Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky mám takový dotaz. Našemu cvrčkovi (8 měsíců) se asi tak před měsícem udělala vyrážka (červené pupínky) pod očkama. Myslela jsem ze začátku, že je to alergická reakce na sluníčko, ale bohužel to do dnes nezmizelo. Někdy je to lepší jindy to má rudé jako rak, někdy ser mu to přesune i na víčko, ale převážně to má pod očima. Nesvědí ho to, nijak ho to neomezuje. Nic jsem mu neměnila, aby to měl třeba z kosmetiky. Nemáte s tím někdo zkušenosti?? Dr. mi řekla, ať to mažu Infadolanem, ale u něj je psáno, že nemá přijít do styku s očima, tak nevím. A prý pokud je na něco alergický, tak to stejně zjistí až po 1 toce, že to teď nijak nezjistí. Prosím prosím o radu. Děkuji moc:-)
Já jsem měla s malým něco podobného… Ale ne pod očkama, ale na tvářičkách. Dr. mi doporučila mýt jen čistou vodou, aby vůbec žádné mýdlo nepřišlo ani na tělíčko ani na obličej a zmizelo to samo. Pak jsme zase s mýdlem začali, ale tohle nám pomohlo. Taky to bylo z ničeho nic - myslím, že počátkem 6. měsíce
Boji s pupínky zdar!!! ![]()
také jsme něco podobného měli, pod očima, jak píšeš, víc tedy z vnitřní strany (jako by to zasahovalo víc ke koutkům), mazala jsem to na doporučení opthalmoframykoinem, když to ani po tom nezmizelo, tak mi dala nějaké kapičky do očí, jen na výplach a ejhle, zmizelo to. Jenže je mám v místnosti, kde teď malý spí, takže ti název neřeknu, jedině až zítra ![]()
Ahojky a co ti na to řekla dr. Věděla z čeho to může být?? Ale i tak děkuji:-)
Ahojky, tak nám nepomohla ani voda:-) To už jsem taky zkoušela. Oni jsou zkrátka citlivější. No jsem zvědavá, zda se přijde na to, co to je. Ale děkuji za odpověď:-)
Nás dr. strašila s atopickým ekzémem - pořád nějaké masti a obklady, malej strašně břečel a jednou jsem si to kápla na ruku a věděla jsem proč - strašně to štípalo a on to měl mít 20 minut na celém tělíčku ![]()
Okamžitě jsem to vyházela a šla za jinou kožní. Ta mi řekla, že atopiťáci určitě nejsme a že se to občas stává, ale z čeho fakt nevím ![]()
Pak jsme dostali jen nějako příměs do vody na koupání a bylo po pupíncích…
Ale na ty tvářičky ta voda zabrala, což bylo asi jediné s čímž nám dr. pomohla ![]()
Já nevím jak se projevuje atopický ekzém, ale myslím si, že by se to nějak stupňovalo, ale on to má jen pod očičkama a někdy na víčkách. No napadlo mě, že mu koupím Oilatum a zkus mu ho mít v tom. Prý to zklidňuje podráždění a třeba to pomůže. Díky za odpověď:-)
crazy7 píše:
Ahojky a co ti na to řekla dr. Věděla z čeho to může být?? Ale i tak děkuji:-)
tak kapičky se jmenují Ocu flash
doktorka mi řekla, že se mohl škrábnout a zanést si infekci do těch míst drobnou infekci. Ale možná by to zmizelo časem i bez kapiček ![]()
Ahojte,
ráda bych se zeptala, zda nemáte zkušenosti s vyrážkou pod očima příp. na víčku. 11 měsíční dceři se před týdnem objevila pod očima červená vyrážka, druhý den i na víčkách. Na víčkách se vytvořily pupínky a poté kůže zešupinatěla. Neměla jsem pocit, že by ji to svědilo. Dnes má v oblasti kruhů pod očima kůži zarudlou. Někdy to má lepší, jindy rudé jak rak. Doktor se tím nějak nezabýval, dostali jsem mastičku Opthtalmo-septonex, ale nelepší se to. Stále kojím v noci, nevím, jestli to nemůže být nějaká reakce na potraviny? K tomu máme rýmu, takže si oči občas mne. Děkuji za odpovědi.
My měli to stejné i ve stejném měsíci a nám tedy pomohla mastička opthtalmo-septonex a to prý ani nevadí pokud se dostane do očí.
Holky,
už nějaký týden se mi tvoří pod očima červené pupínky. Mazala jsem propolisem, konopnou mastí… Nic nezabírá.
Nevíte, co to je a z čeho by to mohlo být? Nebolí to, možná je to jenom malinko na dotek citlivé.
Nemám ani nový krém, ani nový make-up.
Podle mě ekzém, běž na kožní. Měla to kolegyně z nové řasenky a dostala mast s kortikoidy. Sice kortikoidy jsou blbý, ale zabralo jí to.
@ivunak No, toho jsem se bala. Nikdy jsem nemela zadne problemy a ted toto. Tak se tedy objednam, nez se to nejak vic rozleze…
Dvoulete dceri zarudnuti pod ocima zpusobila cokolada a mast Lipobase. Pomohl Excipial
Mívá to moje mamka a je to ekzém. Fakt se objednej rychle na kožní, ať se to moc nerozleze. Klidně to můžeš mít alergickou reakci na pyl. Začíná pylová sezona a je to letos nějaké agresivnější…