Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, synovi se udělala na noze tato hrozně divná vyrážka. Bere ATB Sumamed na zánět středního ucha, včera z pohotovosti. Je to z toho? Netroufam si vysadit, má ucho několikrát operované…
@Cuddy píše:
Vidím jeden kroužek, je jich víc?
Ano víc, to na paticce a nártu jsou taky kroužky, akorát ostatní jsou bledší, dohromady je jich tak 7 a náznak i na druhé noze. Nikde jinde po těle.
Zavolala bych na pohotovost. Kdyby byl jeden, vypadalo by to jak borelióza, takto kdo ví, co to je.
@Rezii také bych zavolala s dotazem na pohotovost, tohle jsem ještě nikdy nikde neviděla
Zřejmě erythema anulare centrifugum…ale taky na to čučím jak puk ![]()
Zakladatelko, pohotovost ani dnes ani zítra řešit nemusíte, je to v tuto chvíli neškodná věc a nejspíše jak přišlo tak i odejde…ale dělejte si fotky, kdyby se to rozlézalo čím dál tím víc, tak pak až po pár dnech v klidu k lékaři
taky na to bude čučet jak jelen, si tipnu ![]()
boreliosa to není, alergie asi taky ne, tento erytem bejvá jako nespecifická reakce na nějaký podnět, vlastně ani nejde o alergii…a sám odezní
sumamed zatím nevysazujte…kdyby se to ale rozlézalo do velkých ploch, pak sumamed vysadit a za lékařem
lidské tělo je prostě někdy…jak u blbejch, jedna větší záhada než druhá ![]()
ale klid, zatím nic závažného, ani jako kvasinka to nevypadá
@Cuddy píše:
Zavolala bych na pohotovost. Kdyby byl jeden, vypadalo by to jak borelióza, takto kdo ví, co to je.
já bych nevolala, bez fotky naprosto nemají šanci ani odhadnout, z kterého soudku to je, tohle je docela vzácné…na pohotovost to není, v klidu
@Rezii píše:
Ano víc, to na paticce a nártu jsou taky kroužky, akorát ostatní jsou bledší, dohromady je jich tak 7 a náznak i na druhé noze. Nikde jinde po těle.
no to bude asi fakt erytema anulare centrifugum, tvl lidi, kam na ty raritky chodíte… ![]()
ale nééé nebojte, fakt klid… ![]()
@stinga píše:
@Rezii také bych zavolala s dotazem na pohotovost, tohle jsem ještě nikdy nikde neviděla
jjj hele, běžná věc
to vám tam dorazí vyrážka naprosto ale naprosto divná, čučíte jak jelen, odhadujete…vypadá tak divně jak nic jinýho
doma bádáte v knihách, vyrážka je naprosto unikátní
na kožním taky nevědí, přijdou znovu, už to mizí, nic se neděje…
pak to úplně zmizí, nikdo na nic nepřišel, a další záhada do sbírky v šuplíku, prostě lidské tělo si z nás asi vobčas dělá pr---del nebo fakt nevím
@Borrealis píše:
jjj hele, běžná věcto vám tam dorazí vyrážka naprosto ale naprosto divná, čučíte jak jelen, odhadujete…vypadá tak divně jak nic jinýho
doma bádáte v knihách, vyrážka je naprosto unikátní
na kožním taky nevědí, přijdou znovu, už to mizí, nic se neděje…
pak to úplně zmizí, nikdo na nic nepřišel, a další záhada do sbírky v šuplíku, prostě lidské tělo si z nás asi vobčas dělá pr---del nebo fakt nevím
@stinga píše:jo, moje obvoďačka má hlášku, že „v lásce a v medicíně je všechno možné a neplatí žádná pravidla“
asi tak
pak konečně nastudujete kroužky a dokonce vám přijdou podruhé v životě stejný divný kroužky, tak si člověk řiká " ajo"…no a pak tam dojdou čtverečky které nikdy nikdo neviděl, vypadají tak jak nic na světě…a jsme tam kde jsme byli
@Borrealis píše:
Zakladatelko, pohotovost ani dnes ani zítra řešit nemusíte, je to v tuto chvíli neškodná věc a nejspíše jak přišlo tak i odejde…ale dělejte si fotky, kdyby se to rozlézalo čím dál tím víc, tak pak až po pár dnech v klidu k lékařitaky na to bude čučet jak jelen, si tipnu
boreliosa to není, alergie asi taky ne, tento erytem bejvá jako nespecifická reakce na nějaký podnět, vlastně ani nejde o alergii…a sám odezní
sumamed zatím nevysazujte…kdyby se to ale rozlézalo do velkých ploch, pak sumamed vysadit a za lékařem
lidské tělo je prostě někdy…jak u blbejch, jedna větší záhada než druhá
ale klid, zatím nic závažného, ani jako kvasinka to nevypadá
Děkuju za uklidnění. Trochu se to rozlézá, resp. vsimla jsem si ještě malinkateho kroužku u kolínka a na stehne, ale asi se to jen zvýraznilo po mytí. Dala jsem fenistil a jde se spát, ale v noci asi posvítim, jestli není celej kruhovatej
vy jste lékařka?
@Rezii píše:
Děkuju za uklidnění. Trochu se to rozlézá, resp. vsimla jsem si ještě malinkateho kroužku u kolínka a na stehne, ale asi se to jen zvýraznilo po mytí. Dala jsem fenistil a jde se spát, ale v noci asi posvítim, jestli není celej kruhovatejvy jste lékařka?
@Borrealis je lékařka
@stinga píše:
@Borrealis je lékařka
Tak to možná i usnu, protože takové uklidnění platí:) děkuju moc.