Dá se atopický ekzém řešit třeba i přírodní cestou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
16.7.12 23:45

bambucké maslo

Ahoj zkusenost mame s bambuckým máslem výbornou. je tom přírodní produkt.ale je pomerne draahé kupovali jsme velké balení 0,5kg. rozdělili na kousky a dali mrazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
21.12.12 15:57

Ahojky, nám toto onemocnění zjistily před pár dny. Malému je 8m a jsem z toho zoufalá asi jako každý kdo se to dozví. Něco už jsem o tom věděla tak mě to docela vzalo. Start do života malej neměl nejlepší pár měsíců klid a pak tohle. Někdo mi říkal, že mazání je jedna věc a druhá věc je i přizpůsobit stravu. Malý je na UM a příkrmech. Na alergologii nám vzaly krev na mléko, vajíčko a lepek a vše negativní. Tak nevím zda mu mám začít dávat nějaké mléko AC nebo HA nebo to nechat jak to je. Týden jsme jen na mléku a zelenině a ekzém se nelepší. Vynechala jsem v jeho stravě vše co mléko obsahuje už nevím co bych pro něho měla udělat aby to bylo lepší. Na kožní jsme dostaly dvě mastičky jednu ráno a večer a jednu odpoledne nějakou zinkovou nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
21.12.12 16:06

@misicka455 máme chlapečka u kterého už mi na genetice řekli že bude riziko ze se mju rozjede ekzem pac pritel je atopik, jeho tata taky a tchanova mama ma lupenku, takze jsem se bavila s tchyni ohledne jidel a pry nejsou vhodne aromticke potraviny jako celej, petrzel, čokoláda, mléko…ale tenkrát ji pry na koznim rekli at se ridi rozumem a ze pri malem mnozstvi snese vsechno kdyz to do nej nebude ladovat horem dolem… jo a taky pry se zhorsi ekzem kdyz je smog hodne coz u nas je fakt ted 2 tydny u nas v praze bylo nejak divne a malej mel olezly cely oblicej :zed: ale nastesti se jeste drzime diky cernymu caji… :mavam:

a jeste mi byla doporucena kosmetika Manufaktura :pankac: a ta nam vyhovuje akorat kdyz je olezly tak musim koupat jen v cernym caji :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.12.12 16:13

Ahoj, synovi se AE objevil v 8 měsících. Na UM jsem se ptala doktora a pokud nebylo nic prokázáno, tak nemusí být HA. Navíc pokud už měl normální, tak prá HA ztrácí význam, protože to je jen preventivní.
U nás pomohla změna procího prášku a používáme jen 100% bavlnu (na tělíčko).

• Citovat
  • Upravit
Mi24
21.12.12 16:32
@misicka455 píše:
Ahojky, nám toto onemocnění zjistily před pár dny. Malému je 8m a jsem z toho zoufalá asi jako každý kdo se to dozví. Něco už jsem o tom věděla tak mě to docela vzalo. Start do života malej neměl nejlepší pár měsíců klid a pak tohle.

hlavně z toho nedělej jobovku jsou horší věci než tohle a tím že jsou lepší mastičky než byli před nějakou dobou tak lidé neví čím mají mazat..čím mazat ani nevím já..taky mám ekzém ale už je dost v klidu a mažu normalním krémem..a jídlo budeš muset vyzkoušet, protože to co může jeden nemusí druhý..já mám taky ekzém od mala, ale předtím byla lepší doba, protože z toho lidé tak nešíleli a moc ani nemazali bo nebylo čím a stejně se ekzém uklidnil..aspon u všech co znám

• Citovat
  • Upravit
1222
22.12.12 11:07

Jasan jsou i horší věci to vím už jsem taky něco zažila. Za čas to bude zase lepší, ale teď mě to prostě dostalo no.

Holky v čem perete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.12.12 11:21

@misicka455 v mýdle.

• Citovat
  • Upravit
1222
22.12.12 11:23

@Billi v ruce a v mýdle nebo udělané takové to mýdlo do pračky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.12.12 11:34

V pračce a buď ve slizu nebo jen v nastrouhaném mýdle, podle toho jak se mi chce…

• Citovat
  • Upravit
Mi24
22.12.12 13:42
@misicka455 píše:
Jasan jsou i horší věci to vím už jsem taky něco zažila. Za čas to bude zase lepší, ale teď mě to prostě dostalo no.Holky v čem perete?

chápu a nemyslela jsem to zlé jestli jsis to přebrala ode mě jako něco zlého tak promiň..je mi jasné že chceš mít prcka zdravého aspoň co nejvíc to jde…ono když jsou ty dětí menší tak to snaší všemožnou kosmetiku a další věcí huř než když jsou starší..mám takový pocit že pak z toho nejhoršího vyrostou..ale fakt to chce jak u kosmetiky tak u jídla zkoušet jak a co každému vychovuje, ale co jsem tak zažila tak nejhorší je oblečení ze silonu což je šílene u holek (jestli budeš někdy mít holčičku tak na to pozor hodně vadí i obyčejne silonky) a kravské mléko lepší je davat kozí mléko jestli máte ho odkud vzít..to jsou tak dvě věcí co vím že dělají skoro každému co ma ekzém problémy

• Citovat
  • Upravit
Billi
22.12.12 13:47

@smajlik34 s tím kozím mlíkem nevím. Ptala jsem se na něj výslovně alergologa (měli bychom zdroj) a tvrdil, že to je s ním stejné jak s kravským :nevim:
Mně ještě napadá, že atopikům dělají většinou problémy jakékoliv chlupaté látky přímo na tělo (např. fleece).

• Citovat
  • Upravit
1222
22.12.12 16:10

@smajlik34 ne v pohodě :-)) Díky za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
22.12.12 21:18
@Billi píše:
@smajlik34 s tím kozím mlíkem nevím. Ptala jsem se na něj výslovně alergologa (měli bychom zdroj) a tvrdil, že to je s ním stejné jak s kravským :nevim:
Mně ještě napadá, že atopikům dělají většinou problémy jakékoliv chlupaté látky přímo na tělo (např. fleece).

tak to každý mluví jinak :D znama má prcka, který má taky ekzém a jim zas řekl alergolog že kozí je lepší a u nich to i funguje, protože kravské mléko mu dělalo velké problémy a ted když dostava kozí tak už se lepší

• Citovat
  • Upravit
Mi24
22.12.12 21:29
@misicka455 píše:
@smajlik34 ne v pohodě :-)) Díky za každou radu

fajn :hug: Přeji tobě a prckovi hezké a štastné Vánoce a Nový rok :)

• Citovat
  • Upravit
8.1.19 15:32

Zdravím vás holky! Teď píšu problém ohledně ekzému,né u dítěte.Ale nevím již kam se obrátit. Jde o mého muže. Má šíleně červené podrážděné ruce,suché,prostě ekzém. Bohužel pracuje v Německu a nemá čas jezdit po doktorech. Vyzkoušeli jsme na to Excipial Lotion červený,dokonce i ten mandlový mastný,ale má to po něm ještě horší !

Myslíte,že stojí za to koupit mu Linolu + tu linolu olejíček do koupele?

Strašně bych mu chtěla pomoct.Má to čím dál horší.

Děkuji všem popř. za rady a reakce !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek