Výpověď z Residomo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
19.3.18 11:05
@eumedon píše:
Nejen čeština. Ale ani základní pojmy. Podle toho, že napsal, že „mu nechcou dát výpověď“, je možné, že je požádal, aby mu dali výpověď oni. Kdoví, jakou mají smlouvu a kdoví, co jim napsal.

No právě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.3.18 11:32

@radkka toto se poslalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15171
19.3.18 11:54

@anonym77 do kdy ti trvá stávající smlouva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.3.18 11:59

@karkarka do konce února 2019

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15171
19.3.18 12:05

@anonym77 nejsem si jistá jestli pronajímatel musí souhlasits výpovědí z tvé strany. jaká je ve smlouvě výpovědní doba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.3.18 12:06

@karkarka jsou tam psány 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
19.3.18 12:14

Občanský zákoník je v tom dost neurčitý:

§ 2287
Nájemce může vypovědět nájem na dobu určitou, změní-li se okolnosti, z nichž strany při vzniku závazku ze smlouvy o nájmu zřejmě vycházely, do té míry, že po nájemci nelze rozumně požadovat, aby v nájmu pokračoval.

Ale rozšiřování rodiny by mohl být akceptovatelný důvod, podle mě. Asi záleží ale i jak velký ten byt je co do m2 a kolik vás tam už je/mělo by být.

@anonym77 Tys tu výpověď dorušil pronajímateli a dostal jsi od nich písemnou odpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.3.18 12:25

@Lendeš mame 2+kk,58m2, výpověď byla doručena e-mailem, dnes volaly kvuli jakého důvodu řekl jsem že to tam mají napsané a ještě jim to řekl do telefonu a oni jestli mohu doložit novou nájemní smlouvu že mi to mohou zamítnout a budu tu muset bydlet do uplynutí nájemní smlouvy. Kdyby náhodou dá se to obejít tím že bych našel do bytu někoho místo mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.18 12:28
@anonym77 píše:
@Lendeš mame 2+kk,58m2, výpověď byla doručena e-mailem, dnes volaly kvuli jakého důvodu řekl jsem že to tam mají napsané a ještě jim to řekl do telefonu a oni jestli mohu doložit novou nájemní smlouvu že mi to mohou zamítnout a budu tu muset bydlet do uplynutí nájemní smlouvy. Kdyby náhodou dá se to obejít tím že bych našel do bytu někoho místo mě?

Emailem? a ty máš elektronicky ověřený podpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
19.3.18 12:46

@anonym77 Podej výpověď písemně na dodejku a schovej si kopii. Počkej, jestli se k tomu vyjádří nějak písemně oni a až pak to případně řeš. A možná zkus do té výpovědi ten důvod ještě blíže rozepsat.

Obejít to novým nájemcem nejde, to by ses s nimi musel dohodnout, že ukončíte nájem, pokud za sebe najdeš náhradu, ale to by museli souhlasit. Ale zkusit navrhnout to určitě můžeš.

Ale teda nevím jaký by měl být správný postup v případě, že by ti napsali, že tvůj důvod neuznávají jako dostatečnou změnu okolností. Oprávněnost/ neoprávněnost toho důvodu by musel posuzovat soud, pokud vy se nedohodnete. Je otázka, zda by se oni soudili, pokud by ses po uplynutí výpovědní doby prostě odstěhoval. A je taky otázka, jestli bys případný soudní spor riskoval nebo tam radši zůstal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
19.3.18 13:18
@karkarka píše:
@anonym77 do kdy ti trvá stávající smlouva?
@anonym77 píše:
@karkarka jsou tam psány 3 měsíce

Čili máš nájemní smlouvu na byt na dobu učitou?

Je ve smlouvě uvedena možnost výpovědi ze strany nájemce? A za jakých podmínek?

V ObčZ, § 2287 totiž čtu:

Nájemce může vypovědět nájem na dobu určitou, změní-li se okolnosti, z nichž strany při vzniku závazku ze smlouvy o nájmu zřejmě vycházely, do té míry, že po nájemci nelze rozumně požadovat, aby v nájmu pokračoval.

„Z důvodu rozšíření rodiny je nam byt velikosti 0+2 malý“ je příliš vágně uvedená změna okolností, než aby ti tady někdo mohl zaručit, že by ti ji soud uznal jako nepředvídatelnou změnu okolností podle § 2287 ObčZ. Ty okolnosti musíš uvést tak jasně, aby bylo zřejmé, že změna byla nepředvídatelná (nemohl jsi o ní vědět při podpisu smlouvy) a díky ní nelze po tobě spravedlivě požadovat, abys pokračoval v nájmu.

Mimoto:
@anonym77 píše:
@Lendeš mame 2+kk,58m2, výpověď byla doručena e-mailem

ObčZ, § 2286

(1) Výpověď nájmu vyžaduje písemnou formu a musí dojít druhé straně. Výpovědní doba běží od prvního dne kalendářního měsíce následujícího poté, co výpověď došla druhé straně.

Oskenovaný dokument, poslaný e-mailem není písemná forma, leda bys měl certifikovaný elektronický podpis a ten e-mail byl jím podepsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.7.18 08:32

Presne tohle jsme resili nedavno. Pokud mas najemni smlouvu na dobu urcitou a chces podat vypoved, dle jejich slov a pry obcanskeho zakoniku, musis dolozit duvod stehovani. Tkaze treba pracovni smlouvu, pokud se stehujes za praci, smlouvu najemni, pokud chces jit do jineho bytu, kupni smlouvu, kdyz jsi treba koupil barak…
Nahradni najemce byt muze,ale musi mit dolozitelne prijmy a oni si ho budou proklepavat… pokud nemas nahradnika, tak musis doplatit nejaky koeficient krat zbyvajici najmy.
Snad to pomuze. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný