Kam jít pracovat?

Anonymní
12.1.15 10:10

Kam jít pracovat?

Píšu anonymně, protože tu jsou známý a nechci aby se vyptávali ;)

Malá jde za rok do školky, a já bych chtěla jít od dubna na brigádu(babička by hlídala)Něco si vydělat, protože příští rok stavíme, tak bych si něco přidala na kuchyň :)
No, a mám nabídku, že bych mohla jít k mé mámě. Pracuje v zemědělství(chmel) byla jsem tam už na brigádě, takže vím že je to fuška, ale práce od 7 do půl 4(ideální pro školku)celkem slušné peníze, a od listopadu jsou do dubna doma na pracáku a pobírají podporu. Ženských tam je 5, takže i dobrá parta. Ale začít pracovat ve 27 na poli mi přijde škoda. Říkám si, že bych měla zkusit něco jiného, lepšího.

Pak je u nás Kaufland. Přibírají furt a práce prodavačky mě baví. Ale vím, jaký tam jsou podmínky. Jsou dny kdy se tam za celý den nestihnou ani najíst. Ale furt si říkám, že v životopisu bude vypadat Kauf líp jak nějaké pole.

No a pak je tu mé staré místo, kde mám ještě smlouvu. Na čerpací stanici. Ale dělala jsem dva dny doma, dva dny v práci. 14 hodin, a teď jsem se dozvěděla že jim strhl šéf peníze a berou 11 tis. 8o Dovolená se ta neřeší. Když někdo chce dovolenou, tak mu jí ale neproplatí takže jste doma za darmo. :zed:

Takže nevím :nevim: od dubna bych mohla jít na pole i do Kaufu. Ale jak se znám, tak bych se tam pak vrátila až by mi skončil rodičák. Vím, že mi tady nikdo neporadí, ale třeba mi napíšete jak na to koukáte z druhého pohledu :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1450
12.1.15 10:17

Venku na poli by se dělalo za každého počasi? Pokud ano to bych nedala..ale každému vadí něco jiného.
V Kaufu asi moc velké peníze nebudou, ale kdo ví, nemam zkušenost..
Jde o to co chceš dělat v budoucnu,,, jestli třeba v administrativě tak práce na poli ti asi moc praxe neudělá.. pokud je ti to jedno, tak proč nedělat na poli. Jakákoliv práce se cení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.1.15 10:18

Kdybych mela moznost jit do prace, se kterou bych zvladala skolku a dostavala normnalni prachy, tak jdu klidne vykydavat septiky :zed:
Jedine, co by me tam trapilo je ten pracak, no ale koneckoncu, na tu dobu muzes byt klidne v tom kaufu, i kdyz tam je to masakr. Na pumpu bych se nevracela, za takove smesne penize se strasnou pracovni dobou a jeste riziko, kdy tam nekdo vlutne s pistoli, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185

Můj názor - šla bych na to pole. Sice je děsný ten model od listopadu do dubna na pracáku, ale jinak mi to připadá ideální. Hlavně co se týká pracovní doby a školky. V Kaufu zažiješ buzeraci za pár šupů, budeš dělat do večera, víkendy, svátky… Na té pumpě to asi není ideální co se týká peněz a té pracovní doby. Na práci na poli není nic podřadného, budeš na čerstvém vzduchu, v malém kolektivu, domů půjdeš s čistou hlavou, v klidu vyzvedneš dítě ze školky… Však tam nemusíš zůstat do důchodu, ale na pár let, dokud bude dítě malé, bych to brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360

Rozhodně jdi pracovat na nějakou lepší pozici (dle Tvé praxe a vzdělání), kde budeš mít víc jak těch 11 000. Brát 11k, mít dítě a přitom stavět, i když manžel určitě něco také vydělá, je risk jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.15 10:25

@Lucie Lexová Manžel je dobře placený, takže i kdybych práci nenašla, tak by nás uživil. :)

Díky za Vaše příspěvky. Vím jak je těžké najít práci která se dá skloubit ze školkou!

