Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych obnovit tuto diskuzi a požádat vás o pomoc. Mám stejnou vyrážku jako na fotkách výše, ale s tím, že už mi ruce i otékají a slézá mi kůžeChtěla jsem vás tedy poprosit, jestli by jste mi napsali co vám na to pomohlo?
Já už byla u několika doktorek (indulona, belogen mast, pak nějaké míchané názvy už nevím, dokonce i injekce s anitibiotiky), ale pořád nic
![]()
Omlouvám se, že píši anonymně, ale stydím se za to
Ahoj. Jestli ti na to nepomáhá nic, tak to máš psychosomatický jako já. Uklidni si nervy, vyřeš co se dá, zbav se stresu a uvidíš jaký to udělá zázraky. Mě na to svědivý období pomáhal jedině Zyrtek nebo jak se to jmenovalo a na to „olupující“ se období jen Lipobaze.
/citace]
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych obnovit tuto diskuzi a požádat vás o pomoc. Mám stejnou vyrážku jako na fotkách výše, ale s tím, že už mi ruce i otékají a slézá mi kůžeChtěla jsem vás tedy poprosit, jestli by jste mi napsali co vám na to pomohlo?
Já už byla u několika doktorek (indulona, belogen mast, pak nějaké míchané názvy už nevím, dokonce i injekce s anitibiotiky), ale pořád nic
Ahoj. Jestli ti na to nepomáhá nic, tak to máš psychosomatický jako já. Uklidni si nervy, vyřeš co se dá, zbav se stresu a uvidíš jaký to udělá zázraky. Mě na to svědivý období pomáhal jedině Zyrtek nebo jak se to jmenovalo a na to „olupující“ se období jen Lipobaze.
Je fakt, že teď máme problémy s rekonstrukcí baráku a už toho mám taky dost
ale pro mě je těžké to nechat být
![]()
@Anonymní píše:
Je fakt, že teď máme problémy s rekonstrukcí baráku a už toho mám taky dostale pro mě je těžké to nechat být
![]()
Večer před spaním si představuj jak je barák zrekonstruovaný, vizualizuj si příjemné chvíle, načti něco o pozitivním myšlení a neprožívej všechno moc „do hloubky“. Na kůži se stresy projevují nejsnadněji. Jinak mě na ty otoky pomáhaly pytlíky s ledem - ale to jsem praktikovala jen když už se to nedalo vydržet.
@Anonymní píše:
Je fakt, že teď máme problémy s rekonstrukcí baráku a už toho mám taky dostale pro mě je těžké to nechat být
![]()
Jo a aby to nebyly jen „ezotericky“ znějící řeči, tak si epikutánní testy ti dělali?
No tak k tomuto anonym, to už je trochu moc
Nicméně vyrážku mám taky, a to hodně. Od porodu (5 měsíců). Asi jak jsem si hodně myla ruce saponáty atd. a taky kojením - dítě si ze mě vezme všechno dobré. Mají to i dvě jiné kamarádky, co mají malé děti. Pomáhá nemáchat se ve vodě, v saponátech - to jde velmi těžko samozřejmě. Jelikož kojím, nemohu zyrtec ani kortikoidy, takže zatím mažu KYSELOU MASTÍ - namíchali mi bez receptu v lékárně. Nejvíc by však pomohlo to nemočení rukou.
Tak tohle měl náš malý na jaro po celých dlaních a pomohl jen ditiaden a odběr krve - 3 ampule a jak se vyčistil, zmizlo to. Je to nějaký nový vir a zmizí jen časem… my čekali skoro měsíc
Ahoj nemáš to spíše puchýřky než vyrážku? Můj chlap to měl asi tak před 3 týdny, puchýřky na dlaních a ploskách nohou a byl to tzv. Syndrom ruka-noha-ústa (anglicky Hand, foot and mouth disease HFMD). S největší pravděpodobností to chytil od syna, který měl ty puchýřky pod plenama. Je to prý virového původu, je to infekční a nejčastěji se to vyskytuje v létě, není na to léčba, musí to odeznít samo. Později jsme zjistili, že to měli asi ještě další 2 lidé z našeho okolí.
@Tapeta píše:
No tak k tomuto anonym, to už je trochu mocNicméně vyrážku mám taky, a to hodně. Od porodu (5 měsíců). Asi jak jsem si hodně myla ruce saponáty atd. a taky kojením - dítě si ze mě vezme všechno dobré. Mají to i dvě jiné kamarádky, co mají malé děti. Pomáhá nemáchat se ve vodě, v saponátech - to jde velmi těžko samozřejmě. Jelikož kojím, nemohu zyrtec ani kortikoidy, takže zatím mažu KYSELOU MASTÍ - namíchali mi bez receptu v lékárně. Nejvíc by však pomohlo to nemočení rukou.
Nevím co ti přijde moc. Pro mě osobně je to dost citlivé téma. Snažím se skrýt ten ekzém jak to jen jde, protože se pak druhý může štítit vzít po tobě věci do ruky, chytnout se na stejném místě jak ty…při tom zrovna můj typ ekzemu není infekční… Na sebevědomí to rozhodně nepřidává, a je to fakt extrémně nepříjemné. Nelíbí se mi když ostatní začnou řešit mojí imunitu a chytračí se vším možným. Je to moje soukromá věc a nikdo to nemusí vědět…
Anonym ze včerejška, zcela s tebou souhlasím, taky nechápu čemu se směje… je to trapné když člověk nakupuje nebo si něco zkouší ![]()
@Renča VM Já už čekám od února, taky mi to tvrdili. Chtěla bych se tě zeptat, jak se vyčistil, pil čaje, které čistí krev nebo něco podobného(nevím, co přesně si pod tým představit)?
@Velvetka Puchýřky to jako takové nejsou, je to především vyrážka s boláky, ale děkuji za příspěvek ![]()
Ne, nic nepil, jen mu vzali 3 ampule krve na rozbor, jestli nemá alergii či něco a pak to celé zfialovělo - škaredé to bylo a za 3 dny byly ručky suché a pak krásně se vyhladila kůže a musím zaklepat, má je jako dříve. Tak zkus ten Dithiaden na uklidnění a jestli ti třeba nevezmou krev na rozbor… Za zkoušku nic nedáš a od února je dlouhá doba…
@Anonymní píše:
@Renča VM Já už čekám od února, taky mi to tvrdili. Chtěla bych se tě zeptat, jak se vyčistil, pil čaje, které čistí krev nebo něco podobného(nevím, co přesně si pod tým představit)?
@Velvetka Puchýřky to jako takové nejsou, je to především vyrážka s boláky, ale děkuji za příspěvek
Ahoj, chtěla bych obnovit tuto diskuzi a požádat vás o pomoc. Mám stejnou vyrážku jako na fotkách výše, ale s tím, že už mi ruce i otékají a slézá mi kůže
Chtěla jsem vás tedy poprosit, jestli by jste mi napsali co vám na to pomohlo?