorovychovala“ dvojčata sestřenky, vzala jsem si je do péče, když to bylo tehdy potřeba z rodinných důvodů, nejsem tedy bez zkušenosti s dětmi. Přesto uvítám zkušenosti žen, které šly rychle do práce, mají volné povolání, dále žen, které zkusily chůvu. Prosím, rejpalky, nepište, že budu nezodpovědná matka, když chci hned pracovat, je to má volba a mé rozhodnutí vyplývající z mé situace. Děkuji. Omlouvám se za anonym, nechci tu rozebírat tak osobní věci, když sem chodí i doat mých známých. Děkuji :* :* :* :srdce:
Řeším to samé. Mám skoro 4týdenní holčičku. Pracuji částečně z domova, ale jsou věci které musím ve firmě zajistit osobně. Od porodu jsem byla již 3× na tři hodiny v práci. Zatím hlídal partner, ale brzy začnu hledat chůvu na pár hodin týdně. Myslím si, že jít pracovat na pár hodin miminku neuškodí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
12.1.15 12:19

Kolegyně měla chůvu od cca 3 měsíců miminka. Fungovalo to dobře, akorát občas byla nevyspaná (ale to taky není na pořád). Odsávala, někdy za ní přijela chůva s miminem na kojení do práce. Nepracovala 5 dní v týdnu, tuším jen 2, ale na plnou pracovní dobu. Mimčo se jim povedlo taky kolem její čtyřicítky a v podstatě už byli s manželem od sebe - jen příležitostný sex.
Gratuluju k otěhotnění a přeju ti, abyste to zvládli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
12.1.15 12:20

Ještě upřesním: ty 2 dny v týdnu docházela do kanceláře, jinak pracovala z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
12.1.15 12:32

Ahoj, také pracuji jako novinářka, ale jako fotografka :) Byla jsem na rizikovém, ale půlúvazek jsem zvládala odpracovat z domova (můžu část dělat na počítači), takže volba byla jasná - jak to půjde, návrat do práce. No, nakonec to dopadlo tak, že jsem se vrátila opět na půlúvazek hned po šestinedělí, ale opět jen z domova. Pak jsem asi na půl roku vypadla z práce úplně, ale potom znova půlúvazek. To trvalo až do klukových dvou let a teď se pozvolna vracím na plný úvazek. Je to hardcore a zápřah, ale když pomáhá rodina, dá se to zvládnout. Nejhorší jsou dny před uzávěrkou.. to padám na hubu, ale pak se to vykompenzuje pár dny volna. Hlídají mi porůznu babičky a dědové.. jak kdo může :palec: Doma pracuju, když kluk spí po obědě nebo v noci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.1.15 18:41

Budeš si muset najít tak flexibilní chůvu, jak vyžaduje tvoje profese.
Já se vracela do práce po 7 měsících a jako neproblmatičtější vidím skloubit kojení s pobytem mimo domov (nemít dítě u sebe) a pak soustředit se na práci, když dítě už vyžaduje pozornost, už toho moc nenaspí apod., popřípadě když máš za sebou náročnou noc s dítětem.

Klid na práci (třeba psaní článku) v pohodě vyřešíš hlídáním v podobě chůvy.

Pokud jde o kojení, popíšu Ti dva scénáře - ideální a ten z opačného pólu.

Ideální - dítě bude režimové (budeš přesně vědět, kdy bude spát a chtít jíst, půjde Ti dobře, rychle a v dostatečném množství odstříkat mléko, dítě nebude mít problém přijmout flašku a zase se vracet k prsu. V tom případě prostě jen chůvu vybavíš mlíkem/flaškou a ona mléko jen ohřeje a dá miminu, zatím co ty budeš v práci (tam ale budeš muset odsávat mlíko, aby jsi udržela laktaci, případně pořešit skladování, aby jsi ho mohla použít pro dítě, až budeš opět v práci).

Ten blbý scénář je, že ač mlíko bude, nebuš schopná odsát dost, popřípadě prsa budou na stimulaci odsavačkou reagovat hůř, než na stimulaci dítětem a laktace se začnesnižovat, dítě bude jíst v nahodilých intervalech, např. 0,5-4 hodiny (takže chůva bude muset poznat, kdy brečí hlady a mít v zásobě dost dávek odsátého mlíka). Výsledkem bude, že kojení půjde do kopru.
Pokud dítě bude tvrdohlavě odmítat flašku nebo UM, tak ty budeš odcházet do práce vystreslá, že drobek bude v době tvé nepřítomnosti hladovět nebo bude stresovaný „nepřítomností“ prsa.

A pokud budeš mít extrémě náročné dítě, co prořve hodiny, tak Ti taky může chůva dát výpověď.

Ale tohle (a všechno mezi tím) jsou prostě jen možné scénáře, nikdo Ti dopředu neřekne, jaké tvoje dítě bude. Takže minimálně za zkoušku nic nedáš. :kytka:

Edit: Zapomněla jsem napsat, že nejideálnější je, aby případně chůva mohla dítě dovézt na kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
12.1.15 20:22

K té stimulaci- kdyz odstrikavas, je fajn pri tom koukat na fotku ditete. Zvysi se laktace. A jinak se toho neboj, pokud nebudes mit nejake extremne urvane ditko, tak to s pomoci das. Ja jsem takhle zvladla 2 deti- starsi kojena do 2 let, mladsi stale kojena skoro v 16 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat