Vyrážka u dcery

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
727
19.6.24 21:44

Vyrazka u dcery

Ahoj. Ma 7 leta dcera uz ma asi 2 mesice takovou kruhovitou vyrazku na pazi viz foto, kousek pod ni taky trochu. Byly jsme u detske a ona, ze to je dermatitida nebo Ekzem, nevim presne uz, urcite pry ze Suche kuze ( uz jsme s ni byly v zime protoze mela cele ruce hodne Suche a supinate, ted ma hezkou kuzi, jen to kolecko); a ze mazat a mazat i 10 krat denne, ze ta kuze vola o pomoc. Mazeme, ale vubec to nepomaha, dneska se mi to zdalo i horsi a veprostred se tvori takove pupinky, puchyrky. Vyzkouseli jsme ruzne kremy co nam dr doporucila (od mixy, na bradavky od dm) a nic. Manzel mi ted rikal, ze mel skoro to same pred rokem, mel kremy od dr ale pomohla jen nivea soft, tak to zkusim…jen mam strach aby to nebylo neco jineho, treba nejaka plisen treba a potrebuje na to specialni krem; ( prvni jsem mela obavy ze to je borelioza, ale ta vypada asi jinak ).Mame Termin kvuli necemu jineho u dermatologa ale az za mesic, tak se na to taky muze podivat. Ma nekdo prosim zkusenost nebo vi co to je? Dekuji moc

Příspěvek upraven 19.06.24 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5906
19.6.24 21:57

Vypadá to podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
19.6.24 22:03

@mamule42 Jojo, mate sice trochu spatnejsi kvalitu fotky ale takhle na prvni pohled to vypada stejne. Co je to prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5906
19.6.24 22:34

Atopický ekzém, časem se jí to rozlezlo do takových velkých fleků. Na to pomáhá pořádně jen jedna mastička ale ta je na předpis. Teď má jenom menší a vyskakují různě po těle. Na omak je to suché a drsné, a svědí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
19.6.24 22:41

@mamule42 to ma dcera? A kolik ji je? O jee, tak snad se to nerozleze do takovych rozmeru 8o a vite presne z jakeho duvodu na to trpi? Na netu pisou vicero. Ja se ji ptala jestli nepotrebuje extra masticku treba s kortizonem a ona ze ne, jen mastit… ale to zatim teda nepomaha :? Tak nevim, jestli tam zase jit anebo pockat na ten Termin u dermatologa.. driv tam Termin nedostanu :roll: nebo k jinemu detskemu…? Anebo jeste dat sanci te nivei? Manzel trpi na Ekzemy hlavne v zime, ne extremne, on ma vzdycky po celych rukach Suche mista, ale ona ma jen to kolecko, ho to vzdycky dost svedi, ona si vubec nestezuje, kdyz se ji zeptam tak rekne trochu. Ale pry mu pomohla jen ta nivea :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7902
19.6.24 23:00
@gusica píše: Více

Borelióza určitě ne, to je kruhový flek, který nejde nahmatat - jen změna barvy kůže.
Tohle by klidně mohla být plíseň. Syn měl jednou podobné ložisko na noze, jen menší. Mazala jsem na to 2× denně imazol plus a během čtrnácti dnů to zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5906
19.6.24 23:01

Dceři je 11,a pokud se to nebude lepšit musíš na kožní, tam to poznala hned, začalo to kolečkem a skončilo však vidíš. Ale pochopitelně nechci tvrdit že má to stejný ale pokud to nepomáhá tak se objednej na kožní a neotálej objednací doby jsou dlouhý. Pediatrička taky nepoznala co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
19.6.24 23:08

@mamule42 tak nase to asi poznala, myslim, ze rikala ekzem, takze se divim, ze radi jen mazat… :nevim: no uvidime, jak jsem psala tak uz Termin mame u dermatologa a to 10.7., tak snad ty 3 tydny cekani uz nevadi… ale jak ctu tak to bude stejne boj vetsinou na cely zivot :roll: ale zajimave je, ze ma jen to kolecko a jinak uplne hezkou kuzi, jen v te zime Suche ruce. Vim, ze starsi dcera (9) mela taky jak byla mensi trochu ekzemy v zime ale asi z toho vyrostla, ted uz vubec.. je mozne, ze to i zmizi zniceho nic?
A Vase dcera to ma porad nebo jen obcas? Delali jste i test na alergie?

Příspěvek upraven 19.06.24 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
19.6.24 23:10

@Sonmi hmm, no, uvidime. Asi teda pockame na toho dermatologa a ten snad bude vedet a da neco co Fakt pomuze 8o diik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
19.6.24 23:15

@mamule42 jo a zkousela jste Niveu soft? :D jako nezda se mi to, ten krem je parfemovany a asi neni moc setrny zrovna na atopicky ekzem ale muj muz je uplne nadseny, pry ze uz nikdy nic jineho :nevim: tak mam trochu strach to zkusit jeste u ditete, ale zase kdovi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5906
19.6.24 23:31

Tyhle krémy se na atopický exzém nehodí. V té nejhorší době měla 3 krémy naráz, muselo se mazat v určitých intervalech,2 se míchali přímo v lékárně. Vyskakovalo ji to různě po těle. Měla to kolikrát rozškrábaný do krve jak ji to svědilo. Ale můžeš vyzkoušet jeden krém, je jemný jmenuje se Excipial U Lipolotio, je to kožní emulze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7902
19.6.24 23:32

A svědí jí to? Z fotky to nevypadá, že by si to škrábala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
19.6.24 23:35

@Sonmi neskrabe si to. Takze asi ne… dnes jsem se ji na to ptala a rikala trochu to svedi :nevim: ale jeste jsem ji nevidela, ze by se skrabala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
19.6.24 23:36

@mamule42 podivam se, dekuju za tip. No a teda krem s kortizonem nepotrebujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.6.24 06:31

Souhlasim s @mamule42. U dcery takto vypadal atopicky ekzem. Krasne na to pomohla masticka na predpis, kterou namichali v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek