Dá se atopický ekzém řešit třeba i přírodní cestou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
12.8.10 10:21

Ahoj aditi, když jsem měla dceru malou, tak jsem jí do koupele přidávala obyčejnou syrovátku a na nějaký čas to bylo lepší, ale nevím, jestli se to může přidávat už miminkům, zeptej se na kožním. taky jsem měly od kožní předepsaný nějaký balmandol olej, nebo tak nějak se to jmenuje. a taky jsem zkoušela ty koupele z ovsa, ale výsledek nulový. nejdéle nám pomáhala ta syrovátka. urřitě doporučuji dojít si i na alergologii ať ti doktorka předepíše nějaká antihistaminika. nám proti škrábání pomáhá Fenistil kapky, dávám je na noc. ale nic není na pořád. všechno to jsou rady, co zabírají na chvíli. Měly jsme i kosmetiku s močovinou (tzv s ureou), ale po tom se malá akorát škrábala a byla rudá jak rak, a to samé nám dělá kosmetika s konopím, takže tyhle zásadně vynechávám. jak píše každej, chce to spoustu trpělivosti a zkoušet a zkoušet. buď vám to zmizí nebo se s tím budete trápit dlouho jako my a ostatní. přeju vám, ať se vám to brzy zahojí a ať se malej i ty konečně vyspíte. vím co to je celou noc promazat a prošrábat. držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.8.10 11:06

Kojim a uz jsem byla jeden den skoro jen na vode. Jednu chvili jsem jedla kazdy den to same a je mu se to stale menilo lepsi horsi. Tak to vypada, ze zjidla to asi nema. Praci prasky jsem uz take vyzkousela. Peru ted v nejakym sensitiv pro alergiky. Ted posledni dva dny je to zase dobre, ale venku prsi, tak bych snad i tipovala, ze to bude z pocasi. Kdyz jsou vedra tak je vzdy cerveny a flekaty az by clovek zabrecel. Je to teda hrozne frustrujici je mi ho tak lito mrnouska miho. Dnes v noci se poprve docela vyspal. Ja se snad odstehuji do studenych kraju :cry:
Doktorka mi rekla, ze na kozni nemusim, ze mi tam nic jineho nereknou nez ona a dala mi tunu kremu a pripravku na koupani a po koupani no mam tunovi piksly a nevim jak mam promazavat kdyz jsem nekde venku tahat sebou vsechny ty tuny kremu a pak nekde v metru ho chudaka mazat no je to desny. V CR si zajdu ke kozni nemate zkusenosti z nejakou dobrou v Praze? Moc vam vsem dekuji a drzim vsem palecky aby se jejich deticky brzo stoho docela dostali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.8.10 19:05

Aditi, určitě si dojdi na kožní, tam toho ví určitě víc než obyč obvoďák. mastiček je na ekzém dost, ale každému zabírá něco jiného. a taky bych určitě navštívila alergologa, aspoň ti udělá testy z krve, na co zhruba by mohl špatně reagovat. nám toho moc nepomáhá, takže jsme taky jak pokusní králíci. ale abych to nezakřikla, teď máme asi měsíc klid. jak je teplo, tak jí to sluníčko asi pomáhá, ale ničím jí teď nemažu, protože se dcera hodně potí. a jak se zpotí tak se drbe. až nám to zase vyleze na povrch, tak jsem si koupila dle rady kytku aloe a budu pak promazávat aloe, snad to zabere. držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.8.10 22:34

Kocianka80

No aloe jsem take slysela. Kamoska mi rikala, ze mi ji take da. Tak to take zkusim. Jinak u nas je to asi zase obracene jak je teplo tak to leze napovrch a kdyz prsi jako ted posledni tri dny neni u nas moc hezky tak ma krasnou kuzi kdyby mu to takhle vydrzelo tak bych byla ta nejstastejsi mamina pod sluncem. Jinak az pojedu do CR tak chi navstivit detskou lekarku a kozniho a i toho alergologa, ale nevim jak to je kdyz malej ma ceske obcanstvi ale nezijeme v CR a tudiz si neplatime tam ani zdravotni, ale malej by mel mit narok ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.8.10 22:11

Ahoj Aditi, s tím placením nevím, jak to je: To si jedině pak zavolej doktorovi a zeptej se přímo jeho. přeju vám hodně úspěchů s léčením. Nám už to pomalu zase vylejzá na povrch, takže máme před sebou zase prodrbaný dny i noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prdelka111
15.2.11 11:28

Atop Ekzem :(

Dobry den zdravím všechny co jsi to čtou!
Je mi 14 let už od 10 let trpim atop.ekzemu svedi to vyskousela jsme uz plno masticek a vseho dostala jsem prasek zodak zirtek ale nic nezabira delam vselijake koupele ale uz nevim :cry:
Prosim pomocte nebo aspon poradte Dekuji :cry:

• Citovat
  • Upravit
20518
15.2.11 11:47
prdelka111 píše:
Je mi 14 let už od 10 let trpim atop.ekzemu svedi to vyskousela jsme uz plno masticek a vseho dostala jsem prasek zodak zirtek ale nic nezabira delam vselijake koupele ale uz nevim :cry:
Prosim pomocte nebo aspon poradte Dekuji :cry:

Mám špatnou zprávu. Tohle je onemocnění, které se zatím nedá plně vyléčit. Lze akorát potlačit celkovou péčí. To znamená počínaje oblečením, přes stravu a třeba pohyb venku. Můžu tě ujistit, jakmile jde teplota venku pod plus dva stupně, oblékám si ruakvice, protože moje kůže by to prostě nezvládla.

Bohužel puberta je období, kdy je projev asi nejhorší. Mluvím teda z vlastní zkušenosti. Zkus teda omezit příjem potravin, které by to mohly zhoršovat. Co přesně, to musíš zjistit sama, bohužel, tohle všechno je velmi individuální. Někomu vadí hořčice, někomu kečup, někomu čokoláda, a další, atd. A ještě přes zimu je to horší. Takže oblečení, které „dýchá“, nesmíš se moc zapotit, a jakmile, okamžitě převléct. Nekoupat se, ale sprchovat, používat kvalitní hydratační krémy. Jaké, to musíš vyzkoušet sama. Já dětem mažu třeba obyčejnou kalciovku z lékárny, střídám s indulonou, ale je fakt, že to zabírá jen krátce, třeba jen měsíc, a musím měnit, nasadit něco nového. Třeba Sebamed, Menalind. Pokud možno vůbec nechodit do bazénů. Nevím, na kolik pomůže sport (ten prý pomáhá na vše), ale já, jakmile se spotila, tak mi to jaksi bylo na houby :-) …

Sbírat zkušenosti, zkoušet na sobě, zda to zabere nebo ne. Doktoři s ena to budou tvářit kysele, ale viděla jsem rozhovor s předním kožařem - musel přiznat, že prostě obecného léku na tuhle nemoc není … :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
15.2.11 12:13
prdelka111 píše:
Prosim pomocte nebo aspon poradte Dekuji :cry:

Mně osobně pomohlo vysadit bílou mouku, bíly cukr a mléčné výrobky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
15.2.11 14:44

ahoj maminky,
prosím můžete mi doporučit nějakého homeopata na Praze 5 ( dobře dostupný mhd)? Byla jsem těd ve stresu kuli zkouškám ve škole a ŘP a na mimču se to hned podepsalo.
Díky moc :kytka:

kocianka80 píše:
Zdravím všechny maminky. mám 5 a půl letou dceru a už od narození válčíme s atopickým ekzemem a velmi vysušenou pokožkou. lítáme po kožních, zkoušíme všechny možné produkty z lékárny, ale nic nezabírá. naštěstí má vyrážku jen na rukou a dlaních, ale jak ji to začne svědit, je schopná to drbat třeba i o koberec, dokud to nerozdrbe do krve a pak brečí, jak ji to pálí. na kožním už jsme dostaly kortikoidy, ale snažím se jí je dávat co nejmíň. zároveň má dcera astma, tak bereme i léky na astma a léky proti svědění kůže. Přece musí být i jiná léčba než jen drahé krémy z lékárny, které stejně nepomáhají a nebo kortikoidy. Prosím, kdo má nebo měl podobný problém, poradte mi, co skutečně zabírá. nemá někdo zkušenosti s bio kosmetikou nebo kosmetikou Saloos, nebo třeba s kosmetikou s bambuckým máslem?? Doktorka mi tuto kosmetiku nedoporučila, ale třeba s ní máte nějaká některé zkušenosti. Děkuji všem za radu. kocianka
  • Citovat
  • Upravit
prdelka111
15.2.11 16:01

Atop.Ekzem

ja vim je to hrozne kazdy mirika jaky ja muzu mit starosti ale je to ono ten ekzem mam jine nalady jsem zla :( je to hrozne uz nevim nosim jen bavlnu a co jim vyhejbam se citronum cokoladne atd.. ale ekzem mam stale uz nevim si rady muj mladsi brat to mel taky a sestra taky uz od mala rikali ze trpeli vic nez ja ale nevim clovek je vedci a trpi vic uz se za sebe stidim :cry: dokonce dyz se du koupat tak se pred sebou stidim ale plne si verim ze to zvladnu :-? snat jo musim!!!
Dekuji za podporu a poradila by ste mi co vam pomohl na ekzem jaka mast atd..?? Dekuji moc :-P

• Citovat
  • Upravit
1724
15.2.11 19:51

já malého koupala v linole, mazala jsem ho infadolanem a výborný je taky protektin od značky energy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aditi88
16.2.11 09:57

Mam syna 9m a ma ekzem od 5m. Ted ho mel chvili dobrej. Nam vylozene nesveci teplo. Nebo nahla zmena teplot. promazavam ho cely den vazelinou, infadolanou, epidermem. Jinak ted jsem si koupila od francouzke firmy lipikar a asi to taky trochu pomohlo. Koupu ho ve vode z olejickem a ovesnyma vlockama a ted jsem si koupila od cinskeho lekare nejake bylinky no nevim :) a tak nejak se ten ekzem drzi pod kontrolou, ale jak rikam zmena pocasi a je zpet. Takze stale bojujeme.
Ale verim, ze psychika na to ma hrozne velky vliv a mozna homeopatik by mohl pomoci.

• Citovat
  • Upravit
117
16.2.11 19:02

asi rokem jsem zkusila uplnou nahodou pěnu do koupele od firmy alpifesh - eukalyptus a máta,das e to koupit v kauflandu. teď v tom koupu už i svoji druhou dceru od 3mesice a ekzemky jsou pryc, ta koupel stoji neco kolem 36,– takže za vyzkoušeni cena přijatelna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
11.4.11 18:41

ahojky, nemám moc času hledat na diskuzích a tak jsem se chtěla zeptat jak poznám atopický ekzém? Přítel ho má snad všude nic mu nepomáhá , ale ted se něco na ten způsob začíná objevovat u malé nedokážeme posoudit zda se o něj jedná.je to na pohmat dost hrubé,občas zarudlé a pomalu to začínám objevovat víc a víc :-( a kdyby se jednalo o atopický ekzém kde se nejčastěji vyskytuje ? nebo je to individuální ?

• Citovat
  • Upravit
26574
11.4.11 19:23

Pokud ho má přítel (otec dítěte?), tak je větší pravděpodobnost, že ho bude mít i malá. Ale jasně ti to řekne dětský lékař, vidí to denně. Jinak moje dítě ho má nejčastěji na nožičkách, pokud se setká s vyvolávacím faktorem.
Jinak ten popis by podle me AE odpovídal :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek