Dá se atopický ekzém řešit třeba i přírodní cestou?

31
29.7.10 21:03

atopický ekzem

Zdravím všechny maminky. mám 5 a půl letou dceru a už od narození válčíme s atopickým ekzemem a velmi vysušenou pokožkou. lítáme po kožních, zkoušíme všechny možné produkty z lékárny, ale nic nezabírá. naštěstí má vyrážku jen na rukou a dlaních, ale jak ji to začne svědit, je schopná to drbat třeba i o koberec, dokud to nerozdrbe do krve a pak brečí, jak ji to pálí. na kožním už jsme dostaly kortikoidy, ale snažím se jí je dávat co nejmíň. zároveň má dcera astma, tak bereme i léky na astma a léky proti svědění kůže. Přece musí být i jiná léčba než jen drahé krémy z lékárny, které stejně nepomáhají a nebo kortikoidy. Prosím, kdo má nebo měl podobný problém, poradte mi, co skutečně zabírá. nemá někdo zkušenosti s bio kosmetikou nebo kosmetikou Saloos, nebo třeba s kosmetikou s bambuckým máslem?? Doktorka mi tuto kosmetiku nedoporučila, ale třeba s ní máte nějaká některé zkušenosti. Děkuji všem za radu. kocianka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
29.7.10 21:11

Klasická medicína si s ekzémy neví rady, maximálně ho může potlačit a vyvolat astma… kosmetika taky nic neřeší. Najdi si kvalitního léčitele nebo homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
29.7.10 21:39

švagrová to řeší již od narození neteře (teď jí byly 4). vyzkoušely nejdříve klasickou léčbu, pak homeopata a teď zkouší čínskou medicínu. nikdo ti neporadí něco, co zaručeně zabere, protože ekzém je pouze průvodní jev jiného vnitřního problému a ta příčina může být u každého jiná. fakt bych zkusila alternativní léčbu. jinak na zklidnění kůže je čisté bambucké máslo úžasné. určitě ho doporučuji, švagrová je s ním velmi spokojená. jen dodám, že neteř má ekzém skoro po celém těle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
29.7.10 21:53

kortikoidy jsou svinstvo, nepůsobí jen na ledviny, ale spolehlivě vyvolávají astma, jak tu někdo řekl… šla bych do alternativních způsobů, je to individuální, co pomůže jednomu, nepomůže druhému, protože energetických a duchovních příčin může být mnoho.
Dcera to měla strašný, na nohách naprosto příšerný, úplný boláky… a po druhé kůře Diochi (tuším Diocel), bioenergetickém přípravku se vyčistila a je to v pohodě.
Důležitá je psychika. Ekzém je o něčem v životě dítěte, co ho trápí, čeho se bojí, co odmítá - v podstatě se z nějakého důvodu bojí žít.
U takhle staré holčičky by se to dalo řešit třeba regresí nebo kineziologií.
Hodně štěstí
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.7.10 21:56

Bohužel, je to tak, současná medicína si s tím neví rady. Můžu ti akorát poradit věci, které pomohly mě coby atopikovi.

Babička pěstovala aloe vera. Vždycky mi uřízla list a vymačkala z něj šťávu. Tou máčela vatu a tím mi natírala vyrážku. Opravdu to perfektně zvlhčovalo. A nebo třeba na noc pod obvaz. Pak si taky vybavuju, že když nebyla po ruce aloe (prostě listy nestihly dorůst), používala normální lékařskou vazelínu. A nebo jsme zkoušely od známého včelaře cosi - jestli mateří kašičku? Nebo vosk? To už si nepamatuju. Žádný zázrak, ale dobrý. Kůži to zvláčnilo.

Nikdy jsem nebyla u moře (tehdy to moc nešlo, a do Jugošky táta nedostal poukaz … ), ale prý to taky pomáhá. Slyšela jsem, že jakékoli koupele , soli, zejména z Mrtvého moře, taky dobrý.

Dodnes v zimě, jakmile je suché počasí a začne mrznout, nevylezu bez rukavic. Vypadám sice jako fiflena, ale nedá se svítit, za ty ruce mi to stojí. Když ruce přeschnou a ještě omrznou, začne se mi loupat normálně několik vrstev kůže naráz. Ne že by to byla nějaká drasťárna, ale nic příjemnýho taky ne. Takže bacha v zimě a i v létě, když je příliš horko a sucho, okamžitě mazat a mazat a mazat!

Pamatuju, jak mi kožaři ordinovali kdejakej sajrajt, smrdělo to asfaltem, nedalo se to vyprat, stejně jsem ty obvazy ze sebe sundala, protože to tak strašně moc svědilo, že bych byla schopná kvůli tomu vylézt do 12. patra, abych se tam poškrábala. Chápu tvojí holčičku a je mi jí nesmírně líto. Znám to.

Bohužel, jak jsem psala, patrně se nikdy nevyléčí. Můžete to akorát zmírňovat a potlačovat. Kdo vymyslí lék, toho osobně dovezu do Stockholmu!!! Počítejte s tím, že určité „hormonální“ období s tou vyrážkou udělá určité bouře. Nástup měsíčků, puberta, těhotenství, atd. V mém případě vyrážka zcela vymizela, ale nikoli přecitlivělá kůže. Zato i v 35 st. vedrech se chodím koupat s kapesníkem - mám chronickou rýmu a alergii na cosi, ani to nechci raději vědět. Asi to není nic strašného, možná jen prostě rozkvetlá louka, možná jen seno, kdoví, prostě pořádně pčíkám, ale jak říkám. Kožaři mi nikdy nepomohli, tak pokud nebudu mít problém, který skutečně budou schopni řešit, tak už mě tam nikdo neuvidí. A že proti doktorům jako takovým nic nemám, naopak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
29.7.10 23:13

ahoj, tak tvoje malá je na tom stejně jako já když jsem byla dítě , já ti písnu sz co mi pomohlo jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.7.10 10:53

Ahojky, já jsem z Pardubic a nevím a o žádném léčiteli poblíž nebo někom, kdo by nám s tímto problémem poradil. a na kožní už mě vážně nebaví chodit. neustále se hádám s doktorkou, že tohle jí nezabírá, tohle jí zase pálí, po tomhle zčervená jak přezrálý rajče a že kortikoidama jí taky nechci patlat. doktorka na mě kouká, jako kdybych svý dceři nechtěla pomoct. ale copak jsou kortikoidy pomoc? nám jeden čas pomáhal na promazávání úplně obyčejnej krém z globusu od firmy AMIA s nějakým olejem a vitamínem E, je to sice krém na ruce, ale já jí tím patlala celý tělo a v noci spala klidně, ale pak si na to kůže asi zvykla a už to přestalo zabírat. v noci mě to její škrávání budí. co třeba doplnit nějaké vitamíny?? Ribomunil bereme a nějakého zlepšení jsem si nevšimla. každý rok je nemocná od září a prosince a k tomu má ještě to příšerný svědění na rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.7.10 10:59

zuzko.mamko, to budeš moc hodná. já bych si už z těch všech mastiček co mám doma mohla otevřít lékárnu. už jsem zkoušela i ovesný koupele, koupání v syrovátce (to nám taky jeden čas pomáhalo, ale malá smrděla na míle daleko) a o mastičkách a krémech nemluvě. nakonec máme z lékárny jen udělanou nějakou mast (prý je to jen masťový základ) a na chvíli to zabírá, ale nejhorší je, že je všechno jen na chvíli. Malá má teda ekzem po mě a já se s tím taky peru od narození. snad aspoň jí budu moct pomoct, když za mého dětství tolik léků a hlavně informací nebylo. všem děkuji za rady. Za měsíc se nám má narodit přírustek do rodiny, tak snad jemu se tohle vyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.7.10 15:55

Ahoj, já měla AE odmalička, každý říkal, že se to puberou zlepší, ale ono nic, spíš se to horšilo, měla jsem ho cca na 70 % těla (obličej, krk, ruce, nohy) a dost ošklivej, ruce jsem měla popraskaný hodně hluboko. Od doktorky jsem pravidelně dostávala různý mastičky, ale všechno pomohlo jen na chvíli. Mě pomohla přírodní medicína, konkrétně jsem jezdila k MuDr. Lányové v Rosicích u Brna, je to internistka a k tomu dělá ještě elektroakupunkturu dr. Volla s homeopatií a přírodní léčbou, držela jsem dost tvrdou dietu a stálo to děsný peníze, ale mě to fakt pomohlo. Tak zkus najít někoho, kdo tu EAV dělá někde poblíž, pokud bys to měla daleko, ale opravdu doporučuju. POmohla i mojí mamce. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
30.7.10 16:56

Bojko, mohla bys mi na mail poslat nějaký katalog nebo prospekt, ať si o tom něco přečtu? díky

Vendy, tu lékařku máme docela dost z ruky. vím, že léčitel nebo homeopat je lepší než mastičky a ráda bych nějakého využila, tady v Pardubicích máme taky pár homeopatů, ale jak poznám, jestli je dobrej?? aby nám jen nenacpal spoustu léků a přitom o tom pořádně ani nevěděl. nemám s touto léčbou žádné zkušenosti, tak ani nevím na co pořádně se zaměřit a ptát. u kožní to je snadný, tam řeknu, že má ekzem a pak se jen hádáme o mastičkách. je to nekonečný boj s mazáním všeho možnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
31.7.10 12:00

Kocianko80,četla si zprávu? na těch stránkách je to popsané.Kdyžtak se ozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.8.10 16:17

Kocianko, no jen tak k někomu bych taky nešla, pro mě bylo dost důležitý, že to je promovaná lékařka. Ta metoda vyšetření se jmenuje EAV, tak bych hledala podle toho. Mám ten dojem, že to dělá i někdo v HK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.8.10 16:33

Ahojky EMILIE, dnes jsem koupila kytky aloe vera, tak bych tě chtěla poprosit o radu, jak to vlastně používat, aby to dceři pomohlo. jinak všem děkuji za skvělé rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
11.8.10 23:39

ahoj vsem. Mam take miminko s ekzemem. Nevim jestli je to atopak nebo jen nejaka alergicka reakce. Od ctvrteho tydne zivota ma cervene fleky po celem tele a ted to vypada ze to i musi dost svedit je ve tretim mesici a stale se skrabe a v noci nemuze spat. Budi se co hodinu a place. Jsem stoho uz zoufala. Doktorka nam dala spousty masti a vse je vzdy jen na chvili a pak to zase je jeden den hrosi lepsi no od pocasi nebo co. Vsemozne ctu, ale nemuzu se dopatrat rady. Moc vam dekuji za jakoukoli pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
12.8.10 00:05

Ahoj!

Kojíš nebo je na UM?
Může to být atopák a klidně ho může spouštět alergie. Velmi pravděpodobné jsou v tomhle věku potravinové alergie.

Při exému je dobré vyhnout se dráždivým pracím prostředkům, avivážím… Přidávat máchání navíc, místo aviváže přidávat ocet.
Koupat převážně v čisté vodě bez nějakých parfémovaných přísad apod. Nemáchat příliš dlouho ve vodě.
Oblečení je dobré volit čistě bavlněné, nejlépe světlých barev.

Máte předepsané nějaké antihistaminikum (Fenistil)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek