Vyrážka - kroužky

1096
30.4.23 21:50

Vyrážka - kroužky

Dobrý den, synovi se udělala na noze tato hrozně divná vyrážka. Bere ATB Sumamed na zánět středního ucha, včera z pohotovosti. Je to z toho? Netroufam si vysadit, má ucho několikrát operované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30975
30.4.23 22:01

Vidím jeden kroužek, je jich víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
30.4.23 22:05
@Cuddy píše:
Vidím jeden kroužek, je jich víc?

Ano víc, to na paticce a nártu jsou taky kroužky, akorát ostatní jsou bledší, dohromady je jich tak 7 a náznak i na druhé noze. Nikde jinde po těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
30.4.23 22:10

Zavolala bych na pohotovost. Kdyby byl jeden, vypadalo by to jak borelióza, takto kdo ví, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
30.4.23 22:12

@Rezii také bych zavolala s dotazem na pohotovost, tohle jsem ještě nikdy nikde neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.4.23 22:14

Zřejmě erythema anulare centrifugum…ale taky na to čučím jak puk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.4.23 22:16

Zakladatelko, pohotovost ani dnes ani zítra řešit nemusíte, je to v tuto chvíli neškodná věc a nejspíše jak přišlo tak i odejde…ale dělejte si fotky, kdyby se to rozlézalo čím dál tím víc, tak pak až po pár dnech v klidu k lékaři

taky na to bude čučet jak jelen, si tipnu :mrgreen:

boreliosa to není, alergie asi taky ne, tento erytem bejvá jako nespecifická reakce na nějaký podnět, vlastně ani nejde o alergii…a sám odezní

sumamed zatím nevysazujte…kdyby se to ale rozlézalo do velkých ploch, pak sumamed vysadit a za lékařem

lidské tělo je prostě někdy…jak u blbejch, jedna větší záhada než druhá :think:

ale klid, zatím nic závažného, ani jako kvasinka to nevypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.4.23 22:17
@Cuddy píše:
Zavolala bych na pohotovost. Kdyby byl jeden, vypadalo by to jak borelióza, takto kdo ví, co to je.

já bych nevolala, bez fotky naprosto nemají šanci ani odhadnout, z kterého soudku to je, tohle je docela vzácné…na pohotovost to není, v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.4.23 22:18
@Rezii píše:
Ano víc, to na paticce a nártu jsou taky kroužky, akorát ostatní jsou bledší, dohromady je jich tak 7 a náznak i na druhé noze. Nikde jinde po těle.

no to bude asi fakt erytema anulare centrifugum, tvl lidi, kam na ty raritky chodíte… 8o

:think:

ale nééé nebojte, fakt klid… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.4.23 22:21
@stinga píše:
@Rezii také bych zavolala s dotazem na pohotovost, tohle jsem ještě nikdy nikde neviděla

jjj hele, běžná věc

to vám tam dorazí vyrážka naprosto ale naprosto divná, čučíte jak jelen, odhadujete…vypadá tak divně jak nic jinýho

doma bádáte v knihách, vyrážka je naprosto unikátní :roll: na kožním taky nevědí, přijdou znovu, už to mizí, nic se neděje…

pak to úplně zmizí, nikdo na nic nepřišel, a další záhada do sbírky v šuplíku, prostě lidské tělo si z nás asi vobčas dělá pr---del nebo fakt nevím

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
30.4.23 22:25
@Borrealis píše:
jjj hele, běžná věc

to vám tam dorazí vyrážka naprosto ale naprosto divná, čučíte jak jelen, odhadujete…vypadá tak divně jak nic jinýho

doma bádáte v knihách, vyrážka je naprosto unikátní :roll: na kožním taky nevědí, přijdou znovu, už to mizí, nic se neděje…

pak to úplně zmizí, nikdo na nic nepřišel, a další záhada do sbírky v šuplíku, prostě lidské tělo si z nás asi vobčas dělá pr---del nebo fakt nevím

:nevim:
:mrgreen: jo, moje obvoďačka má hlášku, že „v lásce a v medicíně je všechno možné a neplatí žádná pravidla“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.4.23 22:28
@stinga píše: :mrgreen: jo, moje obvoďačka má hlášku, že „v lásce a v medicíně je všechno možné a neplatí žádná pravidla“
:mrgreen:
:palec:

asi tak

pak konečně nastudujete kroužky a dokonce vám přijdou podruhé v životě stejný divný kroužky, tak si člověk řiká " ajo"…no a pak tam dojdou čtverečky které nikdy nikdo neviděl, vypadají tak jak nic na světě…a jsme tam kde jsme byli

:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
30.4.23 22:41
@Borrealis píše:
Zakladatelko, pohotovost ani dnes ani zítra řešit nemusíte, je to v tuto chvíli neškodná věc a nejspíše jak přišlo tak i odejde…ale dělejte si fotky, kdyby se to rozlézalo čím dál tím víc, tak pak až po pár dnech v klidu k lékaři

taky na to bude čučet jak jelen, si tipnu :mrgreen:

boreliosa to není, alergie asi taky ne, tento erytem bejvá jako nespecifická reakce na nějaký podnět, vlastně ani nejde o alergii…a sám odezní

sumamed zatím nevysazujte…kdyby se to ale rozlézalo do velkých ploch, pak sumamed vysadit a za lékařem

lidské tělo je prostě někdy…jak u blbejch, jedna větší záhada než druhá :think:

ale klid, zatím nic závažného, ani jako kvasinka to nevypadá

Děkuju za uklidnění. Trochu se to rozlézá, resp. vsimla jsem si ještě malinkateho kroužku u kolínka a na stehne, ale asi se to jen zvýraznilo po mytí. Dala jsem fenistil a jde se spát, ale v noci asi posvítim, jestli není celej kruhovatej :zed: vy jste lékařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
30.4.23 22:43
@Rezii píše:
Děkuju za uklidnění. Trochu se to rozlézá, resp. vsimla jsem si ještě malinkateho kroužku u kolínka a na stehne, ale asi se to jen zvýraznilo po mytí. Dala jsem fenistil a jde se spát, ale v noci asi posvítim, jestli není celej kruhovatej :zed: vy jste lékařka?

@Borrealis je lékařka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
30.4.23 22:46
@stinga píše:
@Borrealis je lékařka

Tak to možná i usnu, protože takové uklidnění platí:) děkuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek