Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím kdo máte zkušenost, poraďte. Asi před týdnem se mi osypaly dlaně nějakou svědivou vyřážkou. Paní doktorka napsala mast, která nepomohla. Teď jsem tam byla znova a předepsala mi 2× denně mast Elocom, 2× denně mast Clotrimazol AL 1% a na noc brát jednu tabletu Zyrteku.A vidět mě chce až za 3 týdny
na netu jsem se dočetla, že nic z toho co mi napsala se nemá užívat dlouhodobě, max 2-3 dny, masti tak 1× týdně. Takže teď jsem z toho úplně vedle a nevím co mám dělat.Nemáte s tím někdo zkušenosti ? díky moc
Všechny tyto léky můžeš užívat ty 3 týdny. Elocom je sice kortikoid, ale toho se opravdu neboj. Mazali jsme jej na ekzém několik let.(samozřejmě ne v kuse)Zyrtek je klasika, ten se podává dlouhodobě. Takže v pohodě to všechno ber a maž a držím palce, ať to zabere.
Chtelo by to foto, takto tezko rict muze to byt jenom "zimni exzem- vysusena pokozka, na kloubech prstu a mezi prsty…nebo to muze byt neco uplne jineho…nemela jsi v posledni dobe neco na rukach(doktorske rukavice…,novy krem…saponat?
CO se tyka uzivani nejsou tak drsny preparety aby si je nemohla pouzivat tu dobu co ti sdelila…
Zkusím pofotit až budu doma a pošlu
. Já jsem s tímhle nikdy problém neměla,ani jsem nezačala používat jiný jar, aviváž,prášek na praní,kosmetiku.. jen jsem začala užívat Femibion pro druhý trimestr a do 3 dnů se mi to vyhodilo jen jako taková malá vyrážka na dlaních (takové seskupení a uvnitř hnědé tečky)a postupně se to rozlezlo po celých dlaní, na okrajích prstů a vypadá to jako taková puchýřky.. no nějak se s tím poperu, jen mi dělají starosti ty masti a ten Zyrtek.Radši si to vytrpím, to svědění se dá přežít, než bych měla miminku ublížit
jo a jsem 15tt+2
No takto nic nepozname, pokud ti an to doktorka dala toto vypada to jen na nejakou alergii nebo podrazdeni…pochybuju ze by zanedbala pasovy opar nebo neco podobneho, ten navic i boli…
Urcite to bude ok,ale kdyz bude fotka budeme chytrejsi ![]()
ja mam taky vyrazku na dlanich a i na chodidlech uz dva roky objevila se z niceho nic mela sjem masticky ale zadna nepomohla nebo pomohla a za tyden jsem to mela znova.prej je to ekzem
ale doktorka nevi co s tim…kdyz se macham ve vode tak se mi tam objevi i pupinky kdyz je propichnu tak vytece hnis a naky jsou i do hneda.
svedi to a jsem z toho taky nestastna
a ty to mas jen na tech rukou?
pokusila jsem se to vyfotit ráno i večer ale protože je tma náš foták asi nic moc tak snad z toho něco uvidíte. Jinak měla jsem to nejprve jen na rukách a pak se mi to rozlezlo i na všechny čtyři boční strany na nohách
. Mažu teda podle paní doktorky,zyrtec taky beru na noc, lepší se to a snad to nebude mít žádné následky pro mimi. kdyby se to zpepšilo přestat mazat a brát zyrtek nebo pokračovat ty 3 týdny?
ja mam uplne to stejny!ekzem! ted ho nemam jinak bych sem taky hodila foto ale ono se mi to za tyden zase rozjede…nevim co s tim mam ho asi fakt dva tri roky z niceho nic…a jak pises ze i na nohach
ja to mam zespoda na jedny a na druhy ze strany a na pate ![]()
a měla jsi to i v těhu? napsala ti na to doktorka i nějaké léky nebo jen ty mastičky ?
jeste jsem bohuzel tehu nebyla takze nee,ale mela jsem zirtec a pak neco beto…nakou mast ![]()
aha
no právě, že když jsem se dívala na jiné diskuze na netu, tak všude píšou, že Zyrtek v těhu max tak dva až tři dny, určitě ne dýl a doktorka mi to napsala na 21dní
dva dny už to beru tak nevím jestli přestat nebo to ty tři týdny zobat ![]()
Měla jsme na dlaních taky ekzém, pekelně svědil…Kožař mi řekl, že je to i nadměrným mytím rukou- byla to pravda, čekala jsme první dítě a pořád jsme si myla ruce…Napsal mi něco, už je to osm let, nepamatuji si co, bohužel. Pak mi ještě doporučil střídat s červenou dezinfekční indulonou a fak to pomohlo…
Ted se mi to objeví, když se s dětmi houpu na houpačce a drřím se těech kovových řetzězů, nebo šplhám apod.....Je dobrý vypozorovat, z čeho to může být a vyvarovat se toho......
já už se i skoro koupu v gumovích rukavicích
)).. to to teda ještě ne
ale nádobí myju v rukavicích, věším prádlo v rukavicích, prostě aby se to co nejmíň dostalo k mokrému
a koukám, že dnes se mi začíná loupat kůže
pajááda
to tu ještě nebylo ![]()
jo ono kdyz je to suche tak ja to sloupnu a je to
no hele ja nevim ale ja bych ho asi nebrala tak zavolej na gyndu a zeptej se! ja bych to udelala ![]()