Sprosté slova

14335
19.5.10 22:08

Sprosté slova

Holky mám takový trochu odlehčený dotaz :-) . I když jsem se sama přesvědčovala, že nikdy nebude můj malý sprostě mluvit, tak má 16 měsíců a už mi řekl pi.. řekl to po svém, ale prostě nevím jak reagovat.. Když jsem ho okřikla, Kubi.. tak se začal smát a ještě pita, pita…známá mi říkala nereagovat, ale když budem někde venku a on začne, nechat ho tak, okřiknout..Bohužel to slyšel od tchána, ale je zajimavé jednou a jakoby tušil, že se to neříká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
19.5.10 22:13

no, budu teoretizovat, zatím to řešit nemusím, ale asi bych s ním hodila řeč (i když nevím, jak 16ti měsíční je schopen chápat, to bude asi taky problém :nevim: ) jestli vůbec ví, co to znamená - jasně že neví, ale aby ti vysvětlil, proč říká slova, když nezná význam. Pravda je, že čím víc tě to bude rozčilovat, tím víc atraktivní pro něj to slovo bude. Asi zatím nereagovat a až bude dost zralý na pořádnou promluvu do duše, tak vysvětlit, že je to ošklivé slovo a že tě to mrzí, když tak mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.5.10 22:15

Naše Anežka zas řekla jednou dědečkovi (tchánovi), že je blbec, tak jsem jí okřikla a řekla, že je to ošklivé slovo a že se to neříká. A od té doby mě hlídá a jakmile řeknu, že je to blbý, tak mě hned opravuje, že blbý se neříká. :mrgreen: Ale samozřejmě ze školky už přinesla i „lepší“ slova. Zatím se snažím jí vysvětlovat, že to není hezké slovo a že kdo ho říká, je hloupý. A že velký holky tohle neříkaj (ona si zakládá na tom, že je velká holka a velká ségra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
19.5.10 22:17

Prcek je jěště malej,prostě bych neragovala a pokavaď říká jen pita pita tak cizý nemusí vědět co to znamená :wink:

Náš prcek řekl ve dvou letech zkurv…hokej :evil: tatínkovo slovníček při hokeji-nevěděl a neví co to znamená.Od tý doby nic 8-o Když řekne někdo prd.. tak řekne,že se to neříká a že je to prdelka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.5.10 22:18

Já bych asi zkusila nereagovat, když to dlouho neuslyší, zapomene, nebude to zajímavé… Okolí to myslím pochopí.

Já jsem zrovna dneska lehla v Kauflandu, jel kolem mě tatínek s asi tak 3 letou holčičkou ve vozíku a ta najednou zahlásila „kde je sakra ten cukr?“ :lol: :lol: :lol:

On teda reagoval větou „jak to mluvíš?“ Normálnímu člověku je jasné, že to dítě prostě někde zaslechne a při první příležitosti zopakuje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21652
19.5.10 22:19

no, v tomhle věku bych to ignorovala a převedla řeč a pozornost jinam. V momentě kdy upozorníš, že se to nedělá, tak to na just bude opakovat pořád a s oblibou na veřejnosti. Ve starším věku se už dá vysvětlit, že se některá slova neříkají, ale v 16 měsících to ještě nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.5.10 22:19

Hmmm, hokej, mám vážné obavy, že jedno ze Samíkových prvních slov bude lulin :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
19.5.10 22:24

Kvaček - u tak malého dieťaťa by som len kľudne povedala, že je to nepekné slovo, a že takto my nerozprávame. A ďalej nereagovala, ani keby ho vykrikoval na námestí. Keď nevude reakcia, tak pre neho prestane byť zábava ho opakovať.

Mne s týmto slovom prišiel od susedov 5-ročný syn, to už som riešila inak, ale u takto malého je hlavná reakcia „mŕtveho brouka“. :-D

• Citovat
  • Upravit
22939
19.5.10 22:26

To stejné jsem měla s dcerou, ale později- 2-3 roky.
Ignorovala jsem to a jak to přišlo, tak to i odešlo.
Přestalo jí to bavit.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.5.10 22:27

NO já jsem to říkala mamce, že jako člvoěk se snaží něco ho naučit a on toto :nevim: a mamka na to, že když mi bylo něco přes dva roky a šla kolem koupleny, že jenom slyšela.. kuva, kuva.. a že to neřešila..Ale určitě bych nebyla moc ráda, kdyby se mě to naučil říkat, obzvlášť když neví o co jde a člověk mu to nevysvětlí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
19.5.10 22:34

určitě nereagovat,můj malej taky mluvil sprostě,jak to nemělo odezvu,tak přestal a už to ani neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
19.5.10 22:42

no já to igonuruju. dělám ne neslyším…
naše malá umí krásně říkat debil :oops: a krucinál.. to krucinál s oblibou vyřvává jak na lesy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
19.5.10 22:52

taky nemám zkušenost za to mám historku co mi stala zrovna včera když jsem nakupovala v kiku, stála přede mnou maminka, vyndala na pult věci a přišel k ní synáček tak 3 roky a plácl se rukou do čela a povídá-ježišmarja co to zas kupuješ:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.5.10 22:54

Já si teda neuvědomuju že bych tak říkala otci mého dítěte :lol: ale jednou jedem v autě a málem nás přejel kamion a já říkám moji mami to je ale kokot a malej odpověděl jéé táta kde jééé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.5.10 23:04

Kamčo :palec: , jsem se pobavila

Myslím, že je ještě fakt malej na vysvětlování. KOlem 3 roku se nám osvědčila ignorace a když dcera přišla ze školky a řekla mi „Kurva, co mě serete“, tak jsem jí řekla jen „prosím?“ a ona si sama odpověděla, že to se asi neříká, vid? Ještě párkrát něco zkusila, ale hned jsme jí důrazným hlasem utli.
Občas řekne do prd..e, ale to se omlouvám, ale to slyší semtam i ode mě a na hřišti pochytila ty vole. Ale to se mi nějak nedaří jí zakázat, protože to slyší fakt všude :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML