Vyrážka na dlaních

AV
552
26.10.11 13:03

vyrážka na dlaních

Prosím kdo máte zkušenost, poraďte. Asi před týdnem se mi osypaly dlaně nějakou svědivou vyřážkou. Paní doktorka napsala mast, která nepomohla. Teď jsem tam byla znova a předepsala mi 2× denně mast Elocom, 2× denně mast Clotrimazol AL 1% a na noc brát jednu tabletu Zyrteku.A vidět mě chce až za 3 týdny :-( na netu jsem se dočetla, že nic z toho co mi napsala se nemá užívat dlouhodobě, max 2-3 dny, masti tak 1× týdně. Takže teď jsem z toho úplně vedle a nevím co mám dělat.Nemáte s tím někdo zkušenosti ? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
26.10.11 13:13

Všechny tyto léky můžeš užívat ty 3 týdny. Elocom je sice kortikoid, ale toho se opravdu neboj. Mazali jsme jej na ekzém několik let.(samozřejmě ne v kuse)Zyrtek je klasika, ten se podává dlouhodobě. Takže v pohodě to všechno ber a maž a držím palce, ať to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
26.10.11 13:14

Chtelo by to foto, takto tezko rict muze to byt jenom "zimni exzem- vysusena pokozka, na kloubech prstu a mezi prsty…nebo to muze byt neco uplne jineho…nemela jsi v posledni dobe neco na rukach(doktorske rukavice…,novy krem…saponat?
CO se tyka uzivani nejsou tak drsny preparety aby si je nemohla pouzivat tu dobu co ti sdelila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
26.10.11 13:25

Zkusím pofotit až budu doma a pošlu :-)). Já jsem s tímhle nikdy problém neměla,ani jsem nezačala používat jiný jar, aviváž,prášek na praní,kosmetiku.. jen jsem začala užívat Femibion pro druhý trimestr a do 3 dnů se mi to vyhodilo jen jako taková malá vyrážka na dlaních (takové seskupení a uvnitř hnědé tečky)a postupně se to rozlezlo po celých dlaní, na okrajích prstů a vypadá to jako taková puchýřky.. no nějak se s tím poperu, jen mi dělají starosti ty masti a ten Zyrtek.Radši si to vytrpím, to svědění se dá přežít, než bych měla miminku ublížit :-( jo a jsem 15tt+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
26.10.11 14:42

No takto nic nepozname, pokud ti an to doktorka dala toto vypada to jen na nejakou alergii nebo podrazdeni…pochybuju ze by zanedbala pasovy opar nebo neco podobneho, ten navic i boli…
Urcite to bude ok,ale kdyz bude fotka budeme chytrejsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
26.10.11 16:01

ja mam taky vyrazku na dlanich a i na chodidlech uz dva roky objevila se z niceho nic mela sjem masticky ale zadna nepomohla nebo pomohla a za tyden jsem to mela znova.prej je to ekzem :nevim: ale doktorka nevi co s tim…kdyz se macham ve vode tak se mi tam objevi i pupinky kdyz je propichnu tak vytece hnis a naky jsou i do hneda. :nevim: svedi to a jsem z toho taky nestastna :nevim: a ty to mas jen na tech rukou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
27.10.11 06:30

pokusila jsem se to vyfotit ráno i večer ale protože je tma náš foták asi nic moc tak snad z toho něco uvidíte. Jinak měla jsem to nejprve jen na rukách a pak se mi to rozlezlo i na všechny čtyři boční strany na nohách :-(. Mažu teda podle paní doktorky,zyrtec taky beru na noc, lepší se to a snad to nebude mít žádné následky pro mimi. kdyby se to zpepšilo přestat mazat a brát zyrtek nebo pokračovat ty 3 týdny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
27.10.11 06:31

ještě jedna :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
27.10.11 11:47

ja mam uplne to stejny!ekzem! ted ho nemam jinak bych sem taky hodila foto ale ono se mi to za tyden zase rozjede…nevim co s tim mam ho asi fakt dva tri roky z niceho nic…a jak pises ze i na nohach :-( ja to mam zespoda na jedny a na druhy ze strany a na pate :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
27.10.11 12:04

a měla jsi to i v těhu? napsala ti na to doktorka i nějaké léky nebo jen ty mastičky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
27.10.11 12:16

jeste jsem bohuzel tehu nebyla takze nee,ale mela jsem zirtec a pak neco beto…nakou mast :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
27.10.11 12:32

aha :-( no právě, že když jsem se dívala na jiné diskuze na netu, tak všude píšou, že Zyrtek v těhu max tak dva až tři dny, určitě ne dýl a doktorka mi to napsala na 21dní :-(( dva dny už to beru tak nevím jestli přestat nebo to ty tři týdny zobat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.11 12:37

Měla jsme na dlaních taky ekzém, pekelně svědil…Kožař mi řekl, že je to i nadměrným mytím rukou- byla to pravda, čekala jsme první dítě a pořád jsme si myla ruce…Napsal mi něco, už je to osm let, nepamatuji si co, bohužel. Pak mi ještě doporučil střídat s červenou dezinfekční indulonou a fak to pomohlo…

Ted se mi to objeví, když se s dětmi houpu na houpačce a drřím se těech kovových řetzězů, nebo šplhám apod.....Je dobrý vypozorovat, z čeho to může být a vyvarovat se toho......

• Citovat
  • Upravit
AV
552
27.10.11 12:40

já už se i skoro koupu v gumovích rukavicích :-D)).. to to teda ještě ne :-D ale nádobí myju v rukavicích, věším prádlo v rukavicích, prostě aby se to co nejmíň dostalo k mokrému :-D a koukám, že dnes se mi začíná loupat kůže :-D pajááda :-D to tu ještě nebylo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
27.10.11 21:39

jo ono kdyz je to suche tak ja to sloupnu a je to :lol: no hele ja nevim ale ja bych ho asi nebrala tak zavolej na gyndu a zeptej se! ja bych to udelala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí