Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, asi 3× se mi stalo, že se po sprchování na mých rukou objeví vyrážka (překládám foto). Poslední dokonce i svěděla.. pár minut po sprchování se jich objeví víc ale do pár hodin zmizí.. bojím se, aby to nebyla alergie na vodu nebo něco takové… stalo se to někomu už?
@Jinda405 píše: Více
Mýdlo / šampon používáš stále stejné, neměnila jsi něco z toho? Možná bych zkusila víc šetrné přípravky (mýdlo s shea butter atd.) a šampony bez parabenů, na přírodnější bázi. Pokud i přesto problém bude pokračovat, pak je to opravdu pravděpodobně alergie na vodu (nebo nějakou chemikálii v ní). Pak možná ještě zkusit nějaký hodně dobrý vodní filtr na sprchu, jestli to pomůže a samozřejmě léky na alergie ![]()
@Sunlight515 Jako zkoušela jsem si všechny přípravky co používám dát na kůži s nic ![]()
Ještě mě napadlo, že by to mohlo být z oleje na vlasy.. takže zkusím teď bez něho a mezitím “testovat” i tu vodu no..
@Jinda405 Nejhorší je, že většina alergií se rozvíjí postupně. Nic nic, ale v těle se to kumuluje a pak dojde k explozi. Pak najednou člověk zjistí, že má alergie na potraviny, vodu, tohle a tamto, viděla jsem alergii na vlastní pot, slzy, vodu… Možná by nebyl od věci pořádný vnitřní detox těla, posílit a vyčistit játra atd. Ale jestli ani to nepomůže, pak jedině alergolog a řešit to s ním plus v kombinaci s těmi filtry, které odfiltrují z vody většinu přidaných chemikálií.