Vyrážka a Biseptol

2504
24.10.12 21:46

Vyrážka a Biseptol

Ahojky.Tak moje dcera měla zánět močových cest, dostala na to Biseptol, nesměla nic kyselého, snažili jsme se to dodržet, dnes ho měla dobrat a ráno se vzbudila s vyrážkou.
Utíkali jsme k doktorce a ona řekla, že je to vyrážka po těch antibiotikách.
Doma si okamžitě vzala Zyrtec, ale co jsem přišla z práce, tak je to ještě horší. Mám o ní strach. Znáte to někdo???
Má k tomu chudák i teplotu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3429
24.10.12 21:51

@misulka34 Třeba má na Biseptol alergii, já ji taky mám, u Biseptolu je to poměrně časté. U mě se projevila taky až později. I když s tou teplotou nevím, to asi z alergie nebude. Každopádně bych zašla k doktorce a příště při vyšetření nebo hospitalizaci bych uvedla, že takto reagovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
24.10.12 21:53

Já měla jako dítě přesně to samé, ale nikdo mi neřekl, že biseptol nesmím zapít pomerančovou šťávou :lol: do rána vyrážka jak hrom po celém těle, dr. mi na to dala dithiaden-antihistaminikum, v podstatě totéž co Zyrtec. Během asi 2 dnů to odeznělo, ta reakce je postupná, eště asi dobíhá ta prvotní fáze, nebála bych se toho. Pokud už to dr. viděla a vyhodnotila a nasadila Zyrtec, bude to OK, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
24.10.12 21:57

Aha, tak teď koukám, že mi uniklo, že jste kyselé nepozřeli, tak se omlouvám. Tím pádem to asi teda bude opravdu alergická reakce na to antibiotikum, pokud by se to po tom Zyrtecu ještě tak během zítřka nelepšilo, šla bych znovu k dr. nebo to s ní konzultovat po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
24.10.12 22:00

Jediné co pila, tak byla šťáva s vodou a to malinová, tak je možné, že to bylo i tím. No je to hrozný, člověk když vidí ty fleky, tak myslí na to nejhorší, na meningitýdu.
Jsem hrozná, ale asi normální rodičovská reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.10.12 22:04

Na Biseptol byva casto reakce, ja ji mam taky a proto Biseptol nesmim..Obcas jsou ty reakce jakoby opozdene, takze se to projevi pozdeji. Urcite to bude i vas pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
24.10.12 22:07

Jasný,
mám to podobně, zrovna dnes jsem s malou hnala na pohotovost- akutní laryngitida, už jsem si představovala jak se mi dusí a já v noci volám záchranku. Normální rodičovská reakce - přesně vyjádřeno :lol:. A neboj meningitida má daleko dramatičtější průběh, ta to určitě nebude. A malinami to být klidně může- ono ani nejde o to kyselé, jako, že chuťově to musí být kyselé, ale o to, že to obsahuje kyseliny se kterými to atb reaguje - což prakticky obsahuje každé ovoce- takž asi to bude fakt tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
24.10.12 22:07

Já nych jen dodala, že s biseptolem se nesmí na sluníčko, což v těchto dnech asi nehrozilo, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
24.10.12 22:14

Hoky moc vám děkuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
24.10.12 22:54
@vevci píše:
Já nych jen dodala, že s biseptolem se nesmí na sluníčko, což v těchto dnech asi nehrozilo, co?

Tak nevím odkud @misulka34 je, jestli odněkud z hor, tak třeba i hrozilo… a z vlastní zkušenosti vím, že stačí na to sluníčko jít fakt krátce - já takhle v létě šla ven pověsit cca 6 kousků prádla a byla jsem osypaná celá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
24.10.12 23:00
@j.a.n.i1 píše:
Tak nevím odkud @misulka34 je, jestli odněkud z hor, tak třeba i hrozilo… a z vlastní zkušenosti vím, že stačí na to sluníčko jít fakt krátce - já takhle v létě šla ven pověsit cca 6 kousků prádla a byla jsem osypaná celá

S tím počasím to je fakt, my jsme třeba z podhůří a měli jsme tu celodenní sluníčko skoro celý týden, škoda, že už to není pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
25.10.12 00:06

No, malinová šťáva je podle mě kyselá. Ale Biseptol je strašný dryják, nemohla by vám doktorka napsat něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6333
25.10.12 00:19

Mě tím dr. v dětství ládovala v jednom kuse a pak jsem se z toho jedno dne osypala :roll: Nevím jestli jsem byla nebo nebyla na sluníčku, každopádně kyselé jsem neměla. O dané dr. si myslím svoje, jestli na to měla nějaké dotace nebo jiné ATB neznala nevím, ale bylo to děsný.
Každopádně jakmile se mě nějaký dr. zeptá, zda mám alergii na nějaké léky, Biseptol uvádím. Alespoň mám jistotu, že už to v životě brát nebudu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
25.10.12 09:27

@Káka74 Naštěstí má už výsledky z moče v pořádku, tak snad nebude už nic brát. Když se osypala, tak doktorka řekla, okamžitě přestat brát.
Vypadá to, že už to pomalinku začíná mizet.Je to už velká slečna, ale i tak je to moje holčička a měla jsem o ní strach.
Moc Vám všem děkuji, uklidnili jste mě. Zítra půjdeme na tu kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katinka001
22.8.13 15:53

Taky jsem dostala na zanet moc.cest Biseptol. Zprvu nic, ale pak jsem na to zreagovala tak, ze my vyskakaly po celem tele velke fleky jak stipance. Nenapadlo me, ze by to mohla byt reakce na biseptol, tak jsem furt premyslela, co me mohlo tak pokousat. Nejhorsi to bylo vzdy po noci. Bala jsem se dokonce, ze jsme si z dovolene v Tajsku privezli stenice:) tak po tom, co jsem nechala vystrikat cely byt jsem si zasla na kozni, at mi na to neco da a mimodek jsem se zminila, ze jsem mela biseptol a doktorka hned vedela, ze to je z toho. No jak by me to melo napadnout, ze na to muze byt takova reakce:) od te dobY uz musim uvadet alergii na Biseptol:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek