Výpověd ve zkušební době

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
69
12.1.15 17:16

vypoved ve zkusebni dobe

Prosim poradte mi. Byla jsem hlasena na UP, pak si nasla praci jenze ji psychicky ani fyzicky nezvladam, tak premyslim ze dam vypoved, jsem stale ve zkusebni dobe. Vezmou me zpet na UP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13331
12.1.15 17:18

Ahoj, pokud podáš sama výpoved tak ti ÚP proplatí jen 45% z měsíční hrubé mzdy. Na pracák tě vezmou zpět pokud nemáš vyčerpáno 5 měsíců podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
12.1.15 17:19
@Makyna69 píše:
Prosim poradte mi. Byla jsem hlasena na UP, pak si nasla praci jenze ji psychicky ani fyzicky nezvladam, tak premyslim ze dam vypoved, jsem stale ve zkusebni dobe. Vezmou me zpet na UP?

Urcite te vezmou zpet, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
12.1.15 17:22
@Makyna69 píše:
Prosim poradte mi. Byla jsem hlasena na UP, pak si nasla praci jenze ji psychicky ani fyzicky nezvladam, tak premyslim ze dam vypoved, jsem stale ve zkusebni dobe. Vezmou me zpet na UP?

Přesně takovou situaci mám čerstvě za sebou. V červenci a srpnu na ÚP, od září do listopadu v práci, odešla jsem ve zkušební době. Na ÚP samozřejmě zaevidují, ale… Důležité je, kolky podpory jsi při minulé registraci vyčerpala. Pokud celou, tak za tebe jenom budou platit zdravotní. Pokud jenom část a odpracovala jsi aspoň 3 měsíce, tak znovu celou délku. Ovšem vzhledem k tomu, že by se jednalo o ukončení prac. poměru ve zkušební době, tak bude podpora jenom ta nejnižší - 45 procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
12.1.15 17:23
@chipsa píše:
Ahoj, pokud podáš sama výpoved tak ti ÚP proplatí jen 45% z měsíční hrubé mzdy. Na pracák tě vezmou zpět pokud nemáš vyčerpáno 5 měsíců podpory.

Na pracák vzít musí - platí zdravotní, ale pokud se vyčerpá dříve celá délka podpory, tak už bez jakýchkoliv financí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
12.1.15 17:24

@Makyna69 Pokud to nebylo nějaké dotované místo, tak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
12.1.15 17:25
@j.a.n.i1 píše:
@Makyna69 Pokud to nebylo nějaké dotované místo, tak jo.

Omlouvám se, na tohle jsem zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.1.15 17:25

Vite me je to prave trapny, protoze jsem tam kratkou dobu ale vazne to nezvladam :,( ja jsem prave nekde cetla ze pak pul roku se tam nemuzes registrovat. A pak taky bydlim u mamy a ta to nepochopi tak nevim co delat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.1.15 17:28

Nee dotovane misto to neni. Dekuju moc za rady, jen mi bude trapne ze jsem tam minule byla a chvalili me a ted zase znovu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.11.15 14:43

Oživená diskuze - výpověď ve zkušebce a pracák

1.9. jsem nastoupila do práce, ale náplň není to co jsem si představovala :? takže uvažuju i o tom, že bych utekla hned ve zkušebce, dokud to jde snadno, než pak až si najdu něco jiného čekat 2 měsíce na výpověď (i když je možné i to, že oni sami se se mnou ve zkušebce rozloučí, protože to možná je zřejmé, že nejsem spokojená).

No a co by mě čekalo, pokud bych já dala výpověď?
Můžu na pracák? Dostala bych něco? (pro doplnění do 31.8. jsem byla sice na RD, ale zároveň žádně zaměstnaná, k 31.8. jsem odešla z bývalé práce a zároveň si nechala ukončit RD)
Je rozdíl jestli bych ve zkušebce dala výpověď já jim nebo zaměstnavatel mi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
5.11.15 14:46

@subsomi já ji dala ve zkušebce a na pracáku jsem dostala těch 40% na celou dobu (5měs.), na to vyšší jsem neměla nárok, právě proto že jsem tu výpověď podala sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.11.15 14:51

@majka 4
a kolik je ta vyšší?
to se bere 40% platu i když jsem tam nyní vlastně jen 2 měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
5.11.15 15:10

@subsomi jj, nebo já tam byla necelé tři a předtím úplně to samé co ty. A plná dávka je nějak 60% dva měs. pak 50% dva měsíce a pak těch 40%, ale prosímtě ty procenta nevím přesně, jukni na stráky pracáku. Já to teda nehrotila, jediná vyjímka je prý závažný důvod k výpovědi, nebo prostě počkat až se s tebou rozloučí oni. Mě ženská z pracáku posílala ať mi napíší výpověď oni, ale já už se tam nehodlala ničeho doprošovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
5.11.15 15:30

Pokud máš dítě do 4 let, počítá se to jako „závažný důvod“. Já takhle dala výpověď v bývalé práci a na papír s výpovědí jsem si nechala potvrdit, že se starám o dítě do 4 let (mám dceru), potom mi na pracáku přiznali hned tu vyšší 60% podporu v nezaměstnanosti. Naštěstí jsem to potřebovala jen měsíc než jsem nastoupila do nové práce..pár stovek dobrých..Podpora je 5 měsíců a opravdu, když člověk dá výpověď sám a nemá závažný důvod, dostane jen těch 40%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
5.11.15 16:44

@Plano jo tak to mě neuznali, dceři nebylo ještě ani 3 a říkala jsem to a i vypisovala, ale neuznali. Je to jako všude na úřadech, každej si ty zákony vykládá jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat