Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, byla jsem s 22 měsíční dcerou na 2. očkování priorix (spalničky, zarděnky..) a týden po očkování se jí objevila na bříšku vyrážka, nechala jsem to přes víkend být, ale jelikož se zhoršovala, šla jsem k dětské dr. Ta nám dala locoid a sirup flonidan. Vůbec to však nepomáhalo. Tak jsme šli ke kožní, ta nám dala místo locoidu tekutý pudr - strašně smradlavý. Taky žádné zlepšení, tak jsme po týdnu jeli k jiné kožní, která nám dala nějakou dělanou mast s obsahem zinku. Mažeme od včerejška, do dnešního rána je to zase opět horší… jsem bezradná, čím to může být. Zda po tom očkování nebo prostě nějaká vyrážka, exem??? Nikdy jsme na to netrpěli a teď toto ![]()
Nyní to nemá už jen na bříšku, ale i rukách, nohách… zatím jediný, kde to nemá jsou záda… už jí to i svědí (předtím asi ne, protože se neškrábala).
Přikládám foto. Setkali jste se s něčím takovým??? Co s tím??? Už to máme 14 dní a zatím víc a víc.. ![]()
děkuji za odpovědi ![]()
Vubec nejsem odbornik, ale nezkouseli nejake antihistaminika? mi to prijde jak alergicka reakce. aspon ja se tak jednou osypala stejne.
nemate treba novy prasek na prani nebo tak neco?
@Ali-Ali píše:
Vubec nejsem odbornik, ale nezkouseli nejake antihistaminika? mi to prijde jak alergicka reakce. aspon ja se tak jednou osypala stejne.
ne, prášek máme od narození pořád ten stejný..
doteď žehlím, žádná aviváž ![]()
antihistamika??? To máme sirup něco jako zirtec proti alergii.. ![]()
@Ali-Ali píše:
máme flonidan, užíváme už 10 dní.. ![]()
Mne se takhle osypala starsi, kdyz snedla jahody nebo pomeranc, kdyz byla mala. Takz eto podle me bude alergie.
Jedl aneco jineho nez obvykle? Nebyla na slunicku?
A nenapadlo doktorku že jsou to postvakcinační spalničky? Nevím, jak se to řeší, ale bohužel se to po očkování může vyskytnout..
@gabriela82 píše:
A nenapadlo doktorku že jsou to postvakcinační spalničky? Nevím, jak se to řeší, ale bohužel se to po očkování může vyskytnout..
Presne tak. I ta doba by odpovidala.
@gabriela82 píše:
Ty jo, tak to me nenapadlo
.
@kattkka píše:
Presne tak. I ta doba by odpovidala.
jo jo já si taky říkala, že je to „slabá forma spalniček“ že to vypadá podobně… ale dr tvrdí, že jelikož je to už druhá dávka priorixu, tak u té prý reakce nebývají.. no a jak by se to léčilo??? Samo to zmizí?? Příjde mi, že čím víc něčím mažu, tím se to zhoršuje… ![]()
Jinou reakci než tu vyrážku po očku neměla.. teď je to už 3 týdny od očkování a 14 dní, co máme vyrážku.. a pořád se rozlízá víc a víc..
![]()
Zkus pohledat na emiminu četla jsem tady spoustu diskusí na toto téma, evidentně je to nežádoucí reakce na očkování, ať doktorka říká cokoliv.
https://www.emimino.cz/…razka-75344/
https://www.emimino.cz/…eakce-17243/
https://www.emimino.cz/…rixu-139516/
No, takhle byla osypaná malá po priorixu(Mudra říkala, že se může objevit vyrážka) No, tohle na ekzém nevypadá. Jen teda malé se z týhle vyrášky ekzém pak udělal a bojujem s ním doteď ![]()