Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj..nám vyhovuje konopná kosmetika..robátko! A že jsme vyzkoušeli hodně krémů. taky říkaj, že je dobrá A-Derma. Jinak jak už tu někdo psal, vyvarovat se alergenům, nepoužívat aviváž, dvojí máchání, koupat tak ob den nejlépe ob dva. Nemýt mýdlem, koupat s olejem (linola, balmandol) koupat krátce a nejlépe v né moc teplé vodě, pak hned otřít (kůži netřít, spíš otírat poklepem)a po koupeli rychle namazat. Používat 100%bavlnu..a dobré jsou i laktobacílky od firmy swiss. Tak a to je asi tak vše, co mě napadá..
a zkusit nějaké alergo vyšetření. Přeju hodně zdaru, úplně tě chápu, sama teď zjštuju z čeho je malej osypanej (naštěstí nemáme nějakou závažnou formu ekzému)..
jenny.fields píše:
Pokud ho má přítel (otec dítěte?), tak je větší pravděpodobnost, že ho bude mít i malá. Ale jasně ti to řekne dětský lékař, vidí to denně. Jinak moje dítě ho má nejčastěji na nožičkách, pokud se setká s vyvolávacím faktorem.
Jinak ten popis by podle me AE odpovídal
jojo otec dítěte. já stim počítala že ho bude mít pak nic nebylo řikám si bude to v pohodě a ted ? 4 měsíce a tohle
.. jejda to mě mrzí ,jsem stoho vedle štve mě to .a co vám na to pomáhá? já to zatim mažu bepanthenem ale bez uspěchu ![]()
Prtka píše:
Ahoj..nám vyhovuje konopná kosmetika..robátko! A že jsme vyzkoušeli hodně krémů. taky říkaj, že je dobrá A-Derma. Jinak jak už tu někdo psal, vyvarovat se alergenům, nepoužívat aviváž, dvojí máchání, koupat tak ob den nejlépe ob dva. Nemýt mýdlem, koupat s olejem (linola, balmandol) koupat krátce a nejlépe v né moc teplé vodě, pak hned otřít (kůži netřít, spíš otírat poklepem)a po koupeli rychle namazat. Používat 100%bavlnu..a dobré jsou i laktobacílky od firmy swiss. Tak a to je asi tak vše, co mě napadá..a zkusit nějaké alergo vyšetření. Přeju hodně zdaru, úplně tě chápu, sama teď zjštuju z čeho je malej osypanej (naštěstí nemáme nějakou závažnou formu ekzému)..
ježiši ![]()
děkuji za rady
jen dopufám že se pořád nejedná o AE ..
žirafííí píše:jenny.fields píše:jojo otec dítěte. já stim počítala že ho bude mít pak nic nebylo řikám si bude to v pohodě a ted ? 4 měsíce a tohle
Pokud ho má přítel (otec dítěte?), tak je větší pravděpodobnost, že ho bude mít i malá. Ale jasně ti to řekne dětský lékař, vidí to denně. Jinak moje dítě ho má nejčastěji na nožičkách, pokud se setká s vyvolávacím faktorem.
Jinak ten popis by podle me AE odpovídal.. jejda to mě mrzí ,jsem stoho vedle štve mě to .a co vám na to pomáhá? já to zatim mažu bepanthenem ale bez uspěchu
Myslím si, že bepanthen je na nic. Nám pomáhá excipial lipolotion na suchou kůži, prodávají v lékarně za cca 100 kč a nebo Aderma Exomega lotion, v lékárně za cca 300 kč.
Já jsem zjistila i nějaké vyvolávací faktory- hlavně celer, jahody. Ale to u vás nepřipadá v úvahu předpokládám, protože plně kojíš a nebo je plně na UM,ne?
jenny.fields píše:žirafííí píše:Myslím si, že bepanthen je na nic. Nám pomáhá excipial lipolotion na suchou kůži, prodávají v lékarně za cca 100 kč a nebo Aderma Exomega lotion, v lékárně za cca 300 kč.jenny.fields píše:jojo otec dítěte. já stim počítala že ho bude mít pak nic nebylo řikám si bude to v pohodě a ted ? 4 měsíce a tohle
Jinak ten popis by podle me AE odpovídal.. jejda to mě mrzí ,jsem stoho vedle štve mě to .a co vám na to pomáhá? já to zatim mažu bepanthenem ale bez uspěchu
Já jsem zjistila i nějaké vyvolávací faktory- hlavně celer, jahody. Ale to u vás nepřipadá v úvahu předpokládám, protože plně kojíš a nebo je plně na UM,ne?
no zatim jen zkouším . a můžu použít nějaký krém který má předepsaný přítel na to ? teda že jich máme doma. boužel je na UM ![]()
achjo škoda že si to nemůžu vzít na sebe místo malé .
žirafíí a ty jsi kojila a pak jsi přešla na UM? Nebo? Může být alergická na bílkovinu kravského mléka. To je dost časté..pak se dávají nutrilony allergy care nebo neocate..
žirafííí píše:
no zatim jen zkouším . a můžu použít nějaký krém který má předepsaný přítel na to ? teda že jich máme doma. boužel je na UM
achjo škoda že si to nemůžu vzít na sebe místo malé .
Nebuď smutná, i když já jsem ze začátku taky byla. Dneska to má v nějaké formě okolo 70% dětí.
Přítelovi krémy bych rozhodně! nepoužívala. Může v nich mít kortikoidy, což určitě není vhodné pro tak malé dítě a speciálně když to nemá nějak závažné. Navíc jsou pro dospělého ne pro kojence. Dojdi opravdu k doktorce, ta ti poradí a diagnostikuje. Do ty doby bych mazala třeba tím Excipialem je bez receptu.
jo a excipial se nedoporučuje používat dlouhodobě, má vysoký podíl urey a to prý není pro děti na dlouho ok..
To bych raději vyzkoušela tu konopnou kosmetiku nebo A-Dermu od Biodermy a nebo ještě krém lipobase (ta obsahuje hodně lipidů)
Ahojky, jen jsem chtěla přidat poznatek a i nám to říkala kožní, že ten Excipial díky té urei může kůži dráždit, což bylo u mojí dcerky, jak jsem ji tím namazala, úplně ta místa zrudla a to pak prý se nemá Excipial používat.
Verča S. píše:
Ahojky, jen jsem chtěla přidat poznatek a i nám to říkala kožní, že ten Excipial díky té urei může kůži dráždit, což bylo u mojí dcerky, jak jsem ji tím namazala, úplně ta místa zrudla a to pak prý se nemá Excipial používat.
To je jasný, někdo na to může reagovat takhle. Spoustě dětí to pomáhá, což je náš případ. Tak je to se vším. První volba by měla být doktorka. Konopnou i lipobázi jsem taky zkoušela a bez úspěchu. To je ten průser, že na každého zabírá něco jiného a než to najdeš, tak to může trvat dlouho. ![]()
jenny.fields píše:Verča S. píše:To je jasný, někdo na to může reagovat takhle. Spoustě dětí to pomáhá, což je náš případ. Tak je to se vším. První volba by měla být doktorka. Konopnou i lipobázi jsem taky zkoušela a bez úspěchu. To je ten průser, že na každého zabírá něco jiného a než to najdeš, tak to může trvat dlouho.
koukám že tim trpí dost lidí a hlavně dětí
a ještě že něco pomáhá a někomu zase ne
no zkusím a uvidím snad to nebude tak hrozné jako to má přítel ten se drbe i ze spaní ![]()
My mame ekzem a a alergii na kravske mleko, banany, arasidy a vajicka od 5 tydnu. Tedy eksem od 5t a na jidlo po prikrmech.
Byla jsem hodne v soku a nestastna. I jsem probrecela noci kdy se malej skrabal az do krve. Mel hnisavej oblycej a museli jsme nasadit antibiotika.
Ted nam je 11m a nejsme vyleceni, ale mame to da se rict pod kontrolou. Je obdobi jako treba ted kdy se osype po nove potravine nebo zmenou pocasi no proste obcas se osype a ani nevime proc nebo z ceho. Doktorka nam dala kordykojdy 1% a pouzivame jen v akutnich pripadech kdy je to tak cervene, ze to vypada, ze to zacne hnisat namazeme rano, vecer a hned jak to zmizi koncime mazat. Promazavame denne bud vazelinou, parafinem zlutym nebo ciste bylim, infadola je dobra. Excipial nemam rada. Neziji v CR a tady v UK jsme pod vedenim dermatologa. Chodime na kontroli a jsme zasobovani kremama na promazavani. Jen nevim cista koupel z olejickem uz mi zacina pripadat malo na tu spinu co malej dokaze za cely den pozbirat. Nema nekdo zkusenosti s pouzivanim nejake pripravku a pak to treba hned smita a tak? ![]()
Ahoj, je mi 25. let atopickým ekzémem trpím od narození - vyrazilo mi to prý v 6. týdnech. Nyní mám 5.týdenního synka a ekzém zdědil po mě, vyráží mu to v obličejíčku
tak jsem z toho nešťastná, protože vím, co ho chudáčka v životě s tímhle sajrajtem čeká Ať už se bolesti a svědění týče, tak i reakce lidí, kteří se tváří, jako by měl člověk lepru, či snad něco ještě horšího
Já osobně jsem vyzkoušela nespočet mastí, jakmile mi něco pomáhalo, postupem času jsem si na to vypěstovala alergii, která skončila tak, že nemohu používat žádné přípravky obsahující glycerin!!! což je problém, protože je úplně ve všem. Jediné, co mě jako dospělé pomáhá jsou přípravky Linola a klasická lékařská bílá vazelína (já si kupuju vazelínu značky Valinka, není tuhá, tudíž se lépe maže). Když jsem byla děcko, mamka mě mazala Neutrogenou, před 15 lety to byla v ČR hodně drahá novinka, ale co by matka pro dítě neudělala, že… tenkrát mi nesmírně pomáhala, ovšem do té doby, než jsem si právě díky ní vypěstovala tu alergii na glycerin (Neutrogena totiž obsahuje 5× více glycerinu než normální výrobky) … mám hrůzu z toho, jak hodně to můj chlapeček bude mít, ale udělám vše pro to, abych mu pomohla co to jen půjde. Kocianko, držte se s dcerkou a přeji oboum pevné nervy s bojem proti ekzému. Markina
Zdravim, mam rocniho syna, kterymu se tak pred mesicem udelaly cervene fleky po telicku. Na kozni jsme objednane az na konec Srpna. JE to hrozne na to koukat, jak se mu to rozlejza. NEmam stim zadne skusenosti, Pavlicek je me treti a nejmladsi dite a u tech dvou se mim to nikdy neobjevilo. Ja nic takoveho nemam a ani manzel. Vsichni rikaji,,ze to je je asi atopicky akzem. Mame asi tri masticky s toho jsme jednu vysadily atj:Exipial Ulipolotio, Emulze. A ted mame z lekarny dve, Hydrocortison leciva a na promazavani telickaPanthezil. Muzete mi nekdo prosim poradit, jestli je neco lepsiho?