Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
NEVÍM,JESTLY JE TATO MASTIČKA VOLNĚ V PRODEJI NEBO NA PŘEDPIS,ALE NÁM pomohla.Jmenuje se imazol jestly se nepletu.Pokud máš doma Rybylku,tak skus i to.
Mě docela pomohlo větrání, neměl to sice moc, ale jak byly vedra
Dala jsem mu pak o číslo větší pleny, aby mu zadek stále větral a 2. den bylo po. Jenže on spíš leží na zádech, ty už máš dítko pohyblivější. ![]()
Ahoj, u nás jedině Imazol, je volně prodejný, stojí kolem 90Kč ![]()
ahoj hodne vetrat a davam alverde,sebamed ale kdyz ma opruzenej tak rybilku,babynol nebo s.o.s. od Nivei
POdle mých informací - ale nemusí už platit - Imazol krémpasta (ten, který stoprocentně pomůže) je na předpis, imazol krém (nám nepomohl) je volně prodejný. Doporučuji nechat si napsat tu krémpastu.
Nam to imazol silene vysusil a uz z toho byl „do masa“, paradoxne pomohl lanolin. Pokud mas pobliz nejakou normalne zasobenou lekarnu, tak je popros o lanolin, staci 50g, me ho v lekarne u polikliniky navazili i na pockani. Pomohl nam mnohe lepe nez vsechny bepantheny a jine.
Jenom ještě maličkost…je důležité - pokud to mokvá a je to vlhké - vysušit a až pak promastit. Pokud to promastíš rovnou, je to jako bys přilila olej do ohně.
ahoj, jestli bepanten nepomáhá, tak je jsou asi už kvasinky, hodně větrat a jak psaly holky Imazol, nám ho předepsala dr. , já to prokládám Rybilkou a když vidím, že už se dělají pupínky a zedek pořád červenej, nasadím ten Imazol ![]()
nepoužívám ho pořád, protože občas mu potom praskla kůžička a měl tam ranku
, jak někdo psal do masa, takže s mírou ![]()
http://www.lekarna.cz/shop.php?…
Imazol je volně prodejný - jak pasta, tak krém ![]()
ahoj,
ja pouzivam pytiol a naprosta spokojenost,do rana to ma vzdy pekne zahojene
Tak vidis, fragolo, mě před pul rokem poslali z lekarny pro recept k dr. na krempastu…
A presne jak pise Terlas…na stridacku vysusit a promazat…takze Imazol krempasta pri jednom prebaleni, pri dalsim trosku promastit napr. lanolinem od cicinky a tak to stridat, ja davam imazol max. trikrat denne, ale asi by to bylo jedno ve svý podstatě, smrtelný předávkování by nenastalo…
Nám se při růstu zubů tak spustil průjem, že jsme byly opruzené až měla Terka krvavé puntíky, když jsem jí po pokakání otřela ubrouskem. A jediné co 100% pomohlo je Pytiol (tý jo, nevím, jak jsou tam ta íčka, promiň). Stojí v lékárně asi dvacku a je nejlepší. Vyzkoušely jsme všechno co holky píší a tohle jediné zabralo. Lékárnice (na kterou nedám dopustit) mi řekla, že Bepanten je na prd, když se ti rozjede opruzení už nic nenaděláš, nejlepší je osvědčená Rybilka. A je fakt, že od té doby už kupujeme jen Rybilku. ![]()
Moje děti na opruzeniny moc netrpěly, ale když měla malá v době častého užívání ATB plísňovou infekci na přirození, pomohl nám Imazol, na doporučení dr..Ten jsem používala jen na ty mokvající plísně. Jednou měla silnější opruzeninu, ale plíseň tam nebyla, použila jsem Pytiol.Taky pomohl. To, že v letáku píší, že je až od 10 let, je k vůli nějakému předpisu, neznepokojovala jsem se tím.
Na běžné mazání jedině bepanthen, malá nesnesla mastičky se zinkem.
Pomóc - nevim jak na opruzený zadeček. Až do dneška se nám to nestalo (Nikče je půl roku) a poslední 3 dny ho má opruzený
Mažu bepanthenem nebo sudocreamem,, Jakmile se pokadí,omyju-vysuším.. ale opruzení porád nemizí..
Poradíte jak na to???