Vyřazení z úřadu práce - Co teď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyřazení z úřadu práce - Co teď!
Ahoj všichni, prosím Vás o radu.
V pondělí jsem měla dorazit na schůzku na Úřad práce, ale byla jsem mimo a zapomněla jsem na to. Volala jsem tam, a vypadá to, že mě vyřadí z evidence. Musím si zaplatit pojištění už za tento měsíc, nebo až za leden? Mám na ten úřad vůbec ještě chodit, nebo se mám domluvit jenom s mojí pojišťovnou? V lednu mám nastupovat do nové práce, takže mi nevadí si za ten jeden měsíc zaplatit, jenom si nejsem jistá co teď dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já osobně bych tam zkusila zajít a přinesla bych jim ukazat smlouvu z nové práce, aby viděli ze se nejsi žádný lempl co se chce doma jen flakat ale ze skutečně chceš a budeš pracovat. Ale nevim jestli to bude platné, záleží asi na konkrétní úředníci. Mě se stalo to, ze jsem byla vedena na úřadu práce ale aktivně jsem si hledala práci. Byla jsem na jednom pohovoru a řekli ze mě berou ale ze by ne chtěla vidět ředitelka organizace, která sídlila v jiném městě. Co čert nechtěl, schůzka byla naplánovala na den, kdy jsem měla jít na úřad. Dva dny dopředu jsem na úřad volala, ze jdu podepsat smlouvu a ze nemuzu na schůzku. A baba na mě vyjela, jak si to jako představuju, ze když mám na úřadě domluvenou schůzku tak na ni musím jinak mě vyřadí. Ja si říkala WTF? Tak ja si najdu práci a ještě dostanu sprda?
No nakonec mi baba řekla, ze chce potvrzení od ředitelky ze jsem skutečně byla u ni. Jakoby nestačila smlouva ![]()
Každopádně bych to i tak nejdřív zkusila a pak kdyžtak tu pojistovnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aweis píše:
Já osobně bych tam zkusila zajít a přinesla bych jim ukazat smlouvu z nové práce, aby viděli ze se nejsi žádný lempl co se chce doma jen flakat ale ze skutečně chceš a budeš pracovat. Ale nevim jestli to bude platné, záleží asi na konkrétní úředníci. Mě se stalo to, ze jsem byla vedena na úřadu práce ale aktivně jsem si hledala práci. Byla jsem na jednom pohovoru a řekli ze mě berou ale ze by ne chtěla vidět ředitelka organizace, která sídlila v jiném městě. Co čert nechtěl, schůzka byla naplánovala na den, kdy jsem měla jít na úřad. Dva dny dopředu jsem na úřad volala, ze jdu podepsat smlouvu a ze nemuzu na schůzku. A baba na mě vyjela, jak si to jako představuju, ze když mám na úřadě domluvenou schůzku tak na ni musím jinak mě vyřadí. Ja si říkala WTF? Tak ja si najdu práci a ještě dostanu sprda?No nakonec mi baba řekla, ze chce potvrzení od ředitelky ze jsem skutečně byla u ni. Jakoby nestačila smlouva
Každopádně bych to i tak nejdřív zkusila a pak kdyžtak tu pojistovnu
Ty jsi změnu hlásila dopředu, zakladatel/ka nedorazila a volala pozdě. Ona úřednice předává dál a moc už toho nezmůže.
- Citovat
- Upravit
@adislavek Jestli ti jde jen o zdravotní za prosinec, tak to nemusíš řešit nic, to máš pokryté. Hloupé by pouze bylo, kdybys skončila v té nové práci ve zkušebce, tak díky tomu vyřazení se nemůžeš hned hlásit na UP, ale pokud v zaměstnání vydržíš, tak o nic celkem nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolka86
Ano a proto jsem napsala ať tam stejně zkusí zajít osobně už s novou smlouvou a ukáže jim to černém na bílém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aweis píše:
@Jolka86
Ano a proto jsem napsala ať tam stejně zkusí zajít osobně už s novou smlouvou a ukáže jim to černém na bílém
A co ma nova smlouva spolecneho s tim., ze neprisla na schuzku, jako, když ma smlouvu, tak uz tam chodit nemusi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Tak předpokládám, ze když je někdo veden na UP tak hledá práci a dochází na schůzky, protože jim dohazují pohovory. A jako člověk vedeny na UP na ty pohovory musí, jinak hrozí vyřazení. Tudiz, předpokládám, ze zakladatelka měla mít schůzku z tohoto důvodu. Z pohledu úřednic bych to videla jako: Nepřišla - nechce práci - vyřazení. Ovšem tak to u ni není, proto by byla skoda ji vyrazovat. A tak na úkor toho jsem radila vzít smlouvu a jít na úřad.
Pokud se mýlím, tak se zakladatelce omlouvám. Psala jsem jen svůj názor, co bych v její situaci udělala já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajdi na UP, nejspíš tam podepises vyřazení z evidence. V opačném případě Te vyřadí oni v jakémsi správním řízení, což pro Tebe může být horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aweis proste mela prijit na schuzku, neprisla, neomluvila se, tecka. To, ze ma smlouvu neni zadna omluva ani duvod pro nevyrazeni. Ano, když si to člověk uvedomi rychle, tak se to da ukecat a schuzku jeste prehodit, ale po 3-4 d nech uz tezko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Zakladatelka se ptala o radu a zda má vůbec cenu ještě chodit na úřad. Já napsala, co bych na jejím místě udělala. Tečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aweis Jojo, ptala se na to, ma cenu tam chodit a ty jo radis, aby tam zbytečně sla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takco píše:
Zajdi na UP, nejspíš tam podepises vyřazení z evidence. V opačném případě Te vyřadí oni v jakémsi správním řízení, což pro Tebe může být horší.
To těžko. Když např. v pondělí nepřijdu na jednání, nemůžu přijít v pátek ukončit evidenci na svou žádost. To bych mohla ukončit nejpozději právě v to pondělí.
Nicméně zakladatelce bych poradila, aby se dostavila na ÚP osobně i s pracovní smlouvou. Předpokládám, že soudná úřednice termín omluví, když výsledkem evidence je nástup do zaměstnání za 2-3 týdny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit