Vyrážka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
28.8.10 19:05

vyrážka

ahoj, potřebovala bych poradit nebo se zeptat jestli taky někdo trpí vyrážkou. Malému bude měsíc a objevila se nám vyrážka…nejdříve jsme myslely, že to jsou jen potničky, že jsme malého moc oblékaly ale přijde mi, že je to horší. Zkoušíme jestli to není z olejíčku. Tak dnes jsme ho namazali tím modrým co se používal dřív od Alpy. Máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
28.8.10 19:17

Myslím, že to může být z čehokoliv. Nám v porodnici nedoporučovali mazat olejíčkem, ale používat oleje do koupele (např. Balneum - jde i na předpis). Také může být Tvojí stravou ( pokud kojíš). Nějedla jsi něco neobvyklého? Exotické ovoce, džusy,…? Ještě mě napadá prášek na praní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.8.10 19:18

Myslím, že to bude to „novorozenecké akné“ a prošla si tím většina miminek, já to nemazala ničím a zmizelo to, postupně se to objeví téměř všude, je to reakce kůže na vnější prostředí, v bříšku bylo „sterilní“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
28.8.10 19:19

Náš to měl taky. Nejlíp nám na to zabírala zinková mast od dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
28.8.10 19:31

Malemu taky bude mesic a to co popisujes presne sedi..taky nevim z ceho to ma. Snad to bude jen to novorozenecky akne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.8.10 19:59

Já bych si dala bacha na případnou alergii na něco, co jsi snědla . kojíš-li! Zejména mléko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.8.10 20:59

Holky, a to novorozenecké akné vypadá jako poničky? My ho neměli, tak ať jsem o trošku moudřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.8.10 21:17

Novorozenecké akné vypadá jako akné a okolo je ještě červený flíček. Takhle to měla Maruška a to dost dlouho. Vždycky se to někde objevilo, za chvíli to bylo pryč, ale objevilo se to jinde. Nám na to pomohl krém od Welledy a mytí v řepíku. Marušku dodnes koupu jen v čisté vodě a po koupání mastíme slunečnicovým olejem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.8.10 22:32

To bude novorozenecké akné,my to měli taky,hlavně na obličeji,mě na to dr.předem upozornovala,tak jsem ani překvapená nebyla..zmizí to samo.Dr.mi poradila přikládat vatičkou černý čaj… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.10 07:11

Naše malá to měla od 3. týdne a měla to14 dní. Pak to samo ze dne na den zmizlo. Chudela nemá žádné fotky, protože byla na obličeji tak olezlé, až chudera nebyla pěkná :-? Ale už to je v pohodě. Máme zase nádhernou holčičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.8.10 12:09

odpoved

moc díky za reakci. No problém je, že právě nekojím. Vrátila jsem se z nemocnice a měla jsem 3 dny teploty, tak mu dáváme nutrilon. Nemůže to mít s čajíku? Dáváme mu fenyklový? No a to dětské akné co je tu popsaný…on má právě červený pupínky ale nemá tam tu výplň…prostě červený pupínky a občas to zbledne a je to hrubý. A teď to má hodně na bříšku a bocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.8.10 12:34

ovorozenecké akné se vyskytuje nejčastěji okolo 3. týdne. Nejčastějším místem výskytu je obličej. Může se však vyskytnout i kdekoliv jinde na těle. Nejvíce na místech s větší hustotou mazových žlázek. Vznik je způsoben pozůstatkem hormonů (androgenů), které přešly přes placentu od matky ještě před porodem.

maximálně bych namazala tím černým čajem. fenyklový čaj by vadit neměl, ale pozor na heřmánek, to je alergen. opravdu si tím projdou všechna mimča :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.8.10 13:04

děkuji za rady už jsem alespoň klidnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek