Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Může to být obojí, já bych se přikláněla k alergické reakci na nějakou potravinu?
A nemuze to byt nejaka koprivka, nejedla nejake nove ovoce ci neco?
Ovoce teď v poslední době neměla ale dobrala před týdnem atb tak jestli by to nemohlo být i z toho.
Taky mi to připadá jako kopřivka. A když mi bylo 12 tak jsem se taky po atb osypala, ale jestli je měla už před týdnem tak to je celkem dlouhá doba.
Taky ty pupínky rychle mizí a pak se zase objeví jinde. Právě že už to dobrala tak nevím. Ale snad to z toho je. Štěnice fakt nechci.
Malé taky vyskočila nějaká vyrážka a včera večer jsem to tu taky řešila
a taky mi tam napsali, že by to mohlo být od štěnic, ale malé to vyskakuje i přes den a štěnice koušou v noci.
Taky se ji to objevuje přes den ale někde jsem četla že i od štěnice se může kousanec objevit později. Celý její pokoj jsem prohledala několikrát a nic jsem nenašla. I v noci jsem se jí dívala do postele a nic.
No já bych se přikláněla spíš k té kopřivce než ke štěnicím podle fotek. Já čekám až se malá vzbudí a jdu s ní k doktorce tak snad se dozvím co to má. Být tebou tak taky zajdu k doktorce ať máš klid. Víkend se blíží.
K dr bych šla ale ona tam teď nemá ani jeden pupinek. Tak nevím. ![]()
@Anonymní píše:
K dr bych šla ale ona tam teď nemá ani jeden pupinek. Tak nevím.
Tak ukaž fotky s tím, že se to ztrácí a zase objevuje.
Aha. Tak to sleduj jestli se jí to neobjevuje po nějakém jídle a nebo jak píše @Envie, že by to mohlo být z pracího prášku nebo aviváže.
Vařím pořád stejně nic nového jsem teď nevařila. Povlečením jsem prala ale taky je to 2týdny. Tak to už je dlouho aby byla nějaká reakce až teď.
Ahoj já to řešila asi před měsícem, malá byla samej pupínek, vždy to zmizelo a pak se to objevilo jinde. Měla do toho rýmu. Nejdřív bylo podezření na alergii, brali jí krev. Ukázalo se, že to byla forma chřipky. Brala na to Xyzal. Běž k doktorovi, asi to nevyřeší hned, našemu to trvalo asi týden, ale jestli jí to svědí, alespoň ti něco napíše.
No jelikož jsme měli zápal plic chodíme k večeru jen na procházky jinak na slunce nechodíme. A neštovice nemizi ne?? Fakt nevím z čeho to může mít. ![]()
Ahoj maminy chci se zeptat jestli nepoznáte co by to mohlo byt? Před 3dny se dcerce objevil pupinek měla jich pár a různě umístěné po tělu. Myslela jsem že je to kousanec. Ale pak se jich začalo objevovat více. Svědí ji to a kolem je to zčervenané. Jestli nejde o vyrážku? Už mě desili že by to mohli být štěnice. Prosím o radu. Děkuji