• Citovat
  • Upravit
654
12.1.15 10:30

Milá zakladatelko, člověk si v dnešní době nemůže moc s prací vybírat. A jak tak koukám, tak ty máš hned tři možnosti. Jsou lidi, co nemají ani jednu možnost a chtěli by jít pracovat, ale namají vlastně kam. No nic, vraťme se k Tvému tématu…Píšeš, že by jsi mohla jít dělat do oboru zemědělství, na pole. Dělat v zemědělství snad není nic fuj. Vždyť dřív se tak živili naše babičky, maminky, aby uživili svoje děti. Je to sice makačka, ale rozhodně je to méně stresující než jít dělat do Kauflandu nebo nedej bože na čerpací stanici. Já osobně v Tvé pozici bych brala raději to pole, v životopise rozhodně nebudeš mít napsané pole, ale Zemědělské družstvo a jeho název. Na to bych koukala až jako poslední. Do Kauflandu bych nešla ani za zlaté prase. Sama jsem si vyzkoušela jaké to je pracovat jako prodavačka ve velkém centru a přesně jak píšeš, nenajíš se, nenapiješ, nedojdeš si na záchod, stres, nehledě na to, že máš zodpovědnost za případné manko. Teď ty kolegyně jsou kolikrát pěkně pipiny, nehledě na to, že se tam stále střídají nové a nové tváře, takže jistota zaměstnání jako taková je nulová. A moc dlouho se to podle mně v takovém frmolu nedá "utancovat. Čerpací stanice je snad ta nejhorší možnost, když si představím, že v dnešní době kdejaký magor vlítne na benzinku a celou ji vykrade. Tak bych rozhodně ze svých dětí nechtěla udělat sirotky. Nehledě na to, že se taky každou dobu najde borec, co si natankuje zadarmíko a odfrčí si pryč a ty máš rázem manko a starosti navíc, protože ho už nikdy neuvidíš. No nevím, pořád mi to pole nějak přijde lepší… ale je to jen můj názor, třeba se tu najdou lepší názory. Každopádně přeji šťastnou ruku při rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.15 10:35
@angelyellow píše:
Milá zakladatelko, člověk si v dnešní době nemůže moc s prací vybírat. A jak tak koukám, tak ty máš hned tři možnosti. Jsou lidi, co nemají ani jednu možnost a chtěli by jít pracovat, ale namají vlastně kam. No nic, vraťme se k Tvému tématu…Píšeš, že by jsi mohla jít dělat do oboru zemědělství, na pole. Dělat v zemědělství snad není nic fuj. Vždyť dřív se tak živili naše babičky, maminky, aby uživili svoje děti. Je to sice makačka, ale rozhodně je to méně stresující než jít dělat do Kauflandu nebo nedej bože na čerpací stanici. Já osobně v Tvé pozici bych brala raději to pole, v životopise rozhodně nebudeš mít napsané pole, ale Zemědělské družstvo a jeho název. Na to bych koukala až jako poslední. Do Kauflandu bych nešla ani za zlaté prase. Sama jsem si vyzkoušela jaké to je pracovat jako prodavačka ve velkém centru a přesně jak píšeš, nenajíš se, nenapiješ, nedojdeš si na záchod, stres, nehledě na to, že máš zodpovědnost za případné manko. Teď ty kolegyně jsou kolikrát pěkně pipiny, nehledě na to, že se tam stále střídají nové a nové tváře, takže jistota zaměstnání jako taková je nulová. A moc dlouho se to podle mně v takovém frmolu nedá "utancovat. Čerpací stanice je snad ta nejhorší možnost, když si představím, že v dnešní době kdejaký magor vlítne na benzinku a celou ji vykrade. Tak bych rozhodně ze svých dětí nechtěla udělat sirotky. Nehledě na to, že se taky každou dobu najde borec, co si natankuje zadarmíko a odfrčí si pryč a ty máš rázem manko a starosti navíc, protože ho už nikdy neuvidíš. No nevím, pořád mi to pole nějak přijde lepší… ale je to jen můj názor, třeba se tu najdou lepší názory. Každopádně přeji šťastnou ruku při rozhodování.

Ano, jsou lidi kteří práci najít nemůžou a teď to vypadá, že si toho nevážím, ale člověk tady to nevidí když něco řeší. Snad chápete jako to myslím :)
O práci na poli si nemyslím, že je špatná jen přemýšlím do předu, abych třeba získala nějakou praxi.

Každopádně díky. Už se mi trochu otevírají oči ;)

• Citovat
  • Upravit
654
12.1.15 10:48
@Anonymní píše:
Ano, jsou lidi kteří práci najít nemůžou a teď to vypadá, že si toho nevážím, ale člověk tady to nevidí když něco řeší. Snad chápete jako to myslím :)
O práci na poli si nemyslím, že je špatná jen přemýšlím do předu, abych třeba získala nějakou praxi.Každopádně díky. Už se mi trochu otevírají oči ;)

Tak pokud nechceš vyloženě pracovat na poli a chceš získat praxi, tak se pokus najít si praxi dle Tvého vzdělání. Já Tě chápu, taky se snažím řešit, co bude po mateřské, kam půjdu pracovat taky nevím, ale já se nemám kam vrátit. Zaměstnavatel už mě nazpátek nevezme, protože nemá místo a i kdyby mě vzal, tak dojíždět 150 km za prací je docela s dětmi obtížné. Takže jistě na druhou stranu chápeš, že kdybych já měla „tolik“ možností, brala bych tu nejjednodušší, abych mohla s rodinou trávit co nejvíc času a zároveň vydělala do rodinného rozpočtu nějaký peníz. Navíc praxe není všechno. Já mám ve svém oboru pět let praxe, ale v místě, kde nyní žiju nejsou zrovna taková místa. Ale je velká poptávka právě po oborech, manuálních. Asi se budu muset rekvalifikovat. Ale jak říkám, to si každý musí rozhodnout sám kam půjde. Myslím, že to tady čeká nejednu maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.1.15 10:53

Ten Kauf i benzinka mi přijdou šílené. Na tom chmelu bys měla dobrou pracovní dobu, toho bych si vážila, abych mohla bych s dítětem. Na benzince sama píšeš 14hod. směny a v Kaufu to bude taky na směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.1.15 10:56

Já bych se přikláněla k chmelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
12.1.15 10:58

Ještě k tomu poli - nakonec by mohla být i výhoda ten pracák od listopadu do dubna, až půjde malá do školky. Většina dětí ten první rok dost marodí, takhle bys měl přes zimu aspoň klid a nemusela se dohadovat se zaměstnavatelem o paragrafu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
12.1.15 11:11

Sla bych na pole…pres zimu na pracaku s podporou a mezitim by ses mohla jeste treba podivat po necem jinem nebo si mezitim i pres pracak udelat nejaky rekv. kurz nebo si jinak zvysit kvalifikaci. Ale pokud vas manzel uzivi, neni moc co resit. Na benzince bych za takove penize nedelala- jednak se to asi tezko da skloubit se skolkou a jednak je tam to bezpecnostni riziko. Kaufland- nemam zkusenosti, tam jde asi hlavne o to, jak moc by buzerovali nadrizeni, no a nez se jeste dohadovat s duchodci o nejaky zlevneny pytlik cukru, to bych radsi byla v klidu u chmelu v dobre parte zenskych :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.1.15 11:20

Ja bych zacala tim sberem chmelu. Ja mam dite skoro cely podzim nemocne… Vidim to jako vyhodu, ze bys mohla ty prvni roky ve skolce udelat timhle způsobem a neresit hlidani v dobe nemoci… Pak bych si nasla neco jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
12.1.15 11:25

Já bych si spíš vybrala ten Kauf, na poli mi to připadá strašná dřina - celé dny venku, ve větru, v dešti :think: V Kaufu je aspoň teplíčko. Na benzinu bych měla strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat