Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Malá má 4 měsíce. Před pár dny jí začaly červenat části obličeje pod bradičkou, myslela jsem, že to má z toho, jak pořád slintá, nebo jen z horka opruzené. Pak se to změnilo v takovou drsnou kůži. Teď se jí to rozšířilo po celém těle, v oblasti plenek, na ručičkách, na bříšku, na zádech…Nejdříve se objeví trochu zarudlá kůže a pak takové drobné vystouplé pupínky. Teplotu nemá a je v pohodě, tak nevím. Asi bych volala k doktorce, ale je neděle a jsme na pár dní mimo domov. Nemáte někdo zkušenost?
Syn teď trpí potničkami - udělali se mu pod bradou, kolem krku na hrudníku, zádech a ramenou a na zadečku. Nechávám to tak. Snažím se ho moc neoblékat…
Potničky by měly být nějaké puchýřky naplněné bílou tekutinou, trošku bílé, jsou jen červené a když po té kůži přejedu, tak je strašně drsná…
Hm, možná to budou ty potničky, už ty mini pupínky tak červené nejsou.
Ahoj, nevíte někdo, co by mohlo být toto? Malýmu se to objevilo zničehonic, je bez teplot a jinak vypadá ok…že by taky ty potničky? ![]()
Me se ted malej takhle podobne vysypal po citronu, co jsem vypila v caji. Ale nevim, zda kojite..
Kojím, ale už papá i příkrmy. Tak že by to byla reakce na jídlo…no možné to je…k doktorovi se mi s tim ale hned běžet nechce..
Hele, me se malej vysypal kompletne celej v obliceji, i po telicku, vypadalo to hrozne. Reakce na Niveu baby.. Podruhy to same, na citron. Jsou nam dva mesice. Pokud je prcek klidnej, bez teploty, typuju reakci na jidlo